Tips, Tuinmeubelen

Hoe kies je nou echt de juiste tuinset voor in jouw tuin?

tuinset kopen

Ben je op dit moment niet meer tevreden met jouw huidige tuinset? Voldoet de stijl van de tuinset niet meer geheel aan jouw wens? Ben je niet meer tevreden over de kwaliteit van jouw tuinset? Of ben je er achter gekomen dat je toch wel echt meer zitplaatsen nodig hebt? Er zijn hoe dan ook legio redenen denkbaar waarom het interessant is om een nieuwe tuinset aan te schaffen.

Maar, hoe kun je nou de beste tuinset voor in jouw tuin uitkiezen? En wat is, op basis van jouw wensen, de beste tuinset voor in de tuin? Dergelijke vragen zijn erg belangrijk, maar zijn tegelijkertijd ook relatief lastig te beantwoorden. Mede daarom hebben wij besloten om dít artikel voor je te schrijven. Een artikel waarmee je antwoord kunt geven op de vraag ‘Hoe kies je nou echt de juiste tuinset voor in jouw tuin’?

Heb je naar aanleiding van dit artikel interesse om een nieuwe tuinset aan te schaffen? Dan zit je daarvoor bij Tuinmeubelsale.nl overigens ook direct goed. In ons aanbod vind je namelijk alle soorten tuinsets waar je maar van kunt dromen. Daarbij geniet je ook nog van scherpe prijzen; hier komen we graag aan het einde van dit artikel nog even op terug.

Waarom een nieuwe tuinset aanschaffen?

Zoals je eerder in dit artikel al hebt kunnen lezen, bestaan er meerdere redenen waarom je mogelijk een nieuwe tuinset aan zou willen schaffen. Daarbij is het ook goed om te weten dat jouw smaak, voorkeuren en leefsituatie ook gaandeweg kunnen veranderen. Juist één van deze facetten kan aan de grondslag liggen van het aanschaffen van een nieuwe tuinset.

Hier blijft het echter niet bij. Nee, het is ook goed mogelijk dat jouw huidige tuinset niet meer zo fraai of zo goed is. Zo kan bijvoorbeeld het materiaal van de tuin afbladderen, kan het materiaal gaan roesten of kan er een klein gat in de tuintafel zijn ontstaan. Het weer is van grote invloed op de staat van de tuinset; een mogelijke beschadiging aan een tuinset behoort dan ook zeker tot de mogelijkheden.

Ben je op dit moment bezig met het maken van een compleet nieuw tuinontwerp? Ook dan is het interessant om een nieuwe tuinset in jouw tuin te zetten. Een tuinset die past bij de rest van de tuin én die past bij de overige tuinmeubelen in jouw tuin. Uiteraard moet je dit tuiontwerp gaan maken aan de hand van jouw eigen voorkeuren. Aan de hand van jouw eigen voorkeuren kun je in ieder geval snel de perfecte tuinset voor in jouw tuin gaan vinden.

Uiteraard zijn er nog mensen die een nieuwe tuinset kopen omdat het leuk is. Zij willen graag af en toe in de tuin variëren, zij willen hun tuin van een make-over voorzien of zij zijn gewoonweg niet meer tevreden met hun huidige tuinset.

Al met al zijn er voldoende redenen denkbaar om voor een nieuwe tuinset te kiezen. Daar willen we graag nog één iets aan toevoegen: een tuinset is eigenlijk in elke tuin onmisbaar. Als je géén tuinset in jouw tuin hebt staan, merk je eigenlijk pas wat je mist. Je kunt niet op een aangename manier een krantje lezen, je niet lekker met jouw gezin dineren en je kunt ook niet met jouw vrienden borrelen. Als je een goede tuinset in jouw tuin neerzet, is dit stuk voor stuk wél mogelijk.

Stappenplan voor het uitkiezen van een nieuwe tuinset

Is het voor jou nu wel duidelijk? Moet jij ook een nieuwe tuinset aan gaan schaffen? Dan is het goed om te weten dat dit geen gemakkelijke klus is. Je hebt met jouw eigen voorkeuren te maken, je hebt met jouw tuin te maken en je hebt ook nog met jouw budget te maken.

Heb je al opgemerkt dat je het lastig vindt om een geschikte tuinset te vinden? Dan raden wij je aan om onderstaand stappenplan op te volgen. Met dit stappenplan kun je relatief makkelijk en snel de perfecte tuinset voor in jouw tuin vinden. Neem het stappenplan op je gemakje door, volg de stappen op en schaf direct de gewenste tuinset voor in jouw tuin aan!

Stap 1: zet jouw wensen op een rijtje

Allereerst is het cruciaal dat je jouw wensen op een rijtje gaat zetten. Dit betekent dat je onder meer op de volgende vragen antwoord moet gaan geven:

  • Op welke manier wil je van de tuinset gebruik maken? Wil je de tuinset vooral gebruiken om te dineren? Wil je de tuinset vooral gebruiken om ’s ochtends lekker de krant op/aan te kunnen lezen? Of wil je de tuinset voor één van de vele andere doeleinden gebruiken?
  • Hoeveel zitplaatsen moet de tuinset hebben? Wil je alleen met jouw partner gebruik maken van de tuinset? Of wil je met jouw complete gezin van bijvoorbeeld 4 kinderen van de tuinset gebruik maken?
  • Hoeveel geld wil je maximaal uitgeven? Kijk hierbij niet alleen naar wat je wilt, maar ook naar wat je kunt. Als je bijvoorbeeld nog 500 euro op jouw spaarrekening hebt staan, is het niet verstandig om deze 500 euro te investeren in een nieuwe tuinset.
  • Hoe moet de tuinset er uit komen te zien? Ook is het verstandig om alvast na te denken over de uitstraling van de tuinset. Hoe moet de tuinset er uit zien? Van welk materiaal moet de tuinset vervaardigd zijn? En welke kleur moet de tuinset hebben?

Heb je jouw wensen op een rijtje gezet? Dan weet je voor jezelf al een stuk beter waar je precies naar op zoek moet gaan. Ook weet je hiermee al een flinke schifting in het aanbod te maken. Als je een tuinset met zes zitplaatsen nodig hebt, kun je de kleinere tuinsets immers al links laten liggen. Denk al met al goed over bovenstaande vragen na én over jouw eigen wensen. Door al jouw wensen op een rijtje te zetten, zet je een eerste belangrijke stap.

nieuwe tuinset

nieuwe tuinset

Stap 2: bepaal waar de tuinset moet komen te staan

Wil je een nieuwe tuinset in jouw tuin neer gaan zetten? Dan is het in deze stap al de hoogste tijd om na te denken over de plaatsing van de tuinset. Wil je de tuinset aan de voorkant van jouw terras neerzetten? Of zet je de tuinset liever aan de achterkant van jouw tuin neer? De keuze is volledig aan jou.

Waarom het belangrijk is om hier nu al over na te denken? Omdat je aan de hand hiervan de aanwezige ruimte in jouw tuin kunt opmeten. Nadat je dit opgemeten hebt, weet je ook precies hoe groot de nieuwe tuinset in jouw maximaal kan gaan worden. Met deze kennis in achterhoofd kun je dus al wederom een flinke schifting in het uitgebreide aanbod gaan maken.

Stap 3: bepaal van welk materiaal de tuinset vervaardigd moet worden

Het is nu de hoogste tijd om na te denken over het materiaal van de tuinset. Wil je een tuinset van hout hebben? Geef je de voorkeur aan een tuinset van wicker? Of heb je toch het liefste een tuinset van aluminium? Zoals deze materialen al laten zien, heb je in ieder geval de keus uit meerdere materiaalsoorten. Doordat je zoveel keuze hebt, is het van ongekend belang dat je een goede vergelijking voor jezelf gaat maken.

Bekijk kritisch alle materiaalsoorten en let daarbij op meerdere facetten:

  • De uitstraling: een houten tuinset heeft logischerwijs een compleet andere uitstraling dan een aluminium tuinset.
  • De levensduur: check ook goed wat de verwachtte levensduur van de verschillende materiaalsoorten is. Sommige materiaalsoorten kunnen beter tegen de weersomstandigheden dan andere materiaalsoorten.
  • Het onderhoud: als je voor een houten tuinset kiest, weet je dat je hier enig onderhoud aan uit moet voeren. Als je voor een aluminium tuinset kiest, heb je niks van doen met eventueel onderhoud.
  • Het gewicht: wil je de tuinset regelmatig in jouw tuin verplaatsen? Dan is het verstandig om te kiezen voor een tuinset met een relatief laag gewicht.

Al met al is ons advies om een goede vergelijking tussen de materiaalsoorten te maken. Aan de hand van deze vergelijking kun je uiteindelijk voor de juiste materiaalsoort kiezen. Je hebt in ieder geval méér dan voldoende keuze.

Stap 4: kijk goed naar de samenstelling van de tuinset

Dankzij de voorgaande stappen heb je al een flinke schifting in het aanbod kunnen maken. Het is nu de hoogste tijd om na te denken over de samenstelling van de tuinset.

Wil je een tuinset hebben met alleen maar stoelen? Of wil je een tuinset hebben met een tuinbank en tuinstoelen? De keuze is aan jou. Als je ons aanbod van tuinsets bekijkt, zie je namelijk meerdere samenstellingen naar voren komen. Door een goede vergelijking tussen de samenstellingen te maken, kun je uiteindelijk voor jezelf de knoop doorhakken.

Op dit gebied bestaat overigens geen ‘goed’ of ‘fout’. Juist doordat je uit meerdere samenstellingen kunt kiezen, kun je de perfecte samenstelling voor in jouw tuin uitkiezen. Wel zo prettig!

Stap 5: kijk goed naar de kleur & uitstraling van de tuinset

Weet je ook wat de samenstelling van de tuinset moet worden? Dan kun je gericht gaan kijken naar de kleur van de tuinset. Wil je voor een lichtgekleurde tuinset gaan? Of heeft een donkergekleurde tuinset toch echt jouw voorkeur? Je hebt de keus uit allerlei soorten kleuren, waardoor je in ieder geval de juiste keuze voor jezelf kunt maken.

Hoe je nou de juiste kleur kunt bepalen? Dat doe je door naar jouw voorkeuren te luisteren én door naar de rest van jouw tuin te kijken. Door naar de overige kleuren in jouw tuin te kijken, kun je uiteindelijk voor de juiste kleur kiezen. Dat is bijvoorbeeld de kleur waarmee je een contrast kunt creëren of waarmee je juist een fraai geheel kunt creëren.

In het verlengde hiervan is het advies ook om naar de volledige uitstraling van de tuinset te kijken. De uitstraling wordt niet alleen door de kleur bepaald, maar ook door de algehele vormgeving. Ook erg belangrijk om kritisch naar te kijken dus.

Nog een bonustip vanuit onze kant: kijk ook goed naar de kussens van de tuinset. Als deze kussens in het felgroen uitgevoerd zijn, vallen de kussens direct goed op. Bepaal voor jezelf of je dat mooi vindt. De kussens hebben niet alleen een belangrijke functie op het gebied van comfort, maar bepalen ook nog deels de uitstraling van een tuinset!

Stap 6: kijk goed naar de prijs-kwaliteitsverhouding

Aan de hand van de hierboven genoemde stappen kun je al een flinke schifting in het aanbod maken. Met dank aan de filters in onze webshop kun je deze voorkeuren ook direct invloed uit laten oefenen op het aanbod. Dit betekent dat je in onze webshop op dit moment alleen nog de passende tuinsets zou vinden.

Als je die tuinsets op een rijtje gaat zetten, is het belangrijk om naar de prijs-kwaliteitsverhouding te kijken. Daarover hebben wij twee belangrijke tips:

  • Kies altijd voor een tuinset van een gerenommeerd merk. De betere merken hebben immers bewezen dat zij kwaliteit kunnen leveren; juist dáár ben je naar op zoek.
  • Durf te investeren in een goede tuinset. Twijfel je tussen meerdere tuinsets? Neig dan niet direct naar de tuinset met de laagste prijs. Nee, het is juist verstandig om nét iets meer geld te investeren, aangezien je daar vaak een betere kwaliteit voor terug krijgt.

Stap 7: hak de knoop door

Zo, je kunt nu eindelijk de juiste keuze gaan maken. Slaap er nog een nachtje over en hak uiteindelijk de knoop door. Van de aanschaf van een goede tuinset ga je hoe dan ook geen spijt krijgen!

Ons aanbod van tuinsets

Wil jij dolgraag een nieuwe tuinset aanschaffen? Check dan direct in ons aanbod. Wij beiden allerlei soorten tuinsets aan, wij hanteren zéér scherpe prijzen en wij staan voor kwaliteit. Om die woorden kracht bij te zetten, bieden wij bewust alleen tuinsets van de beste merken aan. Bekijk dus direct ons aanbod en ga aan de slag met het hierboven genoemde stappenplan. Veel plezier met/van jouw nieuwe tuinset!