Tips, Tuinmeubelen

AeroCover beschermhoezen – Bescherm je tuinmeubelen

AeroCover beschermhoezen

Als je veel geld hebt uitgegeven aan een mooie tuinset of loungeset, dan wil je uiteraard dat deze set ook zo lang mogelijk meegaat. Een tuinset of loungeset heeft immers nogal wat te verduren als deze dag in dag uit in het zonlicht staat en blootgesteld wordt aan regen en temperatuurverschillen. De materialen waarvan tuinsets tegenwoordig worden gemaakt zijn steeds duurzamer en weerbestendiger, waarmee ze uitstekend buiten kunnen staan en bestand zijn tegen zonlicht, wind, regen en kou.

Wanneer je tuinset echter het hele jaar door blootgesteld wordt aan veel schadelijke UV-straling en vocht, dan kan dit zelfs het meest robuuste materiaal wel eens nadelig beïnvloeden. Daarom is het belangrijk om je tuinmeubilair goed te beschermen wanneer je dit niet gebruikt en het op te bergen of af te dekken gedurende de winter. Met AeroCover beschermhoezen kun je vrijwel alle soorten tuinmeubilair en -accessoires afdekken.

AeroCover beschermhoezen kopen

AeroCover beschermhoezen kopen

Ademend vermogen

Veel beschermhoezen voor tuinmeubilair zijn gemaakt van PVC. Dit is een goedkoop te produceren materiaal, waarmee je dan ook voordelig een mooie beschermhoes kunt krijgen. Een nadeel is echter dat het geen ademend vermogen heeft, waardoor meubilair dat hiermee afgedekt wordt kan gaan condenseren. Condensvorming is niet volledig tegen te gaan, maar kan funest zijn voor tuinmeubilair als het langdurig staat afgedekt zonder ventilatie en zonlicht. Om een PVC beschermhoes ademend te maken dient een fabrikant er dan ook gaten in te maken, maar hier kan echter weer vuil en vocht door naar binnen dringen, waarmee de hoes niet echt effectief is in het beschermen van de tuinset.

Aerocover beschermhoezen zijn voorzien van een ademend membraan, waarmee vocht kan worden afgevoerd naar buiten en het zich niet op je tuinmeubilair kan zetten. Tegelijkertijd houdt het regen, stof en vuil tegen van buitenaf. Hiermee wordt voorkomen dat er schimmel op je tuinmeubilair ontstaat of verkleuring optreedt.

Materiaal

De meeste beschermhoezen worden gemaakt van PVC. PVC is een kunststof die bij lage temperaturen hard wordt, waardoor het kan breken of scheuren. Als een beschermhoes scheurt, is deze niet langer effectief in het beschermen van je tuinset, waarmee je deze vaak zult weggooien. PVC is geen milieuvriendelijk materiaal en kan weliswaar vaak worden hergebruikt of gerecycled, maar eindigt vaak toch op de stortplaats.

AeroCover beschermhoezen zijn gemaakt van milieuvriendelijke materialen. De hoezen blijven bovendien ook bij lagere temperaturen soepel en buigzaam, waardoor ze langer meegaan dan de meeste andere hoezen op de markt.

Gebruiksgemak

AeroCover beschermhoezen zijn gemaakt van lichtgewicht, UV-bestendig soort polyester. Door hun lichte gewicht zijn ze gemakkelijk te hanteren en nemen ze niet veel ruimte in als je ze op wilt bergen. Alle AeroCover beschermhoezen worden geleverd met een handige opbergtas, die aan de hoes is bevestigd, zodat je deze nooit kwijt zult raken en bovendien altijd bij de hand hebt.

Daarnaast beschikken de AeroCover kussentassen over versterkte handvatten en dubbele ritssluiting, zodat je deze gemakkelijk kunt verwijderen. Verder zijn de Parasolhoezen voorzien van een stok in de hoes, zodat je de hoes eenvoudig over een hoge parasol kunt krijgen zonder een trap te hoeven gebruiken.

Alle AeroCover beschermhoezen zijn eenvoudig te bevestigen met het rijgkoord met twee stoppers, waarmee de hoes stevig rondom je tuinmeubels kan worden vastgezet.

Tuinmeubelhoezen

Er zijn diverse soorten tuinmeubelhoezen verkrijgbaar bij AeroCover. Zo vindt je er bijvoorbeeld hoezen voor ronde tuinsets variërend van 1,5 m doorsnede tot ruim 3 meter doorsnede. Ook zijn er speciale hoezen voor rechthoekige en vierkante tuinsets.

Verder heb je speciale AeroCover beschermhoezen voor stapelstoelen, Hangstoelen en tuintafels. Voor stapelstoelen kun je hier de meeste soorten gangbare stapelstoelen in kwijt tot een aantal van vier tot zes stoelen. De hoezen voor tuinbanken zijn geschikt voor alle gangbare afmetingen tuinbanken. Voor tuintafels zijn er hoezen variërend van 1,5 m lengte tot 3 m lengte, waarmee de meeste tuintafels hier goed onder zullen passen en je vrijwel altijd een passend model zult kunnen vinden.

Loungesethoezen

De meest verkochte typen loungesets zijn de L-vormige sets. Voor deze sets heeft AeroCover dan ook een ruime selectie aan maten, zodat je kunt selecteren welke hoes over jouw Loungeset zal passen. De hoes bedekt hierbij alleen het bankstel zelf, maar je kunt de loungetafel meestal op de bank leggen, zodat deze ook onder de hoes valt. Deze hoezen zijn verkrijgbaar in een groot aantal afmetingen voor Loungebanken vanaf ongeveer 2 meter tot bijna 4 meter lengte.

Om te bepalen welke maat hoes over jouw tuinset of Loungeset zal passen, dien je goed de maten van jouw set op te nemen. Je kunt een L-vormige set met hoekbank gewoon in L-vorm laten staan, of de banken tegen elkaar zetten en ze met een rechthoekige beschermhoes afdekken. Je dient de lengte, breedte en hoogte aan de buitenkant van het meubilair te meten. Als je niet de exacte maat hoes kunt vinden, kun je de eerstvolgende grotere hoes selecteren. Een AeroCover beschermhoes dient wat groter te zijn, maar er mag maximaal 20 cm speling aan de zijkanten zijn om te voorkomen dat de hoes in de wind gaat klapperen.

Parasolhoezen

Ook voor tuinaccessoires als parasols en barbecues zijn er AeroCover beschermhoezen beschikbaar. De parasolhoezen zorgen ervoor dat je parasol beter beschermd blijft tegen UV-straling en daarmee zijn kleur langer behoudt. De hoezen van AeroCover zullen onder invloed van zonlicht en regen ook verkleuren, maar behouden langer hun kleur dan andere soorten hoezen op de markt.
De Parasolhoezen van AeroCover zijn waterbestendig, maar niet waterdicht. Veel fabrikanten claimen dat hun hoezen waterdicht zijn, maar dit is niet mogelijk, aangezien de naden nooit 100% waterdicht kunnen zijn en er altijd wat vocht doorheen kan komen. Hetzelfde geldt voor de AeroCover tuinmeubelhoezen, die ook waterbestendig zijn, maar niet 100% waterdicht. Er zal altijd wat condensatie optreden onder de hoes, maar doordat de beschermhoezen voldoende ventilatie bieden door de ademende stof, zal dit geen effect hebben op het meubilair onder hoes.

Kussentassen

De AeroCover kussentassen zijn eveneens gemaakt van ademend polyester, dat waterbestendig is en condensvorming vermindert, waardoor schimmelvorming wordt tegengegaan. Deze opbergtassen zijn geschikt voor het opbergen van Tuinkussens van tuinstoelen en kussens van loungesets.

Vuurtafelhoezen

Als je in de tuin een vuurtafel hebt staan, dan wil je deze een groot deel van het jaar ook kunnen gebruiken, aangezien de warmte van het haardvuur in het midden van de tafel zorgt voor een aangename warmte op avonden dat het kwik alweer wat is gedaald.

Aangezien de meeste Vuurtafels van hout zijn gemaakt, wil je natuurlijk dat het materiaal zo mooi mogelijk blijft en niet gaat verkleuren of scheuren, dus is het gebruik van een beschermhoes aan te raden. Hiermee wordt de levensduur van je bijzondere tuintafel verlengd.