Tips, Tuinmeubelen

Tuinmeubelen in de herfst; tips en tricks

tuinmeubelen herfst

De herfst is altijd een omschakelperiode. Dat was met name in de zomer van 2018 zo. We hadden een zeer lange zomer met daarbij hoge temperaturen. Er viel nagenoeg geen regen en dat zorgde voor problemen her en der. In de herfst kwam de regen echter wél, maar verdwenen de hoge temperaturen ook. Hierdoor was het even omschakelen, aangezien de (koude) winter weer in het verschiet lag.

Het is niet alleen voor ons omschakelen. Nee, ook je tuinmeubelen hebben met al deze weersomstandigheden te maken. Het is dan ook zaak dat je de tuinmeubelen in de herfst goed onder handen neemt. Op die manier kan je zorgen voor een fijne winterslaap. Daarmee zorg je weer voor een lange levensduur van je tuinmeubelen.

herfst tuinmeubelen

herfst tuinmeubelen

Schoonmaakbeurt

Het is een aanrader om in de herfst een uitgebreide schoonmaakbeurt uit te voeren. Neem een emmer met warm water en een zachte borstel of spons. Voeg eventueel wat groene zeep toe aan het warme water en ga aan de slag. Neem alle tuinmeubelen grondig af en droog ze vervolgens netjes. Deze schoonmaakbeurt is van belang, omdat je tuinmeubelen de komende periode in de kou moeten staan. Deze kou gaat meestal gepaard met neerslag; dit zorgt uiteindelijk weer voor vuil. Als je de tuinmeubelen in de herfst goed schoonmaakt, heb je in het voorjaar weer minder werk.

Aanschaffen van een afdekhoes

Zoals we al zeiden, kan er in de winter veel neerslag vallen. Het is dan ook aan te raden om je tuinmeubelen in de winter af te dekken met een afdekhoes.
Ons advies is om je tuinmeubelen nog niet in de herfst af te dekken. We hebben namelijk nog wel eens een verdwaalde zomerse dag in de herfst. Het is dan prettig als je dan direct gebruik kan maken van je meubelen.
Het is echter wel aan te raden om in de herfst een goede afdekhoes uit te kiezen. Je hebt dan voldoende tijd om een juiste keuze te maken.

Parasol

In de herfst en in de winter ga je de parasol hoogstwaarschijnlijk niet gebruiken. De zon is tenslotte niet meer fel en je brengt minieme tijd in de tuin door. Berg daarom in de herfst je parasol al op. Op die manier bescherm je de parasol en verleng je de levensduur. Een goede schoonmaakbeurt van je parasol in de herfst is dan ook een handige tip!