Inspiratie, Tuinmeubelen

Een goede buitenkeuken om echt buiten te leven

Buitenkeukens staan niet alleen stoer, maar zijn ook erg praktisch. Je wilt immers lekker buiten leven. Niets is dan vervelender als je na een heerlijke dag natuur en zon weer in jouw warme keuken moet kruipen om het eten te maken. Bovendien blijft de rest van het gezelschap vaak lekker buiten zitten waardoor je jezelf helemaal alleen waant. Dat kan leuker, gezelliger en misschien zelfs wel lekkerder en gezonder als je het eten bereid in een goede buitenkeuken. De tijd dat barbecuen barbeknoeien werd genoemd ligt wel achter ons als je deze vijf inspirerende buitenkeukens ziet. We hebben natuurlijk veel meer dan vijf types, dus als je niet slaagt of al gelijk weet wat je wilt kun je direct ons assortiment bekijken. Winkel smakelijk!

buitenkeuken

buitenkeuken

Buitenkeuken van de chef: Jamie Oliver

Een avondje barbecue begint vaak rond een uur of vier, want het is altijd even prutsen om de kooltjes aan te steken. Als ze eenmaal aan zijn heb je voor het ene gerecht vlammen nodig en voor het andere gerecht smeulende kooltjes. Uiteindelijk ben je blij dat je toch wat extra salade en stokbrood hebt meegenomen. Het zou niet voor het eerst zijn dat na uren prutsen jouw vlees van buiten verkoold en van binnen rauw is. Met de buitenkeukens van Jamie Oliver hoef je daar niet bang voor te zijn. Kooltjes, gas, thermometer, ventilatiegaatjes om de temperatuur te regelen… Jamie laat niets aan het toeval over en heeft er alles aan gedaan om jou te helpen de ideale buitenkeuken te kiezen. De leuke kleuren en economische designs op wieltjes lijken dan bijzaak. Zie jij jezelf al staan als ‘naked chef’? Bekijk dan snel de keuze van Jamie Oliver.

Buitenkeuken voor buitenprinsen: Boretti

Geef het maar toe, je bent een echte kookgek. Er zijn veel restaurants waar je niet zo goed eet als thuis. We snappen het… stiekem heb je de formulieren voor deelname aan ‘heel holland bakt’ al uitgeprint. Als je eerlijk bent weet je dat dit komt door dat prachtige Boretti-fornuis in de keuken. Een echt professioneel fornuis waar menige horecakeuken jaloers op mag zijn. Daarom valt buiten koken ook altijd zo tegen. Het is zó behelpen… kon je jouw Boretti maar buiten zetten. Gelukkig kan dit, want Boretti heeft nu ook een aantal prachtige en luxe buitenkeukens ontwikkeld. Neem je kookkunsten mee naar de tuin en kies voor Boretti buiten!

Buitenkeuken voor meer dan barbecue alleen

Natuurlijk is barbecueën lekker, maar als je elke dag buiten kookt is variatie wel eens fijn. Ook zijn er altijd mensen die liever iets gebakken of gegrild willen eten. Als je denkt dat deze beschrijving wel eens van toepassing kan zijn op jouw gezelschap is een Optima buitenkeuken wellicht iets voor jou. Het hart van deze keuken wordt gevormd door een gasbarbecue en afhankelijk van het type dat jij kiest kun je ook heerlijk bakken, stoven, koken of grillen. Leuk om te variëren en lekker om te testen. Proef jij het buitenleven al? Kijk dan snel verder

Buitenkeuken om zelf te bouwen

Ben jij kieskeurig en wil je jouw buitenkeuken helemaal zelf indelen? Dan kun je bij ons lekker creatief shoppen. Wij hebben diverse inbouwelementen en opbouwmodellen om jouw buitenkeuken zelf samen te stellen. Wil jij gas en houtskool combineren? Zie je liever jouw vlees boven de brander roosteren of leg je alvast een lekkere rozé koud voor bij de zalmspiesjes? Dan kun je hier jouw keukenelementen bij elkaar zoeken.

Buitenkeuken voor ieder budget

Sommige liefhebbers sparen hun portemonnee niet als het op het buitenleven aankomt. Met deze uitgebreide Luciano Boretti heb je buiten een volledige keuken inclusief koelkast, infrarood grill met draaispit, vierpits kooktoestel en speciale warmhoudruimte. Dit onder het motto: ‘het kost wat maar dan heb je ook wat’. Als je het liever authentiek houdt en alleen met houtskool aan de slag wilt, dan is de Patton Chef Special ideaal. Met een barbecue, houtskooltray om de hitte te bepalen en twee handige tafeltjes om jouw kookgerei op kwijt te kunnen ben je direct aan de slag voor zo’n 150 euro. Wij krijgen nu al honger, dus laat je gerust zelf inspireren als je de smaak te pakken hebt. Wij zijn even eten!

 

Bekijk hier onze gehele collectie buitenkeukens