Inspiratie, Tuinmeubelen

Tuinmeubelen kopen in Emmen

Tuinmeubelen kopen in Emmen

Met de komst van het voorjaar en de zomer zoeken we weer massaal de buitenlucht op. Voor wie aan het eind van een lange werkdag thuis nog even wil ontspannen, is een comfortabele tuinset uiteraard geen overbodige luxe. Binnen de vertrouwde omgeving van je eigen tuin kun je even volledig tot rust komen na een hectische dag en bijpraten met je partner of kinderen. Bovendien kun je met comfortabele tuinmeubelen je gasten een aangename plaats bieden wanneer ze bijvoorbeeld blijven eten en je gezamenlijk buiten wilt zitten.

We zitten immers vaak vele uren binnen op kantoor, dus we kunnen wel wat zon en zuurstof gebruiken als we weer thuisgekomen zijn. Om aangenaam in je eigen tuin te kunnen zitten zijn in de eerste plaats comfortabele tuinstoelen nodig, zodat je ook bij langdurig in je tuin zitten op een aangename manier de tijd kunt doorbrengen. Een tuintafel is echter ook onmisbaar, aangezien je waarschijnlijk niet alleen maar stil wilt zitten buiten, maar ook een of meerdere activiteiten wilt verrichten om de tijd door te komen terwijl je buiten zit. Met een passende tuintafel kun je bijvoorbeeld ook buiten aan de tafel eten, eventueel wat werk doen op een laptop of creatief zijn, wat boeken lezen en spelletjes spelen met familie of vrienden. Kortom, zonder een tuintafel is een tuinset niet compleet.

Wanneer je op zoek bent naar tuinmeubelen en diverse meubelen bij elkaar wilt zoeken , wil je graag een goed overzicht hebben van wat er op de markt te vinden is. Natuurlijk kun je tegenwoordig online al wat vooronderzoek en vergelijking doen, zodat je niet onnodig ver hoeft te rijden. Toch wil je ook persoonlijk meubels kunnen bekijken en uitproberen voordat je een aanschaf van tuinmeubelen doet.

Als je in Noord-Nederland woont is een trip naar de Randstad of Utrecht best een lange rit om op zoek te gaan naar grote tuinmeubelzaken. Wellicht zijn er wel wat zaken in de regio, maar kun je daar toch net niet die set vinden die je voor ogen hebt.

Je kunt echter ook voor tuinmeubelen in Emmen terecht. In en rondom Emmen vind je een concentratie aan tuinmeubelzaken op relatief korte afstand van elkaar, hierna voor het gemak Tuinmeubelen Emmen genoemd, waarmee je in een dag een groot aantal collecties kunt bekijken en vergelijken. In plaats van stad en land te moeten afreizen om tuinmeubelen te bekijken kun je vrijwel alle bekende merken bij Tuinmeubelen Emmen vinden op een bedrijfsterrein ten zuiden van de stad. Hiermee hoef je dus niet helemaal naar de Randstad of Midden-Nederland te toeren, maar kun je relatief dichtbij alle collecties vinden voor een beter overzicht van wat er zoal wordt aangeboden.

Tuinmeubelen in Emmen kopen

Tuinmeubelen in Emmen kopen

Tuinsets

Als je naar Tuinmeubelen Emmen gaat kun je bijvoorbeeld op zoek naar die nieuwe tuinset die je al tijden wilt hebben. Je vindt er een ruime selectie aan tuinsets van moderne tot klassieke ontwerpen. Er zijn vele materialen verkrijgbaar tegenwoordig.

Als je iemand bent die van traditioneel houdt, zul je wellicht de voorkeur geven aan een mooie, degelijke en duurzame houten tuinset. Je treft hier een brede selectie aan van zowel hardhouten tuinsets als tuinsets vervaardigd uit goedkopere zachthoutsoorten als steigerhout en grenen.

Ook de modernere varianten tuinsets van kunststof en metaal zul je bij Tuinmeubelen Emmen aantreffen in de diverse winkels die dit gebied rijk is.

Loungesets

De trend van de laatste jaren is loungen in eigen tuin. In plaats van voor een gewone tuinset kiezen veel mensen voor een Loungeset, waarop je nog meer kunt ontspannen door de comfortabele zachte kussens en de vaak verstelbare rugleuningen. De meeste loungesets bestaan uit een hoekbank inclusief een lage tafel of voetenbank. Voor extra zitplaatsen worden hier zonodig nog een paar loungestoelen of hockers (multifunctioneel meubel, te gebruiken als poef of voetenbank of zelf bijzettafeltje) bijgeplaatst.

Loungesets worden voornamelijk in het materiaal wicker gemaakt (PE rattan), een kunststof polyethyleen vlechtwerk dat veel lijkt op natuurlijk rotan. De kunststof strengen worden net als natuurlijke rotan met de hand rondom het frame van de stoel gewikkeld. In dit geval is dit een metalen frame van staal of aluminium. Wicker loungesets zijn verkrijgbaar in moderne en trendy stijlen en kleuren en zien er daarmee zeer aantrekkelijk uit in de tuin. Bovendien zijn de materialen weerbestendig en vereisen ze weinig onderhoud. Dat maakt dit materiaal ook zo populair onder loungesets.

Tuinstoelen

Tuinstoelen vormen meestal het belangrijkste onderdeel van je tuinmeubilair, aangezien je zowel een goed zitcomfort wilt als een esthetisch aantrekkelijke tuinstoel.

Iedereen heeft uiteraard zijn eigen voorkeuren. Waar de een natuurlijke materialen als hout of rotan prachtig vindt, zweert de ander bij kunststof tuinstoelen. Gelukkig is er voor een ieder ruim keuze bij Tuinmeubelen Emmen en vindt je hier tuinstoelen in vrijwel alle denkbare materialen en ontwerpen.

Van de standaard kunststof stapelstoelen tot kuipstoelen, verstelbare stoelen, standenstoelen, ligstoelen, ligbedden en loungestoelen. Ook de hangstoelen ontbreken niet.
Evenals de volledige sets in wicker zijn ook losse tuinstoelen van wicker erg populair en zie je daarnaast ook stoelen met aluminium of stalen frame in combinatie met een zitting van textileen, eveneens een kunststof, maar dan in gaasmotief. Dit is net als wicker een materiaal dat goed weerbestendig en onderhoudsvriendelijk is.

Tuintafels

Tuintafels zijn bij Tuinmeubelen Emmen verkrijgbaar in een groot aantal verschillende vormen en afmetingen afhankelijk van je wensen. Als je met veel mensen buiten wilt kunnen zitten, is een rechthoekige tuintafel vaak het meest praktische, terwijl voor kleinere gezinnen een vierkante tuintafel wellicht juist handig kan zijn. Daarentegen zijn ronde tafels momenteel ook weer erg populair en creëert een ronde tafel soms juist meer sfeer, omdat alle mensen aan tafel oogcontact met elkaar kunnen maken, waardoor er automatisch meer interactie ontstaat. Afhankelijk van de ruimte die je hebt en het aantal personen dat aan de tafel moet kunnen zitten zul je voor een bepaalde vorm en afmeting kiezen.

Van oersterke en prachtig teakhouten tuintafels tot moderne aluminium tafels met wicker of vironwood tafelblad, zul je hier alle gewenste materialen en afmetingen tafels kunnen vinden. Uiteraard vind je hier ook zeer fraaie gietijzeren tuintafels.

Accessoires

Bij de aanschaf van een tuinset of Loungeset kun je bij Tuinmeubelen Emmen ook naar een aantal bijpassende accessoires kijken voor op tafel of rondom jouw tuinset of loungeset. Je kunt bijvoorbeeld denken aan kaarsen of bloembakken voor op jouw tuintafel. Afhankelijk van hoe groot jouw tuintafel of loungetafel is en waar je jouw set voor wilt gebruiken, kun je kiezen voor een mooie theelichthouder, lantaarn of charmante bloempot of bloembak als focuspunt op tafel. Verder kan wat terrasverlichting een aantrekkelijke aanvulling zijn. Verlichtingssnoeren of tuinlantaarns (op zonne-energie of oplaadbare batterijen) zijn regelmatig in de aanbieding te vinden bij Tuinmeubelen Emmen, waarmee je voor een kleine prijs een sfeervol terras of tuin kunt creëren.