Materialen, Tuinmeubelen

Een tuinset van teakhout

teakhout tuinset

Bij het uitzoeken van een nieuwe tuinset kom je om in de mogelijkheden. Als je alleen al in onze webshop een kijkje neemt, zie je óngelooflijk veel mogelijkheden. Dat geldt overigens niet alleen voor de tuinsets, maar ook voor overige tuinmeubelen.

Je kunt in feite stellen dat wij al het tuinmeubilair leveren dat verkrijgbaar is. Dit loopt uiteen van loungesets tot aan houtkachels en van tuinsets tot aan bijzettafeltjes. Als je nieuwe tuinmeubelen aanschaft, is de wens sowieso dat je hier voor een langere tijd van kan genieten. Dit wordt met andere woorden ook omschreven als een lange levensduur.

Als je op zoek naar een tuinset met een lange levensduur bent, zit je goed met een tuinset van teakhout. Teakhout is een bijzonder sterk soort materiaal, waardoor dit materiaal ook zeker tegen een stootje kan. Het is dan ook niet heel vreemd dat je in Nederlandse tuinen vaak een tuinset van teakhout tegenkomt. In dit artikel zoomen wij even nader in op de wondere wereld van een teakhouten tuinset.

tuinset teakhout

tuinset teakhout

Uitstraling

We durven te stellen dat een tuinset van teakhout een strakke en luxueuze uitstraling heeft. Dit komt deels door het materiaal zelf; dit is stevig, strak en gestroomlijnd. Hierdoor ziet de tuinset er ook stevig, strak en gestroomlijnd uit. Maar, ook de kleur van het teakhout doet een hoop. Door de bruine tint van het teakhout ziet het er bijzonder luxueus uit.

Het is daarom ook logisch dat de uitstraling van teakhout ook wel omschreven wordt als een ‘warme uitstraling’. Het teakhout heeft simpelweg een prachtige uitstraling, waar menigeen Nederlander van houdt.

Krachtig

Zoals we al zeiden, is teakhout bijzonder sterk. Het is één van de meest krachtige houtsoorten. Dat is ook één van de redenen waarom juist deze soort veelvuldig voor tuinmeubelen gebruikt worden. Dankzij de sterkte van dit materiaal kan je tuinset tegen een stootje. Dat is zeker voor tuinmeubelen mooi meegenomen, aangezien zij dag en nacht met verschillende weersomstandigheden te maken hebben.

Onderhoudsvrij

Het laatste voordeel van een teakhouten tuinset is het feit dat je vrij weinig onderhoud uit hoeft te voeren. Een teakhouten tuinset is min of meer onderhoudsvrij. Het kan echter nooit kwaad om de tafel eens netjes schoon te maken en het teakhout een nieuwe lak laag te geven.

Hebben bovenstaande voordelen je weten te overtuigen? Neem dan gerust eens een kijkje in ons assortiment naar de teakhouten tuinsets.