Onderhoud Tuinmeubelen, Tuinmeubelen

Loungeset schoonmaken

Loungeset schoonmaken

Een loungeset biedt de ideale mogelijkheid om heerlijk van het zonnetje te genieten. Op een loungeset kan je languit liggen en relaxen. Het is echter ook goed mogelijk om heerlijk op een loungeset te zitten en rustig een boekje te lezen. Je komt hoe dan ook tot rust, terwijl je op een comfortabele Loungeset zit.
Het nadeel van het Nederlandse klimaat is dat het ’s winters behoorlijk nat en koud kan zijn. Hierdoor is een Loungeset maar een beperkt aantal maanden per jaar bruikbaar. In de overige maanden heeft de Loungeset te maken met zware weersinvloeden. Onder andere regen en de wind hebben een grote negatieve impact op een Loungeset.
Door deze weersinvloeden kan een Loungeset ook behoorlijk vies worden. Het is dan ook aan te raden om met een grote frequentie de Loungeset schoon te maken. Hoe je dit doet? Dat is even afhankelijk van het soort materiaal waarvan je Loungeset vervaardigd is.

schoonmaken loungeset

schoonmaken loungeset

Houten loungeset

Als je een houten loungeset hebt, kan je het hout met een zachte spons of borstel schoonmaken. Dit doe je in combinatie met warm water en groene zeep. Dit zorgt ervoor dat het hout weer in oude orde hersteld kan worden.

Loungeset van vlechtwerk

Heb je een loungeset van vlechtwerk? In dat geval kan je de Loungeset ook met een zachte spons en warm water goed schoonmaken. In de winter kan je een dergelijke Loungeset overigens ook prima buiten laten staan. Het is daarbij wel aan te raden om een Beschermhoes te gebruiken.

Aluminium

Bij een aluminium loungeset moet je enigszins oppassen. Het is bijvoorbeeld nadrukkelijk afgeraden om hiervoor een schuurspons of sterke reinigingsmiddelen te gebruiken. Het beste is om een aluminium Loungeset met warm en water en een zachte spons of zachte borstel schoon te maken.

Zoals je kan lezen, is het schoonmaken van een Loungeset niet bijzonder lastig. Het is echter wel noodzakelijk dat je af en toe de Loungeset schoonmaakt. Op die manier kan je de levensduur verlengen. Bovendien zit het een stuk prettiger als de Loungeset lekker schoon is.

In de koude wintermaanden is het overigens aan te raden om de Loungeset ergens binnen te bewaren. Mocht dat niet mogelijk zijn, is de aanschaf van een Beschermhoes aan te raden.