Tips, Tuinmeubelen

3 tips voor de lente

lente tips

De lente is voor natuurliefhebbers één van de mooiste seizoenen van het jaar. Alle bloemen komen tot bloei, de pasgeboren lammetjes staan in de wei en de zon doet zijn intrede. Het is voor vele Nederlanders dan ook een moment om naar uit te kijken.

Dat geldt ook voor Nederlanders die gek op hun tuin zijn. De lente is namelijk een uitgelezen periode om aan de slag te gaan met je tuin. Hierbij kan je bijvoorbeeld beginnen met het aanleggen van nieuwe beplanting of met het schoonmaken van je tuinmeubelen. Wil jij ook zo optimaal mogelijk van start gaan in de lente? Wil je daarbij optimaal kunnen genieten van je tuin? Lees dan onderstaande drie tips door.

tips lente

tips lente

Schoonmaken

We hebben op onze website meerdere malen uitgelegd dat de winter een gevaarlijke periode is voor tuinmeubelen. De nattigheid en de kou kan voor schade en viezigheid zorgen. We raden je dan ook aan om in de winter de meubelen ergens binnen te stallen. Ook kan je ervoor kiezen om je meubilair in de winter af te dekken met een afdekhoes.

Mocht de lente weer gaan beginnen, kan je de tuinmeubelen dus weer in orde gaan maken. Een tip daarbij is om tijdig te beginnen met het schoonmaken van je tuinmeubelen. Mocht er onverhoopt al snel een lekkere zonnige dag aankomen, kan je er al direct van genieten. Je bent tenslotte al vroegtijdig begonnen met het schoonmaken van je meubelen.

Accessoires

Wil je een nieuwe dimensie aan je tuin geven? In de lente heb je hier de uitgelezen mogelijkheid voor. Je kan de verschillende accessoires bijvoorbeeld in onze webshop bekijk en aanschaffen. Vervolgens kan je deze accessoires direct in je tuin verwerken. In de lente is het over het algemeen al behoorlijk weer, waardoor dit geen belemmerende factor kan zijn.

Beplanting aanleggen

Tot slot willen we je nog de volgende tip meegeven: begin in de lente met het aanleggen van nieuwe beplanting. Deze beplanting heeft dan direct met lekker weer te maken, waarbij de plantjes goed gevoed worden. Bovendien is het voor jou lekker weer om de beplanting aan te leggen. Vervolgens kan je gedurende de zomermaanden genieten van de prachtige beplanting welke volledig tot bloei is gekomen.