Inspiratie, Tuinmeubelen

Een tuintafel van polywood

polywood tuintafel

Als je op zoek naar een nieuwe tuintafel bent, kan je je hart ophalen. Je hebt immers meer dan genoeg keus.

Als je op onze website op ‘Tuintafels’ klikt, krijg je ruim 1100 verschillende tuintafels te zien. Het verschil tussen deze tuintafels komt onder andere tot stand door het formaat, door de vorm, door het kleurgebruik, door het design en door het toegepaste materiaal. Met name die laatstgenoemde is een interessante.

Op onze website is het namelijk mogelijk om op bijvoorbeeld kleur en materiaal te selecteren. Als je op materiaal selecteert, zie je enkele materialen duidelijk naar voren komen. Van deze materialen zijn de meeste tuintafels vervaardigd. In dit rijtje valt het materiaal ‘polywood’ op. Dit is wellicht een ietwat onbekende, vandaar dat we dit artikel hebben geschreven!

tuintafel polywood

tuintafel polywood

Wat is Polywood?

Polywood is een materiaalsoort dat, door de jaren heen, steeds vaker voor tuinmeubelen gebruikt wordt. Polywood is, zoals de naam al enigszins doet vermoeden, een houtvariant. Maar, het is een zeer bijzondere houtvariant. Het is namelijk een houtsoort die gemaakt is van duurzaam kunststof. In feite is het niet een echte houtvariant, maar door het uiterlijk lijkt het net alsof je met hout te maken hebt.

Een van de voordelen van polywood is echter dat het materiaal niet kan rotten of barsten. Dat is wel het geval bij écht hout. Je kunt polywood min of meer als een vervanger van hout zien.

Aandachtspunten

Als je een tuintafel van polywood aanschaft, dien je met enkele zaken rekening te houden. Allereerst kunnen de weersomstandigheden een bepaalde invloed op de tafel hebben. Dankzij deze omstandigheden is het mogelijk dat de tafel iets inkrimpt (bij kou) of juist iets uitzet (bij warmte). Hierdoor kan je tuintafel soms nét iets groter of kleiner zijn dan normaal.

Daarnaast is het belangrijk om een polywood tuintafel af en toe schoon te maken. We hebben het hierbij over ongeveer 2 á 3 keer per jaar. Gebruik hiervoor speciale onderhoudsmiddelen. Deze middelen zijn specifiek voor polywood ontwikkeld en bieden daardoor de beste bescherming.

Als je in ons assortiment naar tuintafels van polywood kijkt, zie je ruim 40 verschillende varianten. Op de foto’s zie je duidelijk dat het materiaal behoorlijk veel op hout lijkt. Het materiaal is echter duurzaam kunststof; mede daardoor hebben deze tuintafels een behoorlijk lange levensduur!