Tips, Tuinmeubelen

Tussen welke soorten tuinbanken kun je kiezen

tuinbank kopen

Ben je op dit moment bezig met een nieuwe inrichting van jouw tuin? Of heb je interesse om nieuwe tuinmeubelen voor in jouw achtertuin aan te schaffen? Als je ons aanbod bekijkt, weet je direct één ding zeker: je hebt de keus uit ongekend veel soorten tuinmeubelen.

Voor welke tuinmeubelen je dan het beste kan kiezen? Dat hangt vooral af van jouw eigen voorkeuren, van jouw tuin én van jouw budget. Voordat je op zoek naar de beste tuinmeubelen kunt gaan, is ons advies om jouw wensen op een rijtje te zetten.

Blijkt uit jouw wensen dat je het liefste een tuinbank aan gaat schaffen? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. In ons aanbod vind je namelijk honderden tuinbanken, waarover wij je ook nog graag informeren. Dat doen we in onder meer dit blogartikel; in dit blogartikel bespreken wij uitgebreid tussen welke soorten tuinbanken je kunt kiezen.

We zetten hierbij eigenlijk de zes verschillende soorten tuinbanken voor je op een rijtje. Daarbij bespreken we de belangrijkste eigenschappen, de belangrijkste pluspunten en de zaken waar je rekening mee moet houden. Ook wijzen wij je per soort tuinbank op ons aanbod; in ons aanbod vind je per soort tuinbank namelijk ook nog meerdere varianten.

Na het lezen van dit artikel heb je wellicht interesse om direct een tuinbank aan te schaffen. Mocht dat het geval zijn, verwijzen wij je graag direct naar onze webshop. In onze webshop vind je niet alleen een uitgebreid aanbod, maar je vindt ook nog bijzonder scherpe prijzen. Wij doen er namelijk alles aan om alle producten zo voordelig mogelijk aan te schaffen. Dat geldt ook voor de tuinbanken die je in ons aanbod kunt vinden!

tuinbanken

tuinbanken

Verschillende soorten tuinbanken

Ben je op zoek naar een geschikte tuinbank voor in jouw voor- of achtertuin? Dan weet je op voorhand al dat je uit meer dan voldoende tuinbanken kunt kiezen. In ons aanbod vind je meer dan 300 tuinbanken terug, welke in verschillende categorieën onderverdeeld zijn. Voor het overzicht hebben wij de verschillende soorten tuinbanken even voor je op een rijtje gezet:

  • Boombanken
  • Loungebanken
  • Loveseats
  • Parkbanken
  • Picknickbanken
  • Schommelbanken

Deze zes verschillende soorten banken zijn stuk voor stuk onderscheidend te noemen. Zo verschillen deze op het gebied van vormgeving, op het gebied van functie en op het gebied van aanbod. Hieronder vind je over alle soorten tuinbanken meer informatie, zodat je voor jezelf de juiste keuze kunt gaan maken. Wij kunnen je nu al één ding verklappen: van de aanschaf van een fraaie tuinbank ga je absoluut geen spijt krijgen.

Boombanken

Heb je in jouw tuin voor een landelijke stijl gekozen? Heb je daarom ook één of meerdere grote bomen in jouw tuin staan? Dan kun je eigenlijk niet om een boombank heen. Een boombank is namelijk een bank die perfect bij een boom past. Dit zie je terug aan het gebruikte materiaal (hout), maar ook aan de vorm van de bank.

Het is namelijk zo dat elke boombank om een boom heen gezet kan worden. De boom vormt hierbij eigenlijk het middelpunt, waarna je aan alle kanten van de boom op een comfortabele manier kunt zitten. Dit is dan ook een heerlijke plek om de ochtend te starten met de krant en een kopje koffie. Ook in de late avonduurtjes kun je veel tijd op en rondom deze tuin doorbrengen; je bent op deze bank eigenlijk een met de natuur.

Klinkt dit verhaal bij jou als muziek in de oren? Dan is het wel goed om te weten dat een boombank niet de voordeligste tuinbank is. Nee, voor deze soort tuinbank moet je relatief diep in de buidel tasten. Dit komt puur doordat deze boombanken behoorlijk groot zijn; sommige banken hebben een diameter van wel 260 centimeter!

Tevens is het vervaardigen van een dergelijke boombank geen makkelijke klus. Dit is echt handwerk, waardoor het vervaardigen ook behoorlijk lang duurt. Dat is dan ook iets wat je terugziet in het prijskaartje van een boombank.

Is de aanschaf van een boombank aan te raden? Ja, in onze ogen is dat zeker het geval. Een boombank is een unieke, fraaie én handige bank. Een bank die direct plek aan meerdere personen biedt en een bank die je perfect in jouw tuin kunt integreren. Dat laatste is zeker het geval als je gekozen hebt voor een tuin met een landelijke stijl!

Loungebanken

Wil je in jouw tuin vooral tot rust komen? Dan is de aanschaf van een loungebank mogelijk interessant voor je. Op een loungebank kun je heerlijk languit liggen, maar je kunt ook op een aangename manier zittend plaatsnemen. Juist deze veelzijdigheid is één van de belangrijkste voordelen van een loungebank.

Een ander voordeel is terug te vinden in het comfort. Zoals je wellicht al verwacht had, vind je op een loungebank in 9 van de 10 gevallen namelijk comfortabele kussens. Dankzij deze kussens geniet je van het gewenste comfort; je brengt moeiteloos uren achtereen gesloten met veel comfort op de bank door.

In ons aanbod vind je bijna 250 verschillende loungebanken terug. Ja, je leest het goed; zoveel verschillende loungebanken bestaan er. Doordat het aanbod zo divers is, heb je voldoende mogelijkheden om de perfecte loungebank voor in jouw tuin te vinden. Wij nodigen je daarvoor van harte uit om een kijkje in ons aanbod te nemen!

Hoe je nou de beste loungebank voor in jouw tuin kunt vinden? Dat doe je vooral door enkele belangrijke keuzes te maken. Zo moet je bepalen waar de bank in jouw tuin moet komen te staan, waar je behoefte aan hebt en hoe groot de bank moet zijn. Ook moet je goed naar het materiaal, naar de kleurstelling en naar het prijskaartje kijken.

Doordat het aanbod zo divers is, is het maken van een goede vergelijking sowieso aan te raden. Tijdens het maken van deze vergelijking merk je ongetwijfeld al snel op dat het aanbod van loungebanken niet alleen uitgebreid is, maar ook nog eens veelbelovend is. Als je eenmaal voor een loungebank gekozen hebt, wil je echt niks ander meer.

Bijkomend voordeel: je kunt een loungebank ook nog met verschillende andere meubelstukken in jouw tuin combineren. Zo gaan een loungebank en loungestoelen bijvoorbeeld perfect samen met elkaar!

Loveseats

Woon je samen met jouw partner? Of woon je alleen en komt jouw partner regelmatig bij je op bezoek? In beide gevallen is het leuk om romantische quality time met jouw partner door te brengen. Indien je dit graag in de tuin wilt doen, is de aanschaf van een loveseat absoluut een aanrader.

Een loveseat is eigenlijk een relatief grote bank, waarop je gezellig met z’n tweetjes kunt zitten. Je zit hierbij dicht tegen elkaar aan en geniet daarbij bijvoorbeeld van het heerlijke zonnetje. Lig je liever dicht tegen elkaar aan in jouw tuin? Ook dat is mogelijk, indien je voor een nóg grotere loveseat kiest. Ook dergelijke loveseats tref je in grote getalen in ons aanbod aan!

Met een loveseat geniet je van gezelligheid, romantiek en vier je de liefde. Daarbij is het ook nog een feit dat de loveseats zelf een prachtige uitstraling hebben. Dankzij een dergelijke tuinbank kun je jouw tuin een nóg fraaiere uitstraling meegeven; wat wens je nog meer?

Wel moet je goed met de volgende aandachtspunten rekening houden:

  • Een loveseat is behoorlijk groot. Als je een dergelijke tuinbank in jouw tuin neer wilt zetten, moet je dus echt over voldoende ruimte beschikken.
  • Een loveseat is niet voordelig. Als je een loveseat aan wilt schaffen, moet je hiervoor relatief diep in de buidel te tasten. Je krijgt daar echter wel een hoop voor terug!

Al met al kunnen wij een loveseat absoluut aanraden. Het is zéker een fraaie en gezellige toevoeging voor in jouw tuin!

Parkbanken

Wil je de natuur echt naar jouw tuin toe halen ?Dan kun je ook nog kiezen voor een zogeheten parkbank. Dit zijn eigenlijk de banken die je normaal gesproken in de vrije natuur, zoals in een park, aantreft. Deze banken zijn niet per definitie super comfortabel te noemen, maar hebben wel een prachtige uitstraling.

Deze uitstraling kan het beste als ‘landelijk’ getypeerd worden. Zeker als je een tuin met een landelijke stijl hebt, is dit een ideale tuinbank. De bank ziet er fraai uit, is van hout vervaardigd en wordt daardoor perfect opgenomen in jouw tuin.

Bovendien heb je de keus uit echt veel verschillende soorten parkbanken. In ons aanbod vind je bijvoorbeeld al meer dan 30 verschillende varianten. Alle parkbanken hebben andere afmetingen, een andere vormgeving en een andere stijl. Doordat het aanbod zo divers is, kun je in ieder geval de perfecte parkbank voor in jouw tuin vinden.

Bijkomend voordeel: sommige parkbanken zijn relatief voordelig geprijsd. Zeker als je graag geld wilt besparen, is de aanschaf van een parkbank daarom interessant te noemen. Als je de parkbank eenmaal in jouw tuin hebt staan, is het aan te raden om geschikte tuinkussens aan te schaffen. Daarmee weet je de uitstraling én het comfort van de parkbank verder te verbeteren!

Picknickbanken

Vind je het heerlijk om in jouw tuin van gezelligheid te genieten? Zit je bijvoorbeeld graag met jouw gezin, met jouw familie of met jouw vrienden bij jou in de tuin? Dan is het interessant om voor een picknick bank te kiezen. Een typerend kenmerk van deze soort tuinbank is de flinke breedte; op een picknickbank kun je moeiteloos met meerdere mensen plaatsnemen.

Een picknickbank draagt daarmee echt bij aan de gezelligheid in jouw tuin. Bovendien is deze soort tuinbank fraai om te zien; dit komt met name door de ‘open’ vormgeving van de bank. Je kijkt als het ware onder/door de bank heen, waardoor je jouw tuin ook nog groter kunt laten ogen.

Heb je interesse in een picknickbank? Dan is het goed om te weten dat het aanbod echt héél divers is. Je kunt uit meerdere vormgevingen, meerdere prijsklassen en uit meerdere materialen kiezen. Zo kun je voor een tuinbank van aluminium kiezen, maar je kunt ook voor een tuinbank van hout kiezen. De keuze is volledig aan jou!

Schommelbanken

Tot slot willen wij je ook nog graag op de unieke schommelbanken wijzen. Als je voor comfort in jouw tuin wilt gaan, is dit eigenlijk de beste keuze. Met deze schommelbanken geniet je namelijk van rust, kun je tot rust komen en geniet je van veel comfort.

Hoe een dergelijke bank ‘werkt’? Nou, het is heel simpel. Je neemt voorzichtig plaats op de bank, waarna je jouw lichaam rustig kunt bewegen. De schommel komt in beweging, waardoor je voortdurend een op en neergaande beweging maakt. Net zoals bij baby’s zorgt dit ervoor dat je volledig rustig wordt.

Zeker in de huidige, hectische maatschappij is een dergelijk moment van rust zeer aangenaam. Door voor een schommelbank te kiezen, weet je jouw leven eigenlijk even op pauze te zetten. Je komt tot rust, je geniet van het lekkere zonnetje en je geniet van het mooie leven. Wat wens je nog meer?

Wel moet je goed rekening houden met de afmetingen. Als je een schommelbank in jouw tuin neer wilt zetten, heb je hier sowieso de nodige ruimte voor nodig.

Gelukkig kun je in ons aanbod uit meerdere soorten schommelbanken kiezen. Zowel qua afmetingen als qua uitstraling kun je daardoor de perfecte keuze voor in jouw tuin maken. Wij zijn in ieder geval fan van de schommelbanken!

Wat is voor in jouw tuin de beste tuinbank?

Wil je een tuinbank aanschaffen? Dan hebben wij maar één tip voor je: maak een goede vergelijking tussen de hierboven genoemde tuinbanken. Ze daarbij ook je eigen wensen op een rijtje, zodat je gericht op zoek kunt gaan naar de beste tuinbank.

Wat de beste tuinbank is, is echt van jouw eigen voorkeuren afhankelijk. Via onze webshop ben je gelukkig in staat om een goede vergelijking te maken. Wij wensen je graag alvast veel plezier van/met jouw nieuwe tuinbank!