Inspiratie, Tips, Tuinmeubelen

Breng de schaduw naar je tuin!

schaduw tuin

In de zomer van 2018 hebben we mogen genieten van heerlijk weer. Het was één van de warmste zomers ooit gemeten in ons landje. Veel mensen konden dit waarderen; we zijn tenslotte gewend aan de kou en aan veel regen. Daar was in de zomer van 2018 absoluut geen sprake van.


De aanhoudende hitte had echter ook een keerzijde. Oudere mensen hadden het zwaar, zieke mensen hadden het zwaar en ook de werkende mensen hadden het soms helemaal gehad met de hoge temperaturen. Op dergelijke momenten zou het erg prettig zijn als je een beetje verkoeling kan verkrijgen. Gelukkig is dat mogelijk dankzij onze schaduwdoeken.

Met een schaduwdoek kan je schaduw creëren op elke gewenste locatie. Het is overbodig om te vermelden dat de temperatuur in de schaduw lager is dan in de volle zon. Heb je dus soms behoefte aan ietwat verkoeling? Bekijk eens de verschillende schaduwdoeken uit ons assortiment; wellicht is het een oplossing voor jou.

tuin schaduw

tuin schaduw

De eigenschappen

De belangrijkste eigenschap van een schaduwdoek is dat deze schaduw creëert. Je kan een schaduwdoek bijvoorbeeld over je terras heen spannen. Het is echter ook mogelijk om een schaduwdoek voor je raam te spannen, zodat het binnenshuis iets aangenamer kan worden.

Maar, sommige schaduwdoeken hebben ook een waterdichte coating. Hierdoor kan je schaduwdoeken gedurende een regenbui gewoon buiten laten hangen. Daarnaast kan je ook tijdens een regenbui onder een schaduwdoek zitten, aangezien deze de regen toch tegen houdt.

Verschillende designs

De schaduwdoeken zijn tegenwoordig in vele soorten en maten verkrijgbaar. Je kan de afmetingen van een schaduwdoek dan ook perfect op jouw situatie afstemmen. Dat geldt overigens niet alleen voor de afmetingen, maar ook voor het design van het schaduwdoek. De doeken zijn namelijk in allerlei kleuren en in allerlei patronen verkrijgbaar. Dit biedt jou de mogelijkheid om een schaduwdoek naar wens te kopen, waarbij de kleur ook helemaal naar jouw smaak is.

Het mag duidelijk zijn dat de voordelen van een schaduwdoek met name tot uiting in de warme zomermaanden komen. In de overige maanden kan een schaduwdoek echter ook vertier bieden, bijvoorbeeld tijdens een regenbui. Heb jij behoefte aan een schaduwdoek? Bekijk de verschillende varianten in ons assortiment en schaf verstandig één van de doeken aan. Je gaat daar geen spijt van krijgen.