Materialen, Onderhoud Tuinmeubelen

Granieten tuinmeubelen schoonmaken

granieten tuinmeubelen schoonmaken

Ben je op zoek naar fraaie en unieke tuinmeubelen? Het is dan zeker een aanrader om eens naar granieten tuinmeubelen te kijken. Deze tuinmeubelen combineren unieke voordelen met een bijzonder fraai uiterlijk. Bovendien zie je granieten tuinmeubelen niet in elke tuin staan; je bent dan ook nog eens creatief en uniek.
Graniet biedt enkele belangrijke voordelen, waarbij met name het uiterlijk opvalt. Het uiterlijk van graniet is bijzonder kenmerkend, waardoor je vele kanten op kan. Een granieten tuintafel staat bijvoorbeeld prachtig in een moderne tuin. Je combineert dan het strakke uiterlijk van de granieten tuintafel met het strakke uiterlijk van de tuin. Als je een natuurlijke tuin hebt, kan een granieten tuintafel een mooi contrast bieden. De tuintafel valt daardoor extra op en geeft een andere dimensie aan het uiterlijk van een tuin.

Als je eenmaal een granieten tuintafel in je tuin hebt staan, is het onderhoud ook van belang. Een tuintafel heeft namelijk met vele invloeden te maken, waardoor de tafel vies kan worden. Het is uiteraard niet wenselijk om aan een smerige tafel te dineren of te borrelen. Zorg er daarom voor dat je jaarlijks de granieten tuinmeubelen schoonmaakt. Hoe dat werkt? Dat lees je hieronder!

schoonmaken granieten tuinmeubelen

schoonmaken granieten tuinmeubelen

Benodigdheden

Als je een granieten tuintafel schoon gaat maken, heb je alleen een zachte borstel of spons nodig in combinatie met water. Je kan dit water met groene zeep mengen voor een optimaal resultaat.
Een kenmerk van graniet is dat het een gevoelig soort materiaal is. Er kunnen snel krassen of vlekken op het graniet ontstaan. Dat is uiteraard niet wenselijk en daarom moet je alleen zachte gebruiksvoorwerpen gebruiken. Harde gebruiksvoorwerpen, zoals een hogedrukspuit of harde borstel, zijn absoluut uit den boze.

Het schoonmaken van de granieten tuintafel is vervolgens een kwestie van wrijven met de borstel of spons. Maak de borstel of spons goed nat en geef niet al te veel kracht. Op die manier verwijder je het vuil, maar beschadig je het materiaal niet.

Door de granieten tuinmeubelen goed schoon te maken, kan je de levensduur verlengen. Bovendien blijven de meubelen voor een lange tijd in optimale staat. Het graniet blijft glanzen alsof het net nieuw is. Het enige wat jij daarvoor hoeft te doen, is af en toe een natte spons over de meubelen te halen. Doe dit wel met beleid en trek er even de tijd voor uit. Op die manier verkrijg je het gewenste en beste resultaat!