Tips, Tuinmeubelen

Waar let je op bij het kopen van stoelen en loungemeubels voor buiten?

loungemeubels

Voor veel mensen is het de grote wens om veel tijd in de tuin door te brengen. Dat is met name het geval in de warme zomers. De afgelopen zomers hebben we te maken gehad met behoorlijk hoge temperaturen. Wat wil je bij dergelijke temperaturen het liefste doen? Wij liggen persoonlijk het liefste op een heerlijke loungeset met een koud drankje in onze hand. Maar, waar moet je op letten bij het kopen van stoelen en loungemeubels voor buiten? Op welke aspecten moet je echt letten? Welke tips hebben wij? En welk budget moet je hier voor uittrekken?

In dit artikel vind je het antwoord op de bovengenoemde vragen. Doordat wij al jaren met loungesets, loungestoelen en loungebanken bezig zijn, weten wij hier intussen als ins en outs zijn. Wij kunnen je dan ook perfect adviseren voor de stoelen en loungemeubels voor buiten.

tuinsets

tuinsets

Welke eigenschappen spelen een rol?

Als je een kijkje in ons assortiment neemt, zie je behoorlijk loungemeubels naar voren komen. Al deze loungemeubels brengen bepaalde voordelen met zich mee; deze voordelen zijn het gevolg van bepaalde eigenschappen van de loungemeubels. De belangrijkste eigenschappen bespreken we graag hieronder.

Het eerste waar je zeker op moet letten, zijn de afmetingen van de loungemeubels. Hoeveel ruimte heb jij in jouw tuin? En aan hoeveel personen moeten de loungemeubels plek bieden? Bij ons vind je loungesets voor 4 personen terug, maar ook loungesets voor 8 personen. Logischerwijs neemt de laatst genoemde variant een stuk meer ruimte in beslag. Let dus goed op de afmetingen van de loungemeubelen en het aantal zitplaatsen.

Daarnaast moet je ook goed op het materiaal letten. Een loungemeubelstuk kan van verschillende materialen vervaardigd. Hout, riet, aluminium en kunststof; het is slechts een korte opsomming van alle mogelijkheden. Het materiaal is uiteindelijk bepalend voor de uitstraling van het meubelstuk, maar ook voor de levensduur. Probeer daarom een afweging te maken tussen de verschillende materialen; kijk daarbij niet alleen naar het prijskaartje.

Ja, het prijskaartje is uiteraard ook een belangrijke eigenschap. De prijzen voor een loungeset variëren nogal. Deze variatie van prijzen zie je ook direct in ons assortiment terug. Sommige loungesets kan je voor een paar honderd euro aanschaffen, terwijl andere loungesets een prijskaartje van ruim 1000 euro hebben. Het is aan jou om te bepalen hoeveel geld je uit wilt/kunt geven. Probeer hierbij dus naar het totaalplaatje te kijken; ga voor de loungemeubelen met de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Tot slot is het ook nog van belang om naar de samenstelling van de loungesets te kijken. Wil je specifiek alleen loungestoelen hebben? Of wil je loungestoelen en één loungebank hebben? Beide is in principe mogelijk. Je kunt er zelfs voor kiezen om twee loungebanken te nemen. Deze loungebanken bieden dan in ieder geval aan voldoende personen een heerlijke en comfortabele zitplek. Naar welke loungemeubelstukken gaat jouw keuze? Bekijk direct ons assortiment en sla je slag!