Onderhoud Tuinmeubelen, Tuinmeubelen

Tuinmeubelen; schoonmaaktips per seizoen

tuinmeubelen schoonmaaktips

Je tuinmeubelen krijgen jaarlijks met allerlei verschillende weersomstandigheden te maken. Dit vereist veel van de meubelen, maar ook van jou. Als jij zo lang mogelijk van je tuinmeubelen wilt genieten, is onderhoud erg belangrijk. Daarbij is het ook van belang om zomers anders onderhoud uit te voeren dan ’s winters.
Hieronder kan je per seizoen lezen waar je op moet letten. Dit heeft voornamelijk betrekking op het schoonmaken en het onderhouden van de tuinmeubelen.

schoonmaaktips tuinmeubelen

schoonmaaktips tuinmeubelen

Lente

De lente is dé periode waarin het leven weer in bloei komt. De planten komen tot bloei, het gras moet weer gemaaid worden en de flora en fauna komt simpelweg weer tot leven. Dit biedt jou een fraaie mogelijkheid; je kan weer optimaal genieten van je tuin. Het is dan ook zaak om in de lente je tuinmeubelen in orde te maken. Dit betekent: uit de stalling halen, goed schoonmaken en vervolgens op de gewenste plek neerzetten.

Zomer

In de zomer ga je hopelijk veel tijd in je tuin doorbrengen. Je kan dan optimaal genieten van het zonnetje, van je gezin en van je tuin(meubelen). Zorg er dan dus ook voor dat je in de zomer altijd de beschikking over schone tuinmeubelen hebt. Haal geregeld een zachte spons met warm water over je tuinmeubelen heen; dit zal het comfort en gemak alleen maar verhogen.

Herfst

In de herfst zal je, naar verwachting, minder tijd in de tuin doorbrengen. In deze periode kan je dan ook je meubelen gaan voorbereiden op de koude en natte winter. Breng bijvoorbeeld gedurende deze periode de afdekhoezen aan. Overigens is het raadzaam om in de herfst nog éénmaal je tuinmeubelen goed schoon te maken. Hierdoor zullen je meubelen in het voorjaar een stuk schoner uit de stalling komen.

Winter

In de winter zit je binnen bij de kachel. Dit betekent dat je de tuinmeubelen niet gebruikt. Laat daarom in de winter je meubelen in de opslag staan óf onder een afdekhoes. Kom er verder niet aan. Het gaat hierbij om de voorbereiding die je in de herfst al uitgevoerd hebt. In de winter heb je in feite geen omkijken naar je tuinmeubelen. Het enige waar je naar kan kijken, is het fijne vooruitzicht van de warme zomermaanden waarin je wél van je tuin kan genieten.