Tips, Tuinmeubelen

3 redenen om voor een parasol te kiezen

een parasol kopen

De zomer staat weer voor de deur. Dit vinden wij persoonlijk erg prettig en leuk. Hoe lekker is het namelijk om in je eigen tuin van het heerlijke zonnetje te kunnen genieten?

Als je die wens zelf ook graag hebt, is het aan te raden om naar een parasol uit te kijken. Met een parasol kan je namelijk het gebruiksgemak in je tuin verhogen. Je verbetert simpelweg de leefomgeving in je tuin, zodat je nóg meer van het zonnetje kunt genieten. In onderstaand artikel hebben wij meerdere redenen op een rij gezet waarom óók jij voor een parasol zou moeten kiezen.

In ons assortiment kan je overigens ongelooflijk veel verschillende parasols vinden. Het onderscheid tussen de parasols is duidelijk, aangezien er twee varianten bestaan: de zweefparasol en de Stokparasol. De Stokparasol is de parasol zoals je die al jarenlang kent, terwijl de zweefparasol een relatief nieuwe variant is. De Zweefparasol zie je al in steeds meer tuinen terug komen.

parasol uitkiezen

parasol uitkiezen

Bescherming tegen de zon

De eerste, en belangrijkste, functie van een parasol is om je te beschermen. De Uv-straling kan in Nederland behoorlijk fel en krachtig zijn. Het is geen geheim dat deze Uv-straling schadelijk voor je lichaam en gezondheid is. Het is dan ook van belang om je goed te beschermen tegen de felle zonnestralen. Een parasol is daarvoor jouw beste vriend. De parasol beschermt je namelijk perfect tegen deze felle zonnestralen!

Koele plek in de tuin

In de zomer van 2018 hadden we lange tijd te maken met ongekend hoge temperaturen. Veel mensen waren dan ook toe aan een koele plek in de tuin; met een parasol kan je een relatief koele plek creëren. De parasol houdt de zon tegen en creëert daardoor een schaduwgebied. In dit schaduwgebied is het een stukje prettiger om te vertoeven. Zet daarom de parasol rondom je lounge- of tuinset, zodat je daar in de schaduw kunt zitten.

Sfeermaker

Een parasol kan ook met recht als een sfeermaker bestempeld worden. De kleuren op het parasoldoek bepalen namelijk voor een deel de uitstraling van je tuin. Wil je een vrolijke tuin hebben? Kies dan voor een parasol met een vrolijke kleur. In de basis is een parasol bedoeld om je te beschermen tegen de zon. Maar, het feit dat een parasol ook een sfeermaker is, is absoluut mooi meegenomen!