Materialen, Tuinmeubelen

Een tuinbank van aluminium

tuinbank van aluminium

De afgelopen jaren is een duidelijke trend zichtbaar (geweest) in de tuinmeubelen branche. Door de jaren heen zijn er namelijk steeds meer toepassingen mogelijk om tuinmeubelen te fabriceren. Dit heeft tot gevolg dat het aanbod gigantisch groot geworden is.
Dit zie je onder andere terug in het aantal materiaal soorten waarvan tuinmeubilair vervaardigd kan worden. Over het algemeen zijn veel Nederlanders voorstander van tuinmeubelen van hout; hierdoor zie je dan ook vele houten tuinmeubelen in onze webshop terugkomen. Maar, door de jaren heen hebben ook andere materialen een flinke opmars gemaakt. Eén van die materialen is aluminium.

Aluminium is een welbekend product, maar werd voorheen niet al te vaak voor tuinmeubelen gebruikt. Dat is anno 2019 wel anders. Als je nu naar de tuinbanken in ons assortiment kijkt, zie je vele tuinbanken van aluminium terugkomen. Dat is uiteraard niet zonder reden.

aluminium tuinbank

aluminium tuinbank

Strak design

Over het algemeen zorgt aluminium voor een bijzonder strak design van de tuinbanken. Hierdoor staan de tuinbanken prachtig in elke tuin. Het is daarbij wel belangrijk om te vermelden dat een aluminium tuinbank niet altijd even mooi in een natuurlijke tuin staat. Aluminium is tenslotte geen natuurlijk product; in een tuin met een moderne uitstraling staat het echter wél prachtig.

Licht van gewicht

Wellicht het belangrijkste voordeel van aluminium is het lage gewicht. Hierdoor ben je in staat om een aluminium tuinbank gemakkelijk te verplaatsen. Dit komt bijzonder goed uit als je de tuinbank eens op een andere plek in de tuin wilt hebben. Ook kan je de tuinbank voor de winteropslag makkelijk optillen en verplaatsen.

Weinig onderhoud nodig

Als we naar het onderhoud van aluminium tuinbanken kijken, worden we ook blij. Dergelijke tuinmeubelen hebben nagenoeg geen onderhoud nodig, waardoor je er optimaal van kan genieten. Het is wel aan te raden om de aluminium tuinmeubelen met een bepaalde frequentie schoon te maken. Op die manier kan je langer genieten van je tuinbank én breng je je tijd door op een schone tuinbank.

Heb je interesse om een tuinbank van aluminium aan te schaffen? Vergelijk de verschillende varianten in onze webshop en maak de juiste keuze. Je bent in ieder geval verzekerd van een tuinbank met een strak design, met een laag gewicht en de bank vereist weinig onderhoud. Dat klinkt goed, niet waar?