Inspiratie, Tuinmeubelen

De juiste tuinbank met het juiste zitcomfort

Shoppen voor een tuinbank is nog niet zo makkelijk. Zo kun je je laten leiden door hoe onderhoudsgevoelig zo’n bank is. Je kunt natuurlijk ook kijken naar het materiaal. De prijs en het ontwerp van zo’n tuinbank zijn ook altijd interessante selectiecriteria. Eigenlijk gek dat je nooit kunt selecteren op zitcomfort. Immers, je koopt toch een tuinbank en geen pijnbank? In dit artikel geven we je vijf tips om de juiste tuinbank met het juiste zitcomfort te kiezen.

juiste tuinbank  kiezen

juiste tuinbank kiezen

De tuinbank voor mensen die geen zitcomfort willen

Als jij jouw tuinbankje alleen ter Decoratie wilt gebruiken en daar plantjes, beeldjes of een tuinkabouter op kwijt wilt is zitcomfort uiteraard geen issue. Toch? Heb jij wel eens een tuinkabouter horen klagen? Nou dan! Wij weten zeker dat je slaagt in ons ruime assortiment. Wat dacht je van een leuk romantisch smeedijzeren setje of robuuste stalen bank? Overigens doen goede kussens wonderen om je alsnog lekker te laten zitten.

De tuinbank voor mensen die niet willen zitten

Ze zijn er, de mensen die een tuinbank alleen maar willen kopen om heerlijk languit te liggen. Geef ze eens ongelijk! Als jij er ook graag warmpjes bij ligt hebben we een hoop leuke alternatieven. Voor de romantische tuinliefhebbers zijn er diverse loveseats. Voor de mensen die graag lekker liggen maar ook zo nu en dan met een boek willen zitten of aan dezelfde tafel willen eten hebben hele leuke converteerbare tuinbanken. Als je een uurtje alleen bent klap je het tafeltje weg en ga je lekker onderuit. Verwacht je zakelijke visite of wil je genieten van een goed boek en een glaasje onder handbereik? Dan klap je de tafel weer op. Zo kun je lekker zitten en liggen op dezelfde comfortabele bank.

De tuinbank voor op een vaste plaats

Natuurlijk is iedere tuinbank leuk als je er de ruimte voor hebt. Soms moet je jezelf beperken. Bijvoorbeeld omdat jouw tuinbank op een bepaalde plek moet passen. Als je wilt voorkomen dat je het hoekje om gaat kun je onze selectie hoekbanken bekijken om een passend model te vinden. Als we iets te rechtlijnig zijn in de keuze kun je natuurlijk ook kiezen voor een ronde bank. Zo kun je gezellig onder de boom of op een andere kleinere plek zitten. Gelukkig worden de ronde banken in delen geleverd, dus je hoeft niks om te zagen.

De tuinbank voor grote groepen

Lijkt jouw tuin op een zomerse dag vaak een beetje ‘de zoete inval’? Dan wil je vast die mensen lekker laten zitten en erop voorbereid zijn dat er stevig geleefd wordt. Een picknickbank is dan een uitkomst. Deze is zo eenvoudig of luxe te maken als jij zelf wilt. Bovendien kun je er veel mensen aan kwijt. Ook kan je, als het seizoen weer voorbij is, de bank inklappen en in de schuur zetten. Kortom onze selectie picknick tuinbanken komt vast van pas.

De tuinbank met zitcomfort op maat

Natuurlijk kun je ook een tuinbank met zitcomfort op maat maken. Een oude bank of simpel basismodel volstaat. Vervolgens kun je je lekker uitleven met de mooiste tuinkussens, gaafste parasols en lekkerste voetenbankjes. Hoe lekker wil jij jouw zitcomfort hebben?