Tips, Tuinmeubelen

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een picknicktafel?

picknick tafel kopen

Bij het inrichten van een tuin heb je de keus uit allerlei soorten tuinmeubelen. Indien je van veel gemak wilt genieten, kan je voor onder meer een loungeset kiezen. Op die loungeset kan je op een aangename manier zitten, maar je kunt ook comfortabel languit op de loungeset liggen.

Met de aanschaf van een diningset krijg je een prettige plek waar je ’s avonds van een lekker diner kunt genieten. Een fraaie diningset, een lekkere maaltijd en een lekker drankje; dat is toch wel de ideale avond in een tuin, niet waar?

Mocht je een liefhebber van veel gezelligheid zijn, is het ook mogelijk om voor een picknicktafel te kiezen. Een picknicktafel ken je wellicht uit het park of uit natuurgebieden, maar staat ook prachtig in een achtertuin. De tafel heeft bovendien een ruimtelijke uitstraling, waardoor je jouw tuin een stuk groter kunt laten ogen. Mocht je interesse in een picknicktafel hebben, moet je wel de nodige belangrijke keuzes gaan maken. Welke keuzes dat zijn? Dat bespreken we graag in dit artikel.

In het assortiment van Tuinmeubelsale.nl vind je allerlei soorten tuinmeubelen terug, waaronder ook meerdere picknicktafels. Deze picknicktafels bieden niet alleen veel gemak, maar ziet er ook nog eens fraai uit. Bijkomend voordeel is dat de prijs-kwaliteitsverhouding van de meubelen uit onze webshop dik in orde zijn. Je betaalt hierdoor nooit té veel, terwijl je wel verzekerd van een hoge kwaliteit bent.

picknicktafel kiezen

picknicktafel kiezen

Soort picknicktafel

Voordat je op zoek naar de picknicktafel kunt gaan, moet je goed nadenken over het soort picknicktafel. Je kunt namelijk kiezen voor de standaard variant, maar je kunt ook zelf een picknicktafel ontwerpen. De standaard variant bestaat uit een tafelblad, poten en twee bijbehorende bankjes. Deze bankjes bevinden zich aan de lange zijde van de tafel en bieden vaak plek aan bijvoorbeeld 2, 3 of 4 personen. Dergelijke tafels vind je in ons assortiment terug onder de noemer ‘picknicksets’.

Je kunt echter ook los een tuintafel kopen in combinatie met picknickbanken. Deze picknickbank kan je vervolgens op meerdere manieren gebruiken, aangezien deze níet vast zitten aan de tuintafel. Bij veel picknicksets is dat echter wel het geval. Door voor een losse picknickbank te kiezen, kan je deze ook op bijvoorbeeld het grasveld in jouw tuin zetten. Je geniet al met al van meer flexibiliteit.

Wel of geen rugleuning?

Ook moet je goed naar de samenstelling van de picknickbanken van de picknicksets kijken. In sommige gevallen kan je namelijk een picknickset kopen inclusief een rugleuning. Daarmee geven we eigenlijk al het antwoord op de vraag ‘Bestaan er ook picknicktafels met rugleuning?’. Het is namelijk zeker zo dat deze bestaan, alleen dat het aanbod hiervan nogal miniem is.

Ga je liever voor een picknickset zonder rugleuning? Dan heb je meer dan voldoende keus en geniet je ook echt van een ‘ouderwetse’ picknickset. Deze picknickset heeft bovendien een ruimtelijke uitstraling, waardoor jouw tuin weer een stuk(je) groter oog.

Ga je graag voor een picknickset met rugleuning? Dan sta je voor een leuke uitdaging; het aanbod is namelijk nogal beperkt. Het antwoord op de vraag ‘Bestaan er ook picknicktafels met rugleuning?’ is dus ja, maar verder is die variant niet al te populair.

Afmetingen van de picknicktafel

Wil je graag een prachtige picknickset/picknicktafel in jouw tuin hebben? Dan moet je eerst bepalen waar je deze in de tuin neer gaat zetten. Heb je dat duidelijk in beeld? Dan moet je de aanwezige ruimte goed op gaan meten. Je moet immers wel voldoende ruimte hebben om de picknickset kwijt te kunnen.

Daarbij willen wij je ook graag wijzen op de ruimte die je nodig hebt om op de picknickset plaats te kunnen nemen. Je moet hierdoor één been over de picknickbank heen gooien, waarna het tweede been ook volgt. Je hebt hier al met al de nodige ruimte voor nodig; zet de picknicktafel daarom niet in een kleine hoek in jouw tuin. Nee, als je bewust voor een picknickset in jouw tuin kiest, moet je rekening houden met de nodige ruimte.

Wil je iets flexibeler om kunnen gaan met de picknickset? Dan is het dus aan te raden om te kiezen voor een set met losse bankjes. Sommige bankjes zitten vast aan de picknicktafel zelf, terwijl er dus ook variant bestaan met losse bankjes. Dat is uiteindelijk de beste keuze voor mensen die een picknickset op een flexibele manier in willen zetten.

Kleur & design van de picknicktafel

Uiteraard is het ook verstandig om goed naar het design van de picknicktafel te gaan. Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld een picknicktafel met nogal strakke vormen, terwijl je ook kunt kiezen voor een iets stijlvollere picknicktafel. De keus is volledig aan jou.

Het design van de picknickset wordt grotendeels bepaald door de kleur van de tafel. Ga je voor een bruine kleur? Of wil je toch liever een witte of een zwarte picknickset? De keus is ook op dit gebied aan jou. Wij willen je alleen maar adviseren om goed naar de overige meubelen in jouw tuin te kijken. Het is immers fraai als de picknickset één geheel vormt met de overige meubelen in jouw tuin, maar je kunt ook bewust voor een contrast in jouw tuin kiezen. Al met al is de keus volledig aan jou en kan je vele kanten op.

Prijs van de picknicktafel

Als je een picknicktafel aan wilt schaffen, moet je rekening houden met een investering van enkele honderden euro’s. Je vindt bij ons bijvoorbeeld een prachtige picknicktafel voor 329 euro terug, maar je kunt een andere variant al voor 159 euro aanschaffen. Ook bestaat er een variant die m ar liefst 699 euro moet kosten.

Ons advies is om een vast budget voor jezelf vast te stellen. Binnen dat budget kan je vervolgens gericht op zoek naar de beste picknicktafel. Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, heb je in ieder geval meer dan genoeg keus. Bekijk daarom op je gemakje ons assortiment en schaf direct de gewenste picknicktafel aan!