Inspiratie, Materialen

De beste materialen voor een landelijke uitstraling in je tuin

landelijke stijl in je tuin

Als het om de inrichting gaat van een huis of een tuin dan heeft een ieder zo zijn eigen smaak of voorkeur. Waar de een enorm blij wordt van een strakke en moderne stijl is het bij de ander juist zo dat een landelijke sfeer veel meer aanspreekt. En naast deze twee meest bekende stijlen zijn er natuurlijk nog ongelofelijk veel andere stijlen te bekennen!

Het leuke aan al deze verschillende stijlen is dat ze allemaal op hun eigen manier iets met zich mee brengen. Waar bijvoorbeeld bij een moderne stijl vooral met grijs, zwart en wit gewerkt wordt zie je bij een landelijke sfeer bijvoorbeeld weer veel groen en taupe. En ook de materialen die er per stijl gebruikt worden kunnen enorm van elkaar verschillen. Dit maakt de stijlen ook allemaal zo uniek en zorgt ervoor dat ze allemaal een geheel eigen karakter hebben.

Maar bij welke stijl passen welke materialen nu het beste en hoe kun je deze materialen dan ook vervolgens in de tuin toepassen? Dat kan soms best nog een hele puzzel zijn en is zeker niet zo makkelijk als het misschien lijkt. In deze blog gaan wij je dan ook precies laten zien hoe je ervoor zorgt dat je een landelijke stijl in je tuin neerzet met de mooiste materialen die hier enorm aan bijdragen. Na het lezen van deze blog weet jij ook precies welke materialen het beste bij een landelijke stijl passen en kun jij dit dus ook in je eigen achtertuin realiseren! Dus ben je fan van de landelijke stijl en sfeer dan zou ik zeker even verder lezen want met deze blog kun je dan je hart ophalen!

 

Een landelijke stijl in je tuin

Om te beginnen gaan we eerst wat dieper in op wat een landelijke stijl precies is en wat er kenmerkend is voor deze stijl. Een landelijke stijl is een stijl die zich kenmerkt door een heerlijk buiten gevoel. Er wordt bij deze stijl dan ook heel erg veel gebruik gemaakt van landelijke materialen en dat zie je dan ook overal in een landelijke tuin terug.

Eigenlijk kun je zeggen dat bij een landelijke stijl in de tuin je het gevoel krijgt alsof je op een boerderij bent of bijvoorbeeld in het buitenland op een prachtige natuurlijke plek, waar je vooral rust en gezelligheid kunt vinden. Want dat is dan ook meteen een belangrijk kenmerk van de landelijke stijl, deze stijl zorgt voor heel veel sfeer en gezelligheid en dat kun je dan ook zeker wel terugvinden in een landelijke setting.

Denk bijvoorbeeld aan gezellige hoekjes met rieten stoelen met kussens erop. Of een gezellige houten tuinbank waar je jezelf al helemaal een lekker kopje thee op ziet drinken. Een landelijke stijl is dus heel gezellig en natuurlijk en geeft je altijd het gevoel dat iedereen welkom is. Dat is dan ook meteen de reden dat veel mensen fan zijn van deze mooie stijl!

Daarnaast zijn er ook een aantal kleuren die kenmerkend zijn voor de landelijke stijl. Denk dan aan taupe, bruin, groen en toch ook wel zwart. Maar ook beige en naturel tinten mogen vooral niet vergeten worden! Dit alles bij elkaar zorgt voor een mooi gezicht en een hele gezellige sfeer in de tuin!

Een landelijke stijl heeft veel fans, dat komt doordat het veel mensen aanspreekt. Dit heeft te maken met de rust die deze stijl uitstraalt en natuurlijk de gezelligheid. Veel mensen houden van dit knusse en gezellige gevoel en dat is natuurlijk niet verwonderlijk!

 

Welke materialen worden er veel gebruikt

We vertelden natuurlijk aan het begin al even dat iedere stijl ook zo zijn eigen materialen heeft die we veel bij een bepaalde stijl terug zien komen. En dat is natuurlijk ook niet zo verwonderlijk. Bepaalde materialen zorgen nu eenmaal voor een bepaalde stijl en het is dan ook fijn om dit terug te laten komen.

Ook bij een landelijke stijl zijn er dus een aantal materialen te vinden die echt kenmerkend zijn voor deze stijl en die we hier dus ook heel veel terug zien komen! Denk dan bijvoorbeeld aan riet en rotan, dit zijn materialen met een hele natuurlijke uitstraling die ook erg warm en gezellig ogen. Daarnaast zijn het ook materialen die je op heel veel manieren toe kunt passen in je tuin. Zo kun je bijvoorbeeld van het riet een krans maken of een pot met planten erin. Maar je kunt het ook toepassen door rieten meubelen in je tuin neer te zetten. Op deze manier zijn er dus heel veel kansen om dit materiaal toe te passen en dat maakt het heel veelzijdig!

Maar naast riet zien we ook steigerhout heel erg veel terug in een landelijke tuin. En wellicht is dit wel het meest kenmerkende materiaal bij deze stijl tuin! En ook dat is helemaal niet zo vreemd want steigerhout heeft namelijk heel erg veel fijne eigenschappen waardoor je het ook heel erg goed kunt toe passen in een tuin. Je kunt er zo ontzettend veel kanten mee op doordat het een materiaal is wat je heel erg makkelijk kunt bewerken en verwerken. Daardoor kun je het dus al heel snel een plekje geven in een tuin. Zo kun je er bijvoorbeeld meubelen van maken, maar je kunt er ook allerlei accessoires voor in de tuin van maken.

Op deze manier zie je het steigerhout dan ook vaak terug in een landelijke tuin. En niet in de laatste plaats omdat het vooral ook heel erg veel sfeer geeft. Het steigerhout is namelijk ontzettend sfeervol om te zien en is er ook nog eens in verschillende kleuren. Zo zie je het vergrijst terug, maar ook heel erg licht. Het is dus maar net wat je zelf mooi vindt en wat je graag in je tuin terug zou zien!

En dan hebben we ook nog ijzer en metaal, ook dit zijn twee materialen die ontzettend veel gebruikt worden in een landelijke tuin maar dan met name bij de accessoires. Zo zie je bijvoorbeeld metalen ornamenten, waar je gezellig iets aan op kunt hangen. Maar ook andere accessoires van metaal vinden vaak hun weg naar een landelijke tuin!

Zoals je ziet zijn er dus verschillende materialen te vinden die gezellig staan in een landelijke tuin en die dus ook bijdragen aan de landelijke sfeer in een tuin! Al deze materialen mengen ook nog eens heel erg goed bij elkaar en zorgen voor een gezellig plaatje! Op deze manier kun je dus zien dat het heel gezellig is om veel verschillende materialen door elkaar te gebruiken en om er op deze manier dan ook een gezellige mix van te maken!

landelijke tuin

landelijke tuin

Welke items kunnen niet missen in een landelijke tuin

En dan zijn er ook nog een aantal items die echt enorm kenmerkend zijn voor een landelijke tuin en die er dan ook eigenlijk niet mogen missen. We hebben het dan over bijvoorbeeld een kan of kruik waarin verse bloemen op tafel kunnen worden gezet. Maar ook grote bloembakken waarin voldoende bloemen en planten hun plekje kunnen vinden en dan natuurlijk het liefst gemaakt van steigerhout!

En dan zien we ook erg vaak gezellige kussens en plaids terug in een landelijke tuin en ook dit zorgt voor erg veel sfeer en gezelligheid! Dit zijn echt allemaal wel items die kenmerkend zijn voor een landelijke tuin en die je er dus ook erg vaak terug ziet!

 

Een landelijke uitstraling in je tuin

Een landelijke uitstraling in je tuin is dus enorm populair en gelukkig ook nog eens vrij makkelijk te realiseren. Uiteraard moet je hiervoor wel de juiste materialen gebruiken en kan het soms best even zoeken zijn op welke manier je deze materialen het beste in je tuin kunt verwerken.

Uiteindelijk is het natuurlijk ook een kwestie van smaak en doet iedereen dit op zijn of haar eigen manier. Wij zouden je dan ook zeker aanraden om te kiezen voor de materialen die je zelf mooi vindt en op die manier je geheel eigen twist te geven aan de landelijke stijl.

Uiteraard zijn er een aantal basis factoren die al heel snel voor een landelijk gevoel zorgen en dat is bijvoorbeeld het gebruik van veel groen in je tuin. Als je dit doet heb je namelijk al heel snel een landelijke sfeer te pakken. Helemaal als je dit dan doet in combinatie met wat riet en hout, dan heb je toch binnen enkele ogenblikken een hele gezellige sfeer te pakken waar je enorm van kunt genieten!

Voeg uiteindelijk wat passende accessoires toe waar je vooral zelf heel blij van wordt en je hebt een prachtige landelijke sfeer te pakken met een mooie mix van materialen en items. Waar je ook nog eens je eigen smaak aan hebt toegevoegd! Beter kan het volgens ons niet worden en dit is dan ook de sleutel tot een heerlijke landelijke tuin waar je optimaal van kunt gaan genieten!