Tips, Tuinmeubelen

Aantal zitplaatsen van je tuinbank

Aantal zitplaatsen van je tuinbank

Elk persoon maakt op zijn/haar eigen manier gebruik van zijn/haar tuin. De één prefereert actieve bezigheden, zoals het wieden van onkruid en dergelijke werkzaamheden. Een ander prefereert weer om heerlijk languit op een lounge set van het lekkere zonnetje te genieten.
Gelukkig wordt dat steeds beter mogelijk, dankzij de steeds warmer wordende zomers in Nederland. Dit betekent dat het raadzaam is om te investeren in de juiste tuinmeubelen. Dergelijke tuinmeubelen zorgen namelijk voor een stimulans van het genot. Hierdoor kan je nog beter vertoeven in je tuin. Een fraai stuk tuinmeubel is een tuinbank, waarop je tijd gezellig met vrienden/familie door kan brengen.

Zitplaatsen

Bij het uitzoeken van een geschikte tuinbank, is het aan te raden om op het aantal zitplaatsen te letten. In onze webshop kan je bijvoorbeeld vele tuinbanken vinden met 2 of 3 zitplaatsen. Heb je een groter gezelschap? Dan kan je óf voor een grotere bank kiezen óf in twee banken investeren. Aan jou de keus.

Bij het bepalen van het aantal zitplaatsen is het echter ook noodzakelijk om de afmetingen in de gaten te houden. Hoeveel ruimte heb je in je tuin? Hoeveel ruimte wil je aan een tuinbank besteden in je tuin?

Vorm van de bank

Een ander aspect waar je een keuze over dient te maken, is de vorm van de bank. Ga je voor een rechte bank? Of prefereer je toch een hoekbank, waardoor je meer zitplaatsen kan creëren? Met een hoekbank verkrijg je in de basis meer zitplaatsen doordat je in de ‘hoek’ van de bank ook nog een zitplaats verkrijgt.

Het is daarbij wel goed om te onthouden dat een hoekbank meer ruimte in je tuin inneemt. Mocht je deze ruimte niet hebben, is de aanschaf van een bank met een rechte vorm voor de hand liggend. Met een tuinbank ben je in ieder geval in staat om op een heerlijke manier te genieten van het zonnetje. Je kan op een tuinbank heerlijk bijkletsen met vrienden en/of familie, je kan een lekker koud drankje drinken en ondertussen een boekje lezen. Klinkt dat niet goed? Kom even bij van het dagelijkse leven op je tuinbank. Dan rest ons alleen nog de vraag: hoeveel zitplaatsen dient jouw tuinbank te hebben?