Inspiratie, Tuinmeubelen

High dining loungeset- lekker buiten eten!

High dining loungeset

Zodra het voorjaar weer in aantocht is, de eerste bloemen voorzichtig opkomen en de knoppen aan de bomen beginnen te verschijnen komen de lentekriebels bij veel mensen tevoorschijn. Lente is een tijd van nieuw leven en nieuw geluk. Alles wordt weer groen en de koude en natte tijd wordt langzaam verdreven door aangename temperaturen en zonnig weer.

Om optimaal van deze tijd te genieten is het heerlijk als je in de vertrouwde omgeving van jouw eigen tuin kunt ontspannen op een comfortabele tuinset. Een gewone tuinset biedt echter niet het niveau qua comfort dat een Loungeset kan bieden. Met een Loungeset kun je zowel comfortabel zitten als lekker onderuitzakken en ontspannen op een heerlijke hoekbank. De meeste loungesets worden geleverd met een lage loungetafel, waarop je bijvoorbeeld je boek of krant kunt neerleggen of wat glazen kunt neerzetten. Als je echter ook echt wilt dineren aan jouw Loungeset is een high dining loungeset een betere keuze.

High dining loungeset kopen

High dining loungeset kopen

Dinertafel

Met een high dining loungeset heb je een loungeset in combinatie met een hoge dinertafel, waaraan je comfortabel met jouw gasten of familie kunt genieten van een goede maaltijd. Door de hoogte van de tafel kun je zowel gezeten op een lounge hoekbank als op een loungestoel goed aan de tafel plaatsnemen en in een comfortabele houding dineren. De meeste loungesets worden geleverd in combinatie met een lage tafel, waaraan je niet erg comfortabel kunt dineren. Bij een high dining Loungeset kun je echt tafelen zoals je dat binnenshuis gewend bent. Bovendien kun je de tafel daarbij passend aankleden met een tafelkleed en wat accessoires, zodat je een diner buiten tot een echt bijzondere high dining ervaring maakt.

Opstellingen en materialen

High dining loungesets voor in de tuin zijn verkrijgbaar in vele opstellingen en materialen. Afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een hoekbank met aluminium frame bekleed met wicker of een houten hoekbank, of een tweezitsbank van wicker of rotan met bijpassende loungestoelen. Tegenwoordig kun je lounge diningsets vinden voor vrijwel elk budget en gemaakt van uiteenlopende materialen.
Qua materiaal is het aan te bevelen te kiezen voor een model wat goed buiten kan staan en bestand is tegen een regenbui en felle zon. Het meest gebruikte materiaal voor een high dining Loungeset is momenteel een aluminium frame omwikkeld met wicker, een kunststof vlechtwerk wat lijkt op het vroegere rotan. Wicker is echter beter bestand tegen regen dan natuurlijke rotan en daarmee meer weersbestendig.
Hout is ook zeer populair voor een high dining Loungeset. Als je meer van een Loungeset houdt met een landelijke uitstraling is een houten tuinset erg aantrekkelijk. Teakhout wordt nog steeds vaak toegepast in loungesets, evenals andere hardhoutsoorten als eiken en acacia. Tegenwoordig vind je echter ook Vironwood op de markt. Dit materiaal lijkt veel op hout en wordt vaak in combinatie met aluminium frames gebruikt voor het wekken van de ilusie van teakhout, maar is echter een synthetisch materiaal. Het voordeel van Vironwood is dat het niet kan werken en dus prima buiten kan blijven staan onder alle weersomstandigheden.
High dining loungesets zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, maar het meest populair zijn diverse tinten in bruin en grijs, aangezien deze kleuren vaak het beste bij de natuurlijke kleuren van de tuin aansluiten. Je kunt uiteraard ook voor andere tinten kiezen als daar jouw voorkeur naar uitgaat. Let er wel op dat fellere kleuren sneller vaal kunnen worden door weersinvloeden en je deze beter dient te beschermen tegen teveel zonlicht.
Er zijn ook speciale beschermhoezen verkrijgbaar waarmee je jouw high dining Loungeset kunt afschermen tegen teveel regen of zonlicht, waarmee het materiaal langer meegaat. De Beschermhoezen zorgen ervoor dat water wordt geweerd en er toch ventilatie plaatsvind, waardoor het meubilair mooi blijft.

Ontwerp op maat

Ondanks het uitgebreide assortiment dat beschikbaar is in tuinmeubelzaken en outlets kan het zijn dat je toch niet kunt vinden wat je precies zoekt. Voor specifieke maatvoering of aanpassingen kun je bij bepaalde tuinmeubilairzaken of doe-het-zelf zaken ook een high dining Loungeset op maat laten samenstellen. Zo kun je specifieke wensen aangeven als een hogere rugleuning of een extra armleuning. Op basis van de afmetingen van jouw voorkeur kan dan een high dining Loungeset op maat worden gemaakt, zodat deze perfect voldoet aan jouw specifieke eisen qua formaat en het gewenste zitcomfort.

Met een high dining Loungeset op maat kun je in je eigen tuin dineren als een koning of koningin. Geniet van optimaal comfort in je eigen vertrouwde omgeving.

Verlichting en kussens

Een high dining Loungeset is op zichzelf al aantrekkelijk, maar met wat extra accessoires geef je deze nog meer allure. De kussens bepalen voor een groot deel het zitcomfort van jouw high dining loungeset en worden meestal door de fabrikant bijgeleverd. Je kunt uiteraard nog extra losse kussens toevoegen voor meer zitcomfort en uitstraling.
Alhoewel de dagen langer worden met het voorjaar, kan je met wat verlichting in jouw tuin nog langer genieten van jouw high dining Loungeset, om ook na zonsondergang nog aan de tafel te kunnen zitten voor bijvoorbeeld een goed glas wijn in gezelschap. Je kunt kijken naar bijpassende tafellampen of staande lampen, maar ook modieuze theelichthouders en bloembakken of plantenbakken, die je naast jouw bankstel kunt plaatsen of aan de schutting of muur erachter kunt bevestigen.

Montage en demontage

Afhankelijk van het model high dining Loungeset waarvoor je kiest, kan de set als pakket bij jou thuis worden afgeleverd of kun je deze ophalen in de winkel, waarbij je zelf de onderdelen thuis aan elkaar vast dient te zetten. In dat geval wordt er een montagehandleiding meegeleverd, waarmee je jouw high dining Loungeset zelf op kunt zetten. Een praktische lounge diningset dient eenvoudig in en uit elkaar gehaald te kunnen worden. Uiteraard kun je de montage ook door de leverancier laten doen, mocht je daar zelf tegenop zien.
Mocht het materiaal niet weerbestendig zijn, danwel door de fabrikant worden aanbevolen deze niet het hele jaar buiten te laten staan, dan zul je jouw high dining Loungeset eenvoudig naar binnen moeten kunnen verplaatsen. De meeste high dining loungesets bestaan uit een dineertafel met daarbij vier loungestoelen of twee stoelen met een tweezitsbank. Kussens worden vrijwel altijd los bij een high dining Loungeset geleverd of kunnen eenvoudig worden losgehaald van het bankstel of de stoel, waarmee je deze binnen kunt opbergen wanneer je de high dining Loungeset voor langere tijd niet gebruikt, of wanneer je deze voor de herfst en winter naar binnen wilt zetten. Producenten van high dining loungesets zullen doorgaans duidelijke instructies meeleveren over het gebruik van het meubilair en onder welke weersomstandigheden je de set buiten kunt laten staan.