Inspiratie, Tuinmeubelen

Het design van een tuinbank

design tuinbank

Bij het inrichten van je tuin moet je met meerdere elementen rekening houden. Dit is een uitdaging, waarbij je je eigen smaak beslissend kan laten worden. Dat komt ook deels door het uitgebreide aanbod van tuinmeubilair. Als je een kijkje in ons assortiment neemt, zie je ongelooflijk veel soorten tuinmeubilair naar voren komen. Dit biedt voor jou één groot voordeel: je hebt genoeg keus en kan dus altijd hét perfecte meubelstuk vinden.

Als je op zoek naar een nieuwe tuinbank bent, stuit je ook al snel op een breed scala aan banken. Allereerst worden tuinbanken in verschillende vormen gefabriceerd; onder andere de hoekbank en de normale rechte bank zijn de keuzes van vele Nederlanders. Ook op het gebied van design is er een hoop verschil tussen de verschillende tuinbanken. Daarover hieronder meer!

tuinbank ontwerp

tuinbank ontwerp

Materiaal gebruik

Een tuinbank kan van meerdere soorten materialen vervaardigd zijn. Dit betekent ook dat elk soort materiaal een bepaalde uitstraling met zich mee brengt. Logischerwijs ziet een tuinbank van hout er compleet anders uit dan een tuinbank van kunststof. Door het materiaal gebruik wordt het design van een tuinbank dus al deels bepaald.

Kleur gebruik

Een volgende variabele is de kleur van de tuinbank. Bij het filteren in onze webshop op tuinbanken, kom je al snel vele kleuren tegen. Dit varieert van opvallende kleuren, zoals geel en groen, tot aan neutrale kleuren zoals wit, zwart en grijs. Naar welke kleur gaat jouw voorkeur uit? Durf je een felle kleur aan? Of speel je liever op safe door een neutrale kleur te kiezen?

De vormgeving

Wellicht de belangrijkste component voor het design van je tuinbank is de vormgeving. Bekijk de foto’s van de verschillende tuinbanken in ons assortiment maar eens. De verschillen zijn duidelijk zichtbaar. Je kan bijvoorbeeld opteren voor een strakke tuinbank, inclusief 2 contrasterende kleuren kussens. Maar, je kan ook kiezen voor een tuinbank met golvende en vloeiende vormen. Aan jou de keus!

De aanschaf van een tuinbank is hoe dan ook een verstandige keuze. Dit heeft te maken met de praktische kant van een tuinbank; je kan er ongelooflijk veel tijd op doorbrengen gedurende de warme zomers. Wat houdt jou nog tegen?