Onderhoud Tuinmeubelen, Tuinmeubelen

Houten tuinmeubelen schoonmaken

Houten tuinmeubelen schoonmaken

Heb je recent nieuwe tuinmeubelen van hout gekocht? Of heb je deze tuinmeubelen al langer in je tuin staan? Het is bij houten tuinmeubelen belangrijk dat je deze schoonmaakt, zodat je de levensduur flink kunt verlengen.

Heb jij enig idee hoe je een houten tuinmeubel moet schoonmaken? In dit artikel geven wij je enkele handige tips. Maar, voordat we daarnaar kijken, willen we eerst de noodzaak van het schoonmaken aanstippen. Hout is een relatief tastbaar materiaal. Dat wil zeggen: de verschillende weersomstandigheden kunnen van invloed zijn op bijvoorbeeld een houten tuinbank. Het gevolg hiervan kan zijn dat het hout lelijk wordt én ook in mindere conditie gaat verkeren. Mede daarom is het ontzettend belangrijk om de houten tuinmeubelen schoon te maken. Daardoor geef je het vuil geen kans om zich aan/in het hout te gaan hechten.

Houten tuinmeubelen goed schoonmaken

Houten tuinmeubelen goed schoonmaken

Waarom houten tuinmeubelen schoonmaken?

Kortom: wat zijn nou redenen om de houten tuinmeubelen schoonmaken? Lees het in onderstaand rijtje:

  • Je houdt de houten tuinmeubelen hiermee in een fraaie conditie
  • Je houdt de houten tuinmeubelen hiermee in een goede conditie
  • Je kunt hiermee de levensduur van de houten tuinmeubelen verlengen
  • Het verhoogt het gebruiksgemak van de houten tuinmeubelen (een schone houten tuinset zit tenslotte lekkerder dan een vieze houten tuinset!)

Hoe kan je houten tuinmeubelen schoonmaken?

Nu je eenmaal het belang van het schoonmaken van houten tuinmeubelen weet, is het tijd om te kijken hoe je deze tuinmeubelen schoon kunt maken. Allereerst willen we je aanraden om jaarlijks de houten tuinmeubelen in te smeren met verf, in te lakken of met een impregneermiddel te behandelen. De reden hiervan? Op deze manier kan je de aangroei van schimmels voorkomen.

Daarnaast is het aan te raden om aan de slag te gaan met groene zeep en een harde borstel. Op deze manier kan je het hout van allerlei viezigheden ontdoen. Daarmee verhoog je dus niet alleen het gebruiksgemak, maar kan je ook nog eens de levensduur verlengen.

Als je houten tuinmeubelen bij ons aangeschaft hebt, wil je hier uiteraard zo lang mogelijk van genieten. Neem daarom een kijkje onder het kopje ‘Onderhoud‘. Daar kan je verschillende producten vinden die je kunt gebruiken bij het schoonmaken van de houten tuinmeubelen! We wensen je veel succes met het schoonmaken van je tuinmeubelen. Eén ding weet je zeker: je doet het niet zonder reden. Nee, de voordelen van schone houten tuinmeubelen staan als een paal boven water.