Tips, Tuinmeubelen

Uitverkoop tuinmeubelen – alles over goedkope tuinmeubelen!

Wanneer we een druk leven hebben en thuis komen van een lange dag werken, kan het hebben van een eigen tuin een genot zijn. In je eigen tuin kun je zelf een klein groen hart creëren, een idyllisch plekje waarin jij volledig tot rust kunt komen van de beslommeringen van het dagelijks leven. Je zult er voornamelijk in het voorjaar en de zomermaanden tijd in doorbrengen en wilt dit natuurlijk op een comfortabele wijze kunnen doen met passende, aantrekkelijke tuinmeubelen, zodat je lekker en aangenaam van al de prachtige planten en bomen in jouw groene paradijsje kunt genieten als je buiten zit. Dat kan ook al met een beperkt budget. Er zijn vele tuinmeubelen in de uitverkoop verkrijgbaar, waarmee je al tegen een gunstige prijs comfortabel in jouw eigen tuin kunt zitten.

Uitverkoop tuinmeubelen actie

Uitverkoop tuinmeubelen actie

Aanschaffen bij de outlet

Bij een tuinmeubeloutlet worden vele collecties tuinmeubelen van uiteenlopende merken tegen aantrekkelijke prijzen in de uitverkoop aangeboden, waardoor er voor diverse voorkeuren en budgetten altijd wel iets te vinden is. Van eenvoudige kunststof tuinstoelen of stapelstoelen met een bijbehorende tafel, tot een grote houten tuinset met bijpassende accessoires, zul je hier voor elk gewenst budget en persoonlijke wensen uitverkoop tuinmeubelen kunnen vinden.
Deze outlets zijn vaak zogenaamde ‘one-stop shops’, waarbinnen je alles op het gebied van tuinmeubelen en accessoires kunt vinden, zodat je niet meer naar verschillende tuincentra of winkels hoeft te gaan om al de door jou gewenste artikelen bij elkaar te kunnen krijgen. Je zult hier alles vinden wat je nodig hebt om jouw eigen uitverkoop tuinmeubelen te vinden.

Tuinmeubilair bij de bouwmarkt

Bij de meeste bouwmarktketens vind je ook een uitgebreide selectie aan tuinmeubelen, waarbij er rond het zomerseizoen, maar ook vaak in het najaar, tuinmeubelen in de uitverkoop verkrijgbaar zijn. Je zult ook hier tuinmeubelen vinden in hout, metaal en kunststof, waarbij je sets als geheel kunt aanschaffen, maar ook zelf diverse tuinstoelen en tafels kunt combineren al naar gelang jouw eigen voorkeur. Tuinmeubelen zijn doorgaans goedkoper als je ze als set koopt, en ze zullen ook vaker als set in de uitverkoop zijn, maar je kan er uiteraard altijd nog een of twee losse ligstoelen bij kopen, indien daar bijvoorbeeld jouw voorkeur naar uitgaat.

Aanschaffen buiten het seizoen

De prijzen van tuinmeubilair kunnen in de loop van het jaar behoorlijk uiteenlopen. Zodra het zomerseizoen op zijn einde loopt zullen veel outlets met restpartijen zitten die ze hebben ingekocht. Mogelijk zul je dan ook juist na afloop van het zomerseizoen aantrekkelijke prijzen zien voor tuinmeubilair, aangezien outlets hun collecties kwijt willen, zodat ze weer magazijnruimte kunnen vrijmaken voor het inkopen van nieuwe collecties voor het volgende jaar.

In de wintermaanden zullen de meeste outlets en tuinmeubelzaken doorgaans weinig in de aanbieding hebben, aangezien ze zich voornamelijk richten op het voorjaar en de zomer.
Daarnaast zul je ook tegen het einde van de winter, rond maart-april, vaak al uitverkoop tuinmeubelen zien, wanneer mensen massaal op zoek gaan naar nieuwe tuinmeubelen en winkels en outlets allemaal aantrekkelijke prijzen proberen te bieden om klanten aan te trekken. Het is dus zaak dat je de aanbiedingen goed in de gaten houdt voordat je je slag slaat bij de uitverkoop tuinmeubelen.

Decoratie en accessoires

Om uitverkoop tuinmeubelen wat meer aanzien te geven kun je overwegen ook een aantal bijpassende accessoires aan te schaffen. De belangrijkste accessoires bij tuinmeubelen zijn uiteraard de kussens, waarmee je comfortabeler zit. Veel fabrikanten leveren bijpassende kussens in dezelfde kleur wanneer je tuinstoelen aanschaft, maar je kunt natuurlijk ook voor andere kleuren en formaten gaan. Kussens zijn er in diverse prijscategorieën, en er zijn ook regelmatig kussens in de uitverkoop te krijgen, die goed bij jouw tuinmeubelen zullen passen. Hierbij kan het combineren van meerdere kleuren soms een extra vrolijk tintje geven aan jouw tuinmeubelen. Vaak zul je in de outlets creatieve ideeën kunnen opdoen.
Behalve kussens kun je ook denken aan kaarsen of bloembakken voor op tafel. Afhankelijk van hoe groot jouw tafel is en voor welk doel jij je uitverkoop tuinmeubelen voornamelijk wilt gebruiken, kun je kiezen voor een mooie theelichthouder, lantaarn of charmante bloempot of bloembak. Als je bijvoorbeeld ’s avonds laat nog buiten wilt kunnen lezen, dan zul je ook naar wat verlichtingselementen kunnen kijken, waarmee je een functioneel en esthetisch accessoire toevoegt aan jouw tuinmeubelen.

Zitcomfort

Indien je van plan bent tuinmeubilair in de uitverkoop aan te schaffen en dus een beperkt budget hebt, ben je wellicht geneigd om alleen maar op de prijs te letten. Het zitcomfort van jouw tuinmeubilair is echter minstens zo belangrijk bij de keuze van tuinstoelen, aangezien je er vele uren aan zult doorbrengen. Het is daarom goed om tuinstoelen in verschillende materialen te vergelijken, zodat je het zitcomfort goed kunt inschatten. Aangezien je bij de outlets en tuinmeubelzaken verschillende tuinstoelen of tuinbanken bij elkaar ziet, is het goed om ze ter plekke uit te testen, zodat je een goede indruk hebt van hoe de verschillende materialen aanvoelen als je hier lange tijd op zult zitten. Elk materiaal voelt anders aan, met name als je er in badkleding op zit of ligt en als de zon er langdurig op schijnt. Het personeel in de tuinmeubelzaak kan je hier alles over vertellen, dus laat je hierbij goed voorlichten over de verschillende materialen en hun comfort, voordat jij je keuze voor een tuinset in de aanbieding bepaald. Een tuinset in de aanbieding die je online hebt gezien, kan er nog zo goed en comfortabel uitzien, maar in de praktijk blijkt deze wellicht ongemakkelijk voor jou te zitten. Probeer altijd een balans te vinden tussen comfort en prijs bij de keuze van een tuinset in de aanbieding.

Praktisch gebruik

Naast het zitcomfort en de prijs wil je ook kiezen voor tuinmeubilair dat praktisch is in het gebruik. Denk bijvoorbeeld na over hoeveel zitplaatsen je nodig denkt te hebben en welke materialen jij mooi zou vinden. Verder is de materiaalkeuze belangrijk, aangezien bepaalde materialen beter geschikt zijn om langdurig buiten in de zon en regen te staan. Kies je bijvoorbeeld voor een grenenhouten tafel en stoelen, dan zul je deze waarschijnlijk jaarlijks dienen te lakken voor het behoud van het hout. Witte kunststof tuinstoelen zullen indien ze het hele jaar door buiten staan snel grauw worden en verkleuren, dus kies daarbij voor stoelen die je eenvoudig binnen kunt opbergen, of koop als dit niet kan een afdekzeil, waarmee je de stoelen en tafel kunt afschermen tegen weersomstandigheden. Indien jouw tuin niet zo groot is, dien jij natuurlijk ook rekening te houden met de afmetingen van de tuinmeubelen die je in de uitverkoop aanschaft, zodat je deze wel comfortabel in jouw tuin kunt gebruiken.