Inspiratie, Materialen, Tuinmeubelen

Tuinmeubelen vergelijken: tuinsets vergelijken

In onze serie ’tuinmeubelen vergelijken’ gaan we deze keer tuinsets vergelijken. Of je er nu echt aan toe bent of gewoon een frisse look in de tuin wilt, een tuinset is een handige oplossing om meer zitruimte te creëren. Ook wanneer je op jouw loungebed ligt te relaxen en je een heerlijke lunch geserveerd krijgt merk je al snel dat rechtop zitten niet zo’n gek idee is tijdens het eten en drinken. Na het opruimen van de rommel en wellicht een schoon shirt ga je op zoek en het duizelt je al snel. Nu kun je in ons assortiment natuurlijk heerlijk shoppen, maar een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom gaan we de tuinsets vergelijken. We kijken naar de materialen, de toepassingen, de omgeving en uiteraard de prijs. Lees snel verder!

tuinsets vergelijken

tuinsets vergelijken

Tuinsets vergelijken: het materiaal

Dat zal je net zien, je hebt jouw nieuwe tuinset gekocht en bij de eerste storm klapt het spul zo tegen de gevel van de schuur. Had je niet beter een wat steviger materiaal, zoals beton kunnen nemen? Wellicht is dit net iets te gewaagd voor jouw balerina-tenen of kindervoeten. In dat geval kan hout wellicht een optie zijn. Lekker stevig, verkrijgbaar in vele uitvoeringen, dus altijd passend en ook nog eens flexibel (en minder pijnlijk als je jouw teen stoot). Op een beschut plekje komt een moderne glazen tafel goed tot zijn recht. Heb je een romantische tuin of serre die aangekleed mag worden? Stel jezelf dan eens zo’n mooie, met keramiek ingelegde, bistro-set voor.

Tuinsets vergelijken: de toepassing

Nu lijkt een tuinset een tuinset, maar dat is een misvatting. Wil je lekker in de kussens wegzakken met een goed boek of zoek je een tafeltje voor een buitenbar? Je begrijpt dat je die twee wensen met één en dezelfde tuinset niet goed te combineren vallen. Onze barsets kenmerken zich door de hoge tafel en stoelen. Door hun compacte vormgeving passen ze ook in een kleine tuin of op het balkon. Natuurlijk kijken we ook naar het zitcomfort, dus als je lekker aan de bar zit te genieten heb je meer kans op een houten hoofd dan een houten kont.

Als je liever het eten en bijvoorbeeld een beetje gamen combineert kun je kiezen voor onze houten tuinsets. Comfortabel, iets groter dan een Barset en toch handig om ook na het eten zonder rugmassage van tafel te kunnen. Wanneer je kiest voor een robuuste betonnen set of stoere picknickset geef je de tuin een wat robuuster uiterlijk. Doordat het materiaal minder kwetsbaar is kan je deze sets ook goed gebruiken tijdens een feestje of om lekker te knutselen.

Tuinsets vergelijken: de omgeving

Zo’n houten balkonset of metalen bistroset is niet alleen praktisch klein en makkelijk opvouwbaar. Het staat ook hartstikke leuk. Door zijn vormgeving past zo’n set goed in een romantische tuin maar ook als brekend element in een strakke tuin. Mocht je de elementen van jouw strakke tuin helemaal niet willen breken, laat je dan eens verrassen door een aluminium tuinset. We hebben ze met minimalistisch ontwerp, zodat ze zo min mogelijk opvallen in de architectonische tuinkunst of, wanneer je een lelijk hoekje (of de lege flessen) wilt camoufleren juist lekker breed en groot.

Tuinsets vergelijken: de prijs

Het is bij ons altijd uitverkoop. Dat is makkelijk want of je nu kiest voor hout, metaal of aluminium, voor nog geen 100 euro kies je al uit tientallen praktische en mooie tuinsets. Wil je de kantoortuin aankleden of is het budget voor jou geen belangrijk element, dan kun je jezelf natuurlijk altijd exclusief inspireren. Heb je in onze suggesties nog geen passend alternatief gezien? Schenk jezelf dan een lekker zomers drankje in en shop nog eens door ons assortiment.

 

Bekijk hier onze gehele collectie tuinsets!