Materialen, Onderhoud Tuinmeubelen, Tips

Houten tuinmeubelen schoonmaken

Houten tuinmeubelen schoonmaken

Als je een tuin met een natuurlijke uitstraling hebt, is de kans aanwezig dat je houten tuinmeubelen hebt. De houten tuinmeubelen gaan namelijk hand in hand met de natuur. Dit levert een fraai en eensgezind plaatje op. Met de houten tuinmeubelen kan je bovendien alle kanten op, aangezien deze ook fraai kunnen staan in een strakke en moderne tuin.
Als je eenmaal houten tuinmeubelen aangeschaft hebt, is het onderhoud ook van belang. Als je de tuinmeubelen op de juiste manier onderhoudt, kan je veel langer ervan genieten. Dit bespaart je weer een hoop geld en bovendien is het veel fijner om tijd door te brengen op schone tuinmeubelen. Maar, hoe zit het schoonmaken van houten tuinmeubelen precies? En waar moet je goed op letten? De antwoorden daarop vind je hieronder.

De houten tuinmeubelen staan gedurende het jaar in de tuin en hebben met vele invloeden te maken. Onder andere de Uv-straling, de wind en regenbuien zijn van invloed op de staat van het hout. Het is dan ook voor de hand liggend dat na verloop van tijd het hout enigszins vies wordt. Op dat moment moet je in actie komen.

tuinmeubelen schoonmaken van hout

tuinmeubelen schoonmaken van hout

Benodigdheden

Het schoonmaken van houten tuinmeubelen is absoluut geen hogere wiskunde. Nee, je hebt een sopje van warm water en groene zeep nodig. Vervolgens heb je een zachte spons of borstel nodig. Je kan vervolgens met de spons of borstel de tuinmeubelen afnemen. Gebruik hierbij genoeg water en groene zeep. Deze samenstelling zorgt ervoor dat het vuil van de houten tuinmeubelen verwijderd wordt.

Het is niet aan te raden om krachtige apparaten te gebruiken, zoals een hogedrukspuit. Door een hogedrukspuit kan het hout beschadigd worden; dit komt door de grote kracht die een hogedrukspuit met zich mee brengt. Gebruik dus een simpele borstel of spons voor het optimale resultaat.

Hout behandelen

Als de tuinmeubelen eenmaal netjes schoon zijn, is het een aanrader om ze ook nog te behandelen. Dit betekent dat je ze in kan smeren met beits, olie of lak. Hiermee verkrijgt het hout weer een prachtige en stralende kleur. Je kan voorafgaand hieraan ook nog het hout lichtjes opschuren.

Na het schoonmaken en het behandelen van houten tuinmeubelen zien ze er weer stralend uit. Je kan optimaal genieten van het lekkere weer, terwijl je zit op schone houten tuinmeubelen. Wat wens je nog meer?