Onderhoud Tuinmeubelen, Tuinmeubelen

De tuinmeubelen voor de herfst klaarmaken

tuinmeubelen herfst klaar

Het is alweer oktober.. Dat begint dat de herfst weer aangebroken is. De herfst staat vaak bekend als een periode vol met regen en wind. Zaak voor jou om je tuinmeubelen voor de herfst klaar te maken!

Waar moet je zoal aan denken in deze periode van het jaar? Hoe moet je de tuinmeubelen simpelweg voorbereiden op de natte en koude(re) herfstmaanden? Na het lezen van dit artikel weet jij exact waar je aan moet denken. Volg onderstaande tips op en bereid je tuinmeubelen goed op de herfst voor!

tuinmeubelen opbergen

tuinmeubelen opbergen

Tip 1: maak de tuinmeubelen goed schoon

Heb je in de afgelopen maanden veelvuldig gebruikt van bijvoorbeeld je tuinbank gemaakt? Je weet dan ongetwijfeld dat het gebruiksgemak flink verhoogd wordt als je tuinbank lekker schoon is. Mede daarom raden wij aan om je tuinmeubelen vóór de herfst nog goed schoon te maken. Daarmee haal je niet alleen alle vuiligheden eraf die er al op zaten. Nee, je zorgt er ook voor dat je in de lente direct weer schone tuinmeubelen tot je beschikking hebt. Je kunt dan dus direct weer gebruik maken van een lekker schone tuinbank. Prettig voor bijvoorbeeld een plotseling zomerse dag in maart of april.

Tip 2: dek je tuinmeubelen af

Ben je zuinig op je tuinmeubelen? Wil je zo lang mogelijk genieten van je tuinmeubelen? Dan is het zaak dat je bijvoorbeeld je tuinstoelen goed beschermd tegen de barre weersomstandigheden in de herfst en winter. We willen je dan ook graag aanraden om je tuinmeubelen af te dekken. Je kunt daarvoor een afdekzeil gebruiken of een speciale Beschermhoes voor meubelen. Al deze accessoires zijn in onze webshop aan te schaffen.

Door je tuinmeubelen af te dekken, kan je de levensduur van je tuinmeubelen verlengen. Bovendien zorg je er voor dat je tuinmeubelen hierdoor lekker schoon blijven. In feite sluit deze tip dus aan op de eerste tip uit dit artikel!

Tip 3: ruim de meubelen op

Als je de tuinmeubelen liever niet in je tuin hebt staan in de winter, is het aan te raden om je meubelen op te ruimen. Berg ze bijvoorbeeld in je schuur of onder een overkapping op. Door je meubelen op te ruimen, kan je tevens de levensduur van je tuinmeubelen verlengen. Bovendien is dit een iets goedkopere optie, aangezien je dan geen speciale Beschermhoes hoeft te kopen. Daarentegen moet je uiteraard wel de ruimte hebben om al je tuinmeubelen op te kunnen ruimen.