Tips, Tuinmeubelen

Hoe kun je de beste bijzettafels voor in jouw tuin vinden?

bijzettafel kopen

Ben je op dit moment bezig met het maken van een tuinontwerp? Of ben je je een beetje aan het oriënteren op een andere inrichting van jouw tuin? Dat kunnen wij maar al te goed begrijpen. Daarmee geven we niet aan dat jouw huidige inrichting ‘te min’ is, maar we geven wel aan dat er altijd ruimte voor verbetering is.

Zeker als je voor andere tuinmeubelen kiest, kun je het gemak en comfort in jouw tuin flink verbeteren. Zo kun je meer en meer tijd op een aangename manier in jouw tuin doorbrengen; hoe aangenaam is dat? Dat is overigens niet alleen aan de meubelen in jouw tuin te danken, maar ook aan het heerlijke zonnetje.

In ons land is het afgelopen zomers steeds warmer en warmer geworden. Juist doordat het zulk lekker weer is, is het mogelijk om veel tijd in de tuin door te brengen. Als je veel tijd in jouw tuin doorbrengt, wil je dat uiteraard op een zo’n aangenaam mogelijke manier doen. Nou, als je in ons aanbod een kijkje neemt, kun je de juiste producten vinden om optimaal in/van jouw tuin te genieten.

Zo bieden wij bijvoorbeeld een uitgebreid aanbod van bijzettafels aan. Dit lijkt op het eerste oog niet het meest spannende tuinmeubelstuk, maar schijn bedriegt. Een bijzettafeltje brengt in onze ogen namelijk enkele significante voordelen met zich mee. Voordelen waardoor je het gemak, comfort en uitstraling in jouw tuin echt weet te verbeteren.

Heb je daarom jouw pijlen gericht op een nieuwe bijzettafel? Dan heb je mogelijk al opgemerkt dat het aanbod van bijzettafels behoorlijk uitgebreid is. Dat is bij onze webshop ook het geval; wij bieden meer dan 220 verschillende soorten bijzettafeltjes aan. Voor welke variant je dan het beste kunt kiezen? Het antwoord op die vraag ga je in dit artikel vinden! Dit artikel kun je eigenlijk zien als een complete hulpgids voor jouw zoektocht naar de beste bijzettafel voor in jouw tuin.

Waarom voor een bijzettafel kiezen?

Graag willen we echter allereerst een antwoord op bovengenoemde vraag geven. Want; waarom is het nou zo interessant om voor een bijzettafel te kiezen? Wat zijn nou precies de redenen waarom wij de aanschaf van een bijzettafel zo aan kunnen raden? En waarom kiezen meer en meer huishoudens voor de aanschaf van één of meerdere bijzettafels? Dit is puur te danken aan de vele voordelen van een bijzettafel.

Zo is het bijvoorbeeld een voordeel dat je een bijzettafel veelzijdig kunt gebruiken. Je kunt ‘m gebruiken voor het neerzetten van jouw glas drinken, maar je kunt ‘m ook gebruiken als voetenbankje. Ondertussen worden bijzettafels in meerdere tuinen ook gebruikt als een waar decoratiestuk. Een tafeltje waarmee de uitstraling van een tuin echt flink verbeterd wordt.

Door voor een gewenste bijzettafel te kiezen, weet je jouw terras direct leuk aan te kleden. Daarbij is het ook echt een voordeel dat je uit meerdere soorten bijzettafels kunt kiezen. Zo kun je kiezen uit verschillende vormen, verschillende afmetingen en verschillende materialen. Op al deze criteria komen we verderop in dit artikel graag nog even terug!

Ook is het een voordeel dat je een bijzettafel naar wens aan kunt kleden. Je kunt een leuk plantje op een bijzettafel neerzetten, maar je kunt ook een kleedje over het tafeltje heen leggen. Al met al kun je meerdere kanten op, waardoor je echt op een veelzijdige manier van een bijzettafel kunt genieten.

Tot slot nog een belangrijk voordeel: een bijzettafeltje past in elke tuin. Dit is niet alleen te danken aan het uitgebreide aanbod, maar ook aan de compacte afmetingen. Over het algemeen neemt een bijzettafeltje niet al te veel ruimte in beslag. Zeker als je een kleinere tuin of een balkon hebt, is dat ideaal te noemen. Ook de kleinere terrassen kun je met een bijzettafel dus leuk aankleden.

Al met al is de aanschaf van een bijzettafel dan ook aan te raden. Sterker nog; sommige huishoudens kiezen voor de aanschaf van twee-, drie of zelfs nóg meer bijzettafeltjes. Ook daar zijn specifieke redenen voor, waar we later in dit artikel nog even op terug komen.

bijzettafel in de tuin

bijzettafel in de tuin

Het uitkiezen van een bijzettafeltje

Spreken de hierboven besproken voordelen jou wel aan? Heb je daarom interesse om een nieuwe bijzettafel voor in jouw tuin uit te gaan kiezen? Dan ga je er al snel achter komen dat het aanbod erg uitgebreid en divers is.

Om jou een handje met deze zoektocht te helpen, hebben wij dit artikel opgesteld. Hieronder bespreken we de belangrijkste criteria van een bijzettafel; als je goed op deze criteria weet te letten, kun je uiteindelijk de beste tafel voor in jouw tuin vinden.

Waar wil je het bijzettafeltje neerzetten?

Allereerst is het van belang om een antwoord op bovengenoemde vraag te geven. Wil je het bijzettafeltje naast jouw eettafel in de tuin neerzetten? Wil je het bijzettafeltje bij jouw loungeset neerzetten? Of wil je het bijzettafeltje bij de tuinbank in jouw tuin neerzetten? De keuze is reuze en de keuze is volledig aan jou.

Waarom je al in een vroegtijdig stadium hier over na moet denken? Omdat het antwoord op deze vraag bepalend is voor de rest van jouw zoektocht. Wil je bijvoorbeeld het bijzettafeltje op jouw krappe terras neerzetten? Dan is het van belang dat je jouw pijlen gaat richten op een compact tafeltje. Dit is echter anders als je een grotere tuin hebt en dus ook voor een grotere tafel kunt gaan.

Met andere woorden: denk goed over de inrichting van jouw tuin na. Bepaal daarbij goed waar je het bijzettafeltje neer wilt zetten. Als je de definitieve keuze gemaakt hebt, kun je verder met de rest van dit stappenplan.

Waarvoor wil je het bijzettafeltje gebruiken?

Het is nu de hoogste tijd om na te denken over het gebruik van het tafeltje. Wil je dit tafeltje gebruiken om jouw drinken en lekkere hapjes op neer te zetten? Wil je het tafeltje met name als decoratiestuk gebruiken? Of wil je het bijzettafeltje mogelijk ook als voetenbankje kunnen gebruiken? De keus is volledig aan jou.

Daarbij is het ook goed om rekening met het volgende te houden: bepaalde bijzettafeltjes kun je zowel binnen als buiten gebruiken. Als je écht op een veelzijdige manier van jouw bijzettafeltje gebruik wilt maken, is dat dus een belangrijke overweging voor jezelf.

Heb je ook bepaald waar je het bijzettafeltje voor wilt gebruiken? Dan heb je al twee belangrijke vragen voor jezelf beantwoord. In principe kun je nu verder met rest van de zoektocht, waarbij je goed op meerdere facetten moet letten.

De afmetingen van het bijzettafeltje

In een eerder stadium heb je bepaald waar het bijzettafeltje in jouw tuin moet komen te staan. Het is nu zaak om de aanwezige ruimte goed op te meten. Hiermee geef je antwoord voor jezelf op de vraag hoe groot het bijzettafeltje maximaal kan worden.

Let hierbij ook goed op jouw gebruikswensen. Wil je bijvoorbeeld ook nog om het bijzettafeltje heen kunnen lopen? Dan moet je ook rekening houden met het looppad rondom jouw nieuwe bijzettafeltje. Met andere woorden: denk goed na over de afmetingen van het bijzettafeltje.

Hoeveelheid bijzettafeltjes

Wil je één bijzettafeltje voor in jouw tuin aanschaffen? Of gaat je voorkeur mogelijk uit naar drie kleine bijzettafeltjes? Als deze tafeltjes een andere hoogte hebben, kun je deze immers op een mooie manier schuin onder elkaar zetten. Je kunt dit eigenlijk vergelijken met de salontafeltjes die momenteel zo in de mode zijn.

Het materiaal van het bijzettafeltje

Gaat jouw voorkeur uit naar een bijzettafeltje van hout? Heb je het liefste een bijzettafeltje van aluminium? Of gaat jouw voorkeur toch uit naar een bijzettafeltje van metaal? De keus is volledig aan jou.

Als je ons aanbod van bijzettafeltjes bekijkt, zie je in ieder geval meerdere materiaalsoorten naar voren komen. Maak voor jezelf een goed vergelijk, waarbij je op de volgende facetten kunt letten:

  • De uitstraling: een bijzettafeltje van hout heeft logischerwijs een andere uitstraling dan een bijzettafeltje van aluminium.
  • Het onderhoud: aan een houten bijzettafeltje moet je enige aandacht besteden, terwijl dat bij andere materialen niet het geval is.
  • De rest van de tuin: heb je een complete tuinset van een specifiek materiaal? Dan kun je het materiaal van het bijzettafeltje op die materiaalsoort afstemmen.
  • De levensduur: over het algemeen gaan alle bijzettafeltjes lang mee, maar er bestaan uiteraard wel verschillen tussen de materiaalsoorten.

De kleur van het bijzettafeltje

Tevens heb je de keus uit meerdere soorten kleuren. Ga je voor een grijs bijzettafeltje? Of heb je toch liever een opvallend gekleurd bijzettafeltje? Of wil je mogelijk gaan voor een bijzettafeltje met meerdere kleuren? De keus is echt volledig aan jou op dit gebied.

Kijk hierbij ook goed naar de rest van jouw tuin. Je kunt voor een fraai geheel kiezen, maar je kunt met het bijzettafeltje ook een fraai contrast creëren. Hierbij heb je het maken van een keuze ook weer volledig in eigen handen!

De vormgeving van het bijzettafeltje

Het mag duidelijk zijn; je moet goed op het materiaal en op de kleur letten. Deze twee factoren bepalen deels de uitstraling van het tafeltje, maar dat geldt uiteraard ook voor de totale vormgeving. Als je de foto’s in ons aanbod bekijkt, zie je tal van vormgevingen naar voren komen. Bepaal dus voor jezelf wat je mooi vindt en wat jou het beste voor in jouw tuin lijkt!

Kwaliteit van het bijzettafeltje

Ga je een bepaald bedrag aan een nieuwe bijzettafel uitgeven? Dan wil je ongetwijfeld zo lang mogelijk van dit bijzettafeltje genieten. Juist door goed naar de kwaliteit van het tafeltje te kijken, kun je een bewuste keuze maken met betrekking tot de levensduur.

Wij raden je hierbij sowieso één ding aan: kies altijd voor een tafeltje van een gerenommeerd merk. Die merken zijn immers in staat gebleken om de gewenste kwaliteit te kunnen fabriceren.

Prijskaartje van het bijzettafeltje

Hoeveel geld wil én kun jij uitgeven aan een nieuw bijzettafeltje? Ook dat is een belangrijke vraag waar je een passend antwoord op moet zien te vinden. Wij kunnen je op dit gebied eigenlijk maar één ding aanraden: durf te investeren in een goede bijzettafel. Als je nét iets meer geld uitgeeft, kun je mogelijk genieten van een betere bijzettafel met een langere levensduur.

Slotwoord

Wil jij graag een bijzettafel voor in jouw tuin aanschaffen? Dan heb je op voorhand al een verstandige keuze gemaakt. De bijzettafeltjes brengen namelijk meerdere voordelen met zich mee! Met de informatie uit dit artikel kun je direct op zoek naar de beste variant voor in jouw tuin. Maak een goede vergelijking voor jezelf en hak de knoop vervolgens door. Veel plezier met/van jouw nieuwe bijzettafeltje!