Materialen, Tuinmeubelen

Een tuinset van aluminium

tuinset van aluminium

Aluminium wordt de laatste jaren steeds vaker toegepast bij tuinmeubelen. Wat heet: tegenwoordig is het grootste gedeelte van onze tuinsets vervaardigd van dit materiaal.

Het is niet geheel verwonderlijk dat dit materiaal veelvuldig toegepast wordt bij tuinmeubelen. Nee, uiteraard zijn daar meerdere, zwaarwegende redenen voor te verzinnen. In dit artikel zoomen wij nader in op de tuinsets die van aluminium vervaardigd zijn. Deze tuinsets hebben namelijk specifieke kenmerken. Het belangrijkste zijn echter de voordelen die dit materiaal met zich mee brengt.

aluminium tuinset

aluminium tuinset

Licht

Wellicht één van de belangrijkste voordelen van aluminium is terug te vinden in het gewicht. Het is namelijk één van de meest lichte materiaalsoorten. Het voordeel hiervan is dat jouw tuinset van aluminium ook niet al te veel weegt. Mocht je de tuinset af en toe moeten/willen verplaatsen, kost dan geen enkele moeite. Vergelijk dat maar eens met een tuinset van bijvoorbeeld hout; dat is echt een heel stuk zwaarder.

Mocht je in de wintermaanden de tuinset liever niet buiten hebben staan, is dat geen probleem. Het optillen is een fluitje van een cent en ook binnenshuis kan je de tuinset van aluminium eventueel gebruiken. Anderzijds is het ook mogelijk om de tuinset simpelweg af te dekken met een afdekhoes.

Onderhoudsvriendelijk

Een ander voordeel van aluminium is terug te vinden in de mate van onderhoud. Met andere woorden: een tuinmeubel van aluminium is onderhoudsvrij. Je hebt weinig tot geen omkijken naar het onderhouden van je tuinmeubilair.

Dit komt enerzijds ook doordat aluminium weerbestendig is. Dit betekent dat bijvoorbeeld de uv straling geen invloed op de staat/kleur van het aluminium heeft. Hierdoor loop je ook niet het risico dat je aluminium tuinset na verloop van tijd gaat verkleuren.

Tijdloos

Men is het er wel over eens: tuinmeubelen van aluminium hebben een tijdloos design. Dit komt voornamelijk door de samenstelling, en de daarbij behorende uitstraling, van dit soort materiaal.

In zowel een tuin met een moderne uitstraling als een tuin met een natuurlijke uitstraling passen de aluminium tuinmeubelen perfect. Overigens zie je ook veelvuldig dat er meerdere soorten materialen bij de tuinmeubelen gebruikt worden. Zo kan je een tuinset van aluminium kopen, waarbij sommige delen van bijvoorbeeld wicker zijn.

Heb je interesse om een nieuwe tuinset aan te schaffen? We kunnen je dan zeker aanraden om eens naar een tuinset van aluminium te kijken. Bekijk op je gemak eens ons aanbod en maak uiteindelijk de juiste keuze. We wensen je alvast veel plezier met je nieuwe tuinset.