Tips, Tuinmeubelen

Tuintafel sale – vind de tuintafel die bij jou past

Aan het eind van een lange dag werken op kantoor of andere locatie is het prettig als je weer in je eigen huis bent om even tot rust te komen en alle beslommeringen van het werk even los te kunnen laten. In het voorjaar kunnen we bovendien weer genieten van onze eigen tuin of balkon en willen we weer graag de buitenlucht in om wat broodnodig zonlicht en frisse buitenlucht mee te pakken. Je kunt natuurlijk ook je dag juist goed beginnen in je eigen tuin met een heerlijke kop koffie aan jouw eigen tuintafel.

We zitten immers vaak vele uren binnen op kantoor, dus we kunnen wel wat zon en zuurstof gebruiken. Om aangenaam in je eigen tuin te kunnen zitten zijn in de eerste plaats comfortabele tuinstoelen nodig, zodat je ook bij langdurig in je tuin zitten op een aangename manier de tijd kunt doorbrengen. Een tuintafel is echter ook onmisbaar, aangezien je waarschijnlijk niet alleen maar stil wilt zitten buiten, maar ook een of meerdere activiteiten wilt verrichten om de tijd door te komen terwijl je buiten zit. Met een passende tuintafel kun je bijvoorbeeld ook buiten aan de tafel eten, eventueel wat werk doen op een laptop of creatief zijn, wat boeken lezen en spelletjes spelen met familie of vrienden. Kortom, zonder een tuintafel is een tuinset niet compleet.

Een tuintafel hoeft geen grote aanschaf te zijn en je kunt ze vinden voor elk budget. Je kunt een tuintafel ook ‘on sale’, in de aanbieding aanschaffen.

Tuintafel aanbiedingen

Tuintafel aanbiedingen

Vorm en afmeting

Tuintafels zijn verkrijgbaar in een groot aantal verschillende vormen afhankelijk van je wensen. Als je met veel mensen buiten wilt kunnen zitten, is een rechthoekige tuintafel vaak het meest praktische, terwijl voor kleinere gezinnen een vierkante tuintafel wellicht juist handig kan zijn. Afhankelijk van de ruimte die je hebt en het aantal personen dat aan de tafel moet kunnen zitten zul je voor een bepaalde vorm en afmeting kiezen.

Een ronde tafel is een zeer traditionele vorm voor een tuintafel, die je steeds meer ziet in de huidige ontwerpen en tuinsets. Bij een ronde tuintafel heeft iedereen aan de tafel in principe een gelijkwaardige status en hoeft er geen hiërarchie te zijn op basis van plek aan de tafel of onenigheid wie waar mag zitten. Bovendien kun je bij een ronde tafel makkelijker wat extra stoelen bijplaatsen voor meer zitgelegenheid, aangezien er geen tafelpoten of hoeken in de weg zitten. Als jouw tuin wat klein is, dan is een vierkante tafel praktischer, omdat je deze eenvoudig in een hoek van je tuin kunt neerzetten.

Tuintafel voor elk budget

Tuintafels zijn tegenwoordig voor vrijwel elk budget te krijgen en je kunt dan ook heel goed een tuintafel ‘on sale’ vinden. Outlets en tuinmeubelzaken beschikken meestal over grote collecties tuintafels van uiteenlopende merken, waardoor bij de introductie van nieuwe modellen de oude vaak in de sale of uitverkoop worden gedaan. Als je een tuintafel in de sale wilt aanschaffen is het dan ook een goed idee om de websites van tuinmeubelzaken en bouwmarkten goed in de gaten te houden als het zomerseizoen weer nadert. Als je nog papieren folders op jouw huisadres ontvangt, zul je daartussen ook vaak de folders met tuintafels in de uitverkoop vinden. Hierin kun je voor verschillende winkels of bouwmarkten vergelijken op basis van jouw wensen welke tuintafel on sale daarbij het beste aansluit.

Praktisch en comfortabel

Met een tuintafel uit de sale kun je voor een aantrekkelijke prijs een comfortabele en praktische tuintafel en eventueel bijpassende tuinstoelen bij elkaar zoeken, zodat je een aantrekkelijke set kunt samenstellen. Met je eigen tuintafel heb je de mogelijkheid om met je dierbaren en gasten heerlijk te ontspannen in jouw eigen tuin. Of je nu kiest voor een stevige aluminium ronde tuintafel, een houten picknicktafel in combinatie met een aantal comfortabele stoelen, of een wicker tuintafel, je kunt het zo aantrekkelijk maken als je zelf wilt aan de hand van jouw budget.

Afhankelijk van jouw voorkeuren is er een groot aantal tuintafels verkrijgbaar in diverse afmetingen en materialen, waarmee je vrijwel voor elke tuin en elke beschikbare ruimte bijpassende tuinmeubelen in de sale kunt vinden.

Accessoires

Als je alleen een tuintafel uit de sale koopt voor het samenstellen van een set met je bestaande tuinstoelen voor jouw tuin, kun je eventueel ook naar een aantal bijpassende accessoires kijken voor op tafel of rondom jouw tuinset. Je kunt bijvoorbeeld denken aan kaarsen of bloembakken voor op jouw tuintafel. Afhankelijk van hoe groot jouw tuintafel uit de sale is en waar je jouw tuinset voor wilt gebruiken, kun je kiezen voor een mooie theelichthouder, lantaarn of charmante bloempot of bloembak als focuspunt op tafel. Verder kan wat terrasverlichting een aantrekkelijke aanvulling zijn. Verlichtingssnoeren of tuinlantaarns (op zonne-energie of oplaadbare batterijen) zijn vaak in de aanbieding te vinden bij tuinmeubelzaken, waarmee je voor een kleine prijs een sfeervol terras of tuin kunt creëren.

Weerbestendigheid en onderhoud

Als je bij de aanschaf van een tuintafel een beperkt budget hebt, ben je wellicht geneigd om alleen maar op de prijs te letten bij jouw uiteindelijke keuze. Een tuintafel on sale in een folder of op de website van een tuimeubelzaak kan er op een foto soms anders uitzien dan in werkelijkheid. Als je al tuinstoelen hebt wil je bovendien ook dat jouw nieuwe tuintafel hier goed bij past.
Daarnaast is de materiaalkeuze belangrijk, aangezien bepaalde materialen beter geschikt zijn om langdurig buiten in de zon en regen te staan. In principe kun je elk materiaal buiten laten staan, mits je de onderhoudsinstructies van de fabrikant goed volgt.
Hout dient bijvoorbeeld in de meeste gevallen een of meerdere keren per jaar te worden gelakt voor het behoud ervan. Voor kunststof geldt dat je het regelmatig schoon dient te houden, om te voorkomen dat het weer erin trekt en de kleur van het materiaal grauw wordt. Metalen tuinmeubilair kan onder invloed van luchtvochtigheid gaan oxideren, dus wordt dit vaak door fabrikanten van een poedercoating voorzien, die je in goede staat dient te houden, zodat jouw tuinmeubelen niet gaan oxideren. Om er zeker van te zijn dat jouw tuinmeubelen het najaar en de winter goed doorstaan is het uiteraard praktisch als je tuinstoelen binnen kunt opbergen, zodat deze niet maandenlang buiten staan en kunnen gaan verweren. Kies daarom bewust voor een praktisch materiaal en ontwerp tuinmeubelen die je goed en gemakkelijk kunt opbergen. Er zijn bijvoorbeeld veel tuinstoelen die je kunt inklappen of stapelen, waarmee ze weinig ruimte innemen in een opbergkast. Een tuintafel bestaat vaak uit een aantal demontabele delen, waarmee je ook deze in de winter binnen kunt opbergen indien dit nodig mocht zijn.