Inspiratie, Tuinmeubelen

Is jouw tuin klaar voor een heerlijke barbecue?

Zodra de temperatuur het toelaat wil je natuurlijk lekker in jouw tuin eten. Natuurlijk hartstikke gezellig, lekker barbecueën met vrienden, maar die eerste keer van het seizoen… Je doet de klep open van de barbecue en de roest komt je tegemoet. Had ie toch van de winter beter de schuur ingezet. Veel geschrobd, nog meer gescholden en drie uur verder gaan de kolen er dan eindelijk in. Inderdaad, dat geneuter met die aanmaakblokjes verandert nooit. Twee dikke rookpluimen en verschroeide wenkbrauwen verder kun je aan de slag. De eerste schaal vlees kan naar buiten en de sfeer zit er lekker in…tot je beseft dat het tuintafeltje de winter ook niet overleefd heeft. Tierend weer naar binnen en op zoek naar iets wat je buiten kunt zetten als tafel, zucht…. Gelukkig kan dat anders, want wij geven jou de tips om jouw tuin klaar te maken voor een heerlijke barbecue.

de beste barbecues

de beste barbecues

Een barbecue begint met een barbecue, toch?

Nou, niet perse. Hoewel er liefhebbers zijn die niet boven de kolen zijn weg te krijgen is ook in de wereld van het buiten koken een flinke inhaalslag gemaakt. Hierover schreven we eerder dit artikel met de mooiste buitenkeukens. Geneer je niet, je hoeft geen Jamie Oliver te zijn om lekker buiten te eten en te genieten.

Hoe begin je dan met het voorbereiden van de barbecue?

Hoe lekker ook, als het vlees te lang in de zon ligt wordt de barbecue een ramp. Laten we beginnen met wat schaduw en verkoeling. Nu kun je de parasol natuurlijk boven de barbecue zetten, maar dan kan je binnen no time met rooksignalen seinen dat het eten klaar is. Met deze mooie kantelbare parasol heb je dat probleem niet. Bovendien staat de voet op wieltjes, dus je rolt de parasol zo terug naar jouw heerlijke Loungeset als je klaar bent met bakken. Als je nog meer veiligheid wilt kun je natuurlijk ook een koelbox vullen met al het lekkers dat alleen op de barbecue warm mag worden. Of jij wel eens op een barbecue zonder drank bent geweest weten we natuurlijk niet, maar een lekker koud pilsje of roseetje met ijs gaat er bij ons wel in. Zo’n statafel met gekoelde buitenbar is dan natuurlijk wel erg leuk om de barbecue af te maken.

Eten we staand of zitten?

Als je zover bent wil je natuurlijk lekker genieten. Voor een grote groep of een feestje kun je kiezen voor makkelijke statafels of opklapbare tuinbanken met bijpassende buffettafels. Eet je liever regelmatig buiten, dan is het toch handiger om buiten te eten op de plek waar je ook lekker kunt zonnebaden. Als je helemaal niet met het tuinmeubilair wilt slepen kun je natuurlijk ook kiezen voor een goede tuinset met verstelbare tuinstoelen.

Hoe sluiten we de barbecue af?

Na het eten zit de sfeer er als het goed is lekker in. Zonde om dan op te breken omdat het te koud of te donker wordt. Dat is uiteraard ook niet nodig, want met onze tuinheaters hou je de warme sfeer lekker op temperatuur. Als je wat meer ruimte hebt is zo’n sfeervolle vuurkorf natuurlijk ook mooi licht en lekker warm tegelijk. Het enige wat je nu zelf nog moet verzorgen is een natje, droogje en goed gezelschap!