Tips, Tuinmeubelen

Tuinmeubelen kopen met extra veel korting?

tuinmeubelen met korting

Een nieuwe tuinset kan een flinke uitgave zijn afhankelijk van wat je precies wilt. Er zijn tegenwoordig vele soorten tuinmeubelen verkrijgbaar gemaakt met een brede variatie aan materialen, waarmee het een lastige keuze kan zijn en je voor vrijwel elke specifieke wens wel een passende tuinset kunt samenstellen. Door de vele trendy designs en het gebruik van steeds duurzamere en robuustere materialen in tuinmeubelen, zijn de prijzen de afgelopen jaren stapsgewijs toegenomen. Een luxe tuinset of loungeset kan dan ook flink aan de prijs zijn.

Tuinmeubelen zijn echter ook met korting te kopen, zodat je tegen een aantrekkelijk bedrag een mooie nieuwe tuinset voor jouw eigen tuin kunt bemachtigen. Als je een tuinset koopt zul je die ook meerdere jaren willen kunnen gebruiken, dus je wilt ook iets aanschaffen wat duurzaam is en lang meegaat. Zeker gezien het feit dat tuinmeubelen het grootste deel van het jaar (zoniet het hele jaar) buiten staan en worden blootgesteld aan de zwaarste weersomstandigheden is het belangrijk om voor een goede prijs-kwaliteitsverhouding te kiezen, waardoor je vaak bij de wat hogere prijsklassen uitkomt.

Je kunt echter met de juiste timing en door meerdere verkooppunten te vergelijken vaak met een aantrekkelijke korting de door jou gewenste hoogwaardige tuinset verkrijgen, zodat je achteraf geen schuldgevoel hoeft te hebben over het kopen van nieuwe tuinmeubelen.

tuinmeubelen sale

tuinmeubelen sale

Koop in de nazomer

Om tuinmeubelen met korting te kunnen aanschaffen kun je het beste wachten tot de nazomer met je aanschaf, dat wil zeggen in de periode vanaf eind augustus/begin september tot en met november. In deze periode zal de vraag naar tuinmeubelen normaal gesproken dalen, aangezien veel klanten al voor of gedurende de zomer hun tuinmeubilair hebben aangeschaft. Hierdoor zullen veel fabrikanten met restvoorraden blijven zitten, die ze maar wat graag voor het einde van het jaar kwijt willen raken. Immers zullen ze begin van het nieuwe jaar vaak al weer de nieuwe collecties ontvangen, waardoor er magazijnruimte vrijgemaakt dient te worden. Vanaf eind augustus zul je zien dat prijzen beginnen te dalen en veel aanbieders kortingen gaan bieden op complete tuinsets. In de nazomerperiode zul je dan ook vaak hoogwaardige tuinsets kunnen aanschaffen met vele tientallen procenten korting, waarmee je voor dezelfde prijs als waarvoor je een gemiddelde tuinset koopt tijdens het hoogseizoen, je nu mogelijk een kwalitatief hoogwaardige tuinset kunt aanschaffen van een gerenommeerd merk. Dit maakt het dan ook de moeite waard om tot deze tijd te wachten als je van plan bent om dit jaar nieuwe tuinmeubelen aan te schaffen.

Tuinmeubelen outlets

Tuinmeubelen kopen met korting kan vaak bij tuinmeubelen outlets. Tuinmeubelen outlets zijn grotendeels fysieke winkels, maar er zijn ook outlets die alleen aan online verkoop doen en geen fysieke showroom hebben voor klanten. Bij sommige outlets kun je alleen als zakelijke klant terecht in een fysieke showroom.

Aangezien het hierbij vaak gaat om restpartijen of oude voorraden, kunnen tuinmeubelen outlets je hun tuinsets vaak tegen hele lage prijzen aanbieden, soms tot wel honderden euro’s goedkoper dan bij reguliere tuincentra of meubelzaken. Doordat in het voorjaar bij veel zaken de nieuwe collecties alweer worden aangeboden, zullen ze hun oude sets zoveel mogelijk willen verkopen om magazijnruimte vrij te maken. Hierdoor kun je er voor een aantrekkelijke prijs al een complete tuinset of loungeset aanschaffen. Als je geen complete set wilt, dan kun je hier ook terecht voor alle soorten losse tuinstoelen, -banken en -tafels.

Bij tuinmeubelen outlets kun je het hele jaar door tuinmeubelen tegen een lagere prijs verkrijgen, maar ook hier zul je met name in het najaar de meest aantrekkelijke kortingen krijgen op tuinmeubilair. De meeste tuinmeubelen outlets beschikken over hun eigen website, waarop je een groot deel van de collectie kunt bekijken en vaak ook online kunt bestellen en laten bezorgen. Hierdoor hoef je in principe niet meer fysiek naar de winkel toe, alhoewel het bij de aanschaf van een volledige tuinset wel is aan te raden deze eerst in het echt in de winkel te bekijken en uit te proberen voordat je deze aanschaft. Het zitcomfort van een tuinstoel of bank is immers van een foto niet echt in te schatten.

Aanbiedingen bij bouwmarkten

Een andere goede locatie om tuinmeubelen met korting te kopen zijn de bouwmarkten of doe-het-zelf zaken. Je kunt de vestigingen van Gamma, Praxis en Karwei door heel Nederland vinden. Gamma en Karwei maken allebei onderdeel uit van Intergamma BV, wat met meer dan 300 winkels in Nederland de grootste groep qua bouwmarkten is. Daarnaast zijn er nog diverse andere regionale of plaatselijke vestigingen van bouwmarkten die mogelijk ook een aantal collecties tuinmeubilair zullen aanbieden, maar dit kan per bouwmarkt verschillen.

De grote bouwmarkten hebben allemaal een eigen folder die huis-aan-huis wordt verspreid, maar ook op hun website is te downloaden, met daarin de laatste aanbiedingen. Als je deze regelmatig in de gaten houdt ben je goed op de hoogte van de allerlaatste aanbiedingen en kortingen op het gebied van tuinmeubelen en kun je je bezoek gericht plannen wanneer je iets van je gading ziet.
Tevens kun je bij een bouwmarkt ook alle soorten tuingereedschap en –accessoires vinden, van heggenscharen tot grasmaaiers, tuinslangen en barbecues, dus dan kun je gelijk ook je andere benodigdheden aanschaffen. Met het geld wat je op je tuinmeubelen met korting bespaart kun je bijvoorbeeld tuinverlichting of een beschermhoes voor je tuinset aanschaffen.

Weekenduitje naar tuincentrum

De vele vestigingen van de grote tuincentra in Nederland zijn zelfs open zijn op nationale feestdagen en in de weekeinden en trekken juist op die dagen massa’s mensen aan. Dit is dan ook een van de meest voor de hand liggende locaties waar je in het najaar tuinmeubelen met korting kunt vinden. Vrijwel elke stad of grote gemeente heeft wel een aantal tuincentra in de omliggende regio liggen. Tuincentra zijn vaak gelegen vlak langs een snelweg of rijksweg, waardoor ze gemakkelijk bereikbaar zijn. Bovendien beschikken ze vaak over uitgebreide parkeergelegenheid, zodat je niet ver hoeft te lopen.

Alhoewel ze zich voornamelijk richten op de inrichting van de tuin zelf met hun aanbod van allerlei soorten planten, bloemen en bomen, verkopen de meeste grotere tuincentra ook allerlei soorten tuinaccessoires en eveneens tuinsets en los tuinmeubilair. Vanwege de vaak lage prijzen is dit dus een goede locatie om te bezoeken en je tuinmeubelen met een aantrekkelijke korting aan te schaffen.

Verreweg de grootste franchiseketen van tuincentra in ons land is Intratuin, die bijna 60 winkels over geheel Nederland heeft. Daarnaast zijn er een groot aantal regionale tuincentra zoals Groenrijk, Boerenbond, Groenspecialist, bijSTOX, enz. Deze zijn voornamelijk geconcentreerd in bepaalde regio’s.
Veel tuincentra hebben tegenwoordig een eigen website of Facebook-pagina en een afleverdienst, zodat je je aangekochte tuinmeubelen gewoon kunt laten thuisbezorgen.

Tuinmeubel outlets: altijd voordelig

Voordelig tuinmeubelen kopen kan ook bij tuinmeubelen outlets. Tuinmeubelen outlets zijn grotendeels fysieke winkels, maar er zijn ook outlets die alleen aan online verkoop doen en geen fysieke showroom hebben voor klanten. Bij sommige outlets kun je alleen als zakelijke klant terecht in een fysieke showroom. Vaak vind je deze winkels aan een industrieterrein.
Aangezien het hierbij vaak gaat om restpartijen die ze opkopen van andere tuinmeubelzaken, tuinmeubelen met schade of oude voorraden, kunnen tuinmeubelen outlets je hun tuinsets vaak tegen hele lage prijzen aanbieden, soms tot wel honderden euro’s goedkoper dan bij reguliere tuincentra of meubelzaken. Veel outlets verkopen eigenlijk het hele jaar door tegen aantrekkelijke prijzen, dus je kunt hier ook de rest van het jaar vaak terecht voor tuinmeubelen met korting.

Bij tuinmeubelen met schade gaat het soms om minimale beschadiging, bijvoorbeeld als gevolg van vervoer, die nauwelijks zichtbaar is, maar waardoor de prijs verlaagd dient te worden. Als je het dus niet erg vindt om tuinmeubelen met lichte schade te hebben, dan kan dit ook flink schelen in de prijs.

Tegenwoordig beschikken veel tuinmeubelen outlets over hun eigen website, waarop je een groot deel van de collectie kunt bekijken en vaak ook online kunt bestellen en laten bezorgen. Hierdoor hoef je in principe niet meer fysiek naar de winkel toe, alhoewel het bij de aanschaf van een volledige tuinset wel is aan te raden deze eerst in het echt te bekijken en te testen voordat je deze aanschaft. Het zitcomfort van een tuinstoel of bank is immers van een foto niet echt in te schatten.

Aanbiedingen woonwinkels

Voor het kopen van tuinmeubelen met korting kun je eveneens je geluk beproeven bij woonwinkels zoals Blokker en Xenos, die een grote assortiment aan producten aanbieden voor de woning, waaronder in het zomerseizoen vaak ook tuinmeubilair. Doordat ze groot inkopen en hetzelfde assortiment in al hun winkels aanbieden, kun je ook hier vaak goedkope tuinmeubelen vinden. Het is echter wel belangrijk te letten op de kwaliteit van goedkope tuinmeubelen, zodat je wel hoogwaardige materialen aanschaft en niet een tuinset die na een of twee jaar intensief gebruik alweer vervangen kan worden vanwege slijtage.

Ook bij een woondiscounter als Kwantum, een winkel die zich meer op de gehele inrichting van de woning richt tegen kortingsprijzen, vindt je tuinmeubelen tegen aantrekkelijke prijzen. Vaak tref je hier al (kleine) tuinsets aan vanaf zo’n honderd euro of losse tuinstoelen voor tien tot twintig euro.

Een andere woondiscounter is Woon-discounter.nl. Deze online aanbieder werkt voor particulieren alleen via online verkoop. Klanten kunnen via de website bestellen en de tuinmeubelen worden vanuit het landelijke distributiecentrum in Breda bezorgd. Voor zakelijke klanten is er wel de mogelijkheid een showroom te bezoeken.

Online tuinmeubelen kopen

Tegenwoordig kun je in Nederland net als in andere landen in Europa vrijwel alles online aanschaffen. Er zijn de bekende online platforms als het Amerikaanse Amazon.com, Chinese Alibaba en in Nederland hebben we onder andere Bol.com, waarop je vrijwel alle denkbare producten nieuw kunt aanschaffen. Op deze platforms vind je ook een selectie aan tuinmeubilair, variërend van losse tuinstoelen of tafels, tot en met grote luxe loungesets en tuinaccessoires. Het voordeel van dit soort websites is dat ze doorgaans werken met betrouwbare leveranciers, waarvan de kwaliteit gewaarborgd is, maar omdat het aanbod elke dag toeneemt kun je ook wel eens de pech hebben een minder hoogwaardig product aan te schaffen. Echter kun je bij niet goed je geld meestal terugkrijgen binnen 30 dagen na aankoop.

Daarnaast zijn tuinmeubels ook met korting te krijgen bij de bekende postorderbedrijven zoals bijvoorbeeld Wehkamp en Otto. Ook deze bedrijven werken met bepaalde kwaliteitsgaranties en bieden bovendien een 30 dagen bedenktijd aan na aanschaf. Je kunt de producten gewoon thuis laten bezorgen of afhalen bij een PostNL Punt bij jou in de buurt.

Online veilingssites en marktplaatsen

Verder zijn er ook diverse online marktplaatsen en veilingssites, zoals Marktplaats.nl of eBay, waarop je zowel tweedehands als nieuwe tuinsets of losse tuinmeubelen kunt krijgen. Let hier wel goed op de betrouwbaarheid van de verkoper, aangezien hier zowel bedrijven als particulieren producten op aanbieden. Zorg ervoor dat je duidelijke afspraken maakt met de verkoper voordat je geld overmaakt, zodat je er zeker van bent dat je het gekochte tuinmeubilair ook daadwerkelijk ontvangt.

Bovendien kun je bij de eerder genoemde bouwmarkten en tuinmeubelen outlets meestal ook online uit hun collectie bestellen en thuis laten bezorgen. De meeste bouwmarkten maken nog gebruik van wekelijkse folders met daarin hun aanbiedingen, die je digitaal via hun website kunt bekijken, zodat je direct een overzicht hebt met hun laatste aanbiedingen op het gebied van tuinmeubelen.

Voordelige materialen

Om tuinmeubelen voordelig aan te kunnen schaffen zul je praktisch dienen te overwegen wat je eigenlijk nodig hebt, zodat je gericht kunt zoeken. Zo zul je op basis van je gezinsgrootte goed kunnen bepalen hoeveel zitplaatsen je nodig hebt en of je de voorkeur geeft aan losse stoelen of een tuinbank. Daarnaast is het belangrijk te weten wat voor soort comfort je zoekt in de tuin. Hoe breng je de tijd door dat je buiten zit? Lees je bijvoorbeeld het liefst een boek, houd je ervan om samen met anderen te eten of ben jij een echte zonaanbidder? Op basis van jouw gebruik zul je de meest praktische tuinstoelen kunnen uitkiezen die het door jou gewenste comfort bieden. De keuze qua materiaal hangt grotendeels af van de mate waarin je bereid bent onderhoud aan je tuinmeubilair uit te voeren en natuurlijk welk soort materiaal je persoonlijk het meest aantrekkelijk vindt. Vaak is het gewoon een kwestie van persoonlijke voorkeur voor welke set je kiest.
Indien je tuinmeubelen wilt die stevig en zeer robuust zijn, dan kan een houten tuinset erg praktisch en mooi zijn. Hout maakt als natuurlijk materiaal een heel warme indruk. Hout vergt wel het nodige onderhoud, omdat het een natuurlijk materiaal is dat onder invloed van vocht en zuurstof kan gaan ‘werken’, dat wil zeggen uitzetten of inkrimpen.
Daarom dien je houten tuinmeubelen een- of tweemaal per jaar te lakken om het hout te beschermen tegen uitdroging.

Metalen tuinmeubelen zijn ook een zeer degelijke keuze. Deze worden voornamelijk gemaakt van aluminium en staal. Aluminium is een licht metaal, dat bovendien niet kan roesten. Het wordt dan ook vaak gebruikt voor het frame van tuinstoelen en –tafels. Staal is sterker dan aluminium, maar daarmee ook zwaarder. Roestvrij stalen tuinmeubelen zijn dan ook een stuk zwaarder dan aluminium tuinmeubilair.

Tegenwoordig wordt een aluminium frame vaak gecombineerd met een wicker rugleuning en zitting voor tuinstoelen. Wicker is een kunststof vlechtwerk, een onderhoudsvriendelijk materiaal dat weerbestendig is en het hele jaar goed buiten kan blijven staan. Hierdoor is het op dit moment een van de meest populaire materialen voor tuinmeubilair, omdat het weinig onderhoud vereist en dus niet naar binnen hoeft te worden gehaald in het najaar.