Inspiratie, Tuinmeubelen

De kleur van je tuintafel

kleur tuintafel

Elke tuin heeft een bepaalde uitstraling. Deze uitstraling wordt gecreëerd door de indeling van de tuin, de toepassing van meubilair, het design van tuinmeubilair, eventuele aanwezigheid van planten en bloemen en eventuele aanwezigheid van een tuinhuisje. Maar, de uitstraling van een tuin wordt voor een groot deel ook door de kleur bepaald.
We hebben het hierbij niet alleen over de kleur van de begroeiing. Als je een natuurlijke tuin hebt, zal de tuin rijk zijn aan verschillende kleuren. Als je een moderne tuin hebt, zal de tuin voornamelijk neutrale kleuren hebben. Bij een moderne tuin zal je dan ook niet zo snel gele, paarse en blauwe bloemen zien staan. Nee, de kleur van de bloemen wordt meestal beperkt tot maar één kleur, bijvoorbeeld wit.

Maar, niet alleen de begroeiing speelt hierbij dus een rol. Dat geldt ook voor de kleur van het tuinmeubilair. Eén van de hoofdspelers binnen het tuinmeubilair is de tuintafel. Aan de tuintafel gebeurt tenslotte. Dat is dé aangewezen plek om te borrelen, om avond te eten of om gezellig een spelletje aan te spelen.

Als je in onze webshop naar het assortiment van tuintafels kijkt, zie je allerlei verschillende kleuren terugkomen. De uiteindelijke kleur is voor een groot deel afhankelijk van het toegepaste materiaal. Als we bijvoorbeeld naar een granieten tuintafel kijken, is de kleur van het graniet altijd hetzelfde. Het kan op detailniveau verschillen, maar een granieten tuintafel heeft in de basis altijd dezelfde kleur.

Bij een houten tuintafel kan dit weer anders zijn. Een kenmerk van hout is namelijk dat het makkelijk bewerkbaar is. Je kan dus een houten tuintafel lichtjes opschuren en vervolgens in een andere kleur verven of lakken. Met een houten tuintafel kan je dus al meerdere kanten op wat betreft de kleur van de tuintafel.

tuintafel kleur

tuintafel kleur

Afstemmen

Als je voor een bepaalde kleur tuintafel hebt gekozen, is het aan te raden om dit af te stemmen op je tuinstoelen. Het kleurgebruik kan een mooie combinatie vormen, waarbij je kan opteren voor dezelfde kleuren of juist contrasterende kleuren. Feit is dat de kleur van de tuintafel voor een groot gedeelte de uitstraling van de tuintafel bepaald. De tuintafel is weer een doorslaggevend onderdeel van de gehele uitstraling van de tuin. Mede daardoor is het belangrijk om goed na te denken over de kleur van je toekomstige tuintafel.