Tips, Tuinmeubelen

Welke tuinsets kunnen het hele jaar blijven staan?

tuinsets

In de zomermaanden is het in ons land heerlijk vertoeven. De temperaturen komen steeds hoger te liggen én we genieten van fors meer zonuren. Dit betekent dan ook dat veel mensen langer en vaker van hun tuin genieten. Je kunt immers de gehele dag + de gehele avond in jouw tuin relaxen, aangezien ook ’s avonds de temperatuur nog zeer aangenaam te noemen is.

Daarbij is het wel van belang dat je de beschikking over de juiste tuinmeubelen hebt. Dankzij de juiste tuinmeubelen oogt jouw tuin niet alleen fraai, maar geniet je ook nog van het gewenste gemak. Mede daarom kiezen veel mensen voor de aanschaf van een hoogwaardige tuinset en/of een hoogwaardige loungeset.

Beide meubelstukken voor in de tuin zijn in ons land vrij populair. Zeker doordat het in ons land dus steeds aangenamer qua temperatuur wordt, kopen meer en meer mensen een nieuwe tuinset. Heeft het aanschaffen van een tuinset ook jouw voorkeur? Wil jij ook binnen de kortste keren gaan genieten van een comfortabele tuinset in jouw tuin? Dan moet je wel nog met één belangrijk aspect rekening houden: de wintermaanden.

Helaas zijn de winters in ons land nog relatief streng te noemen. Aangezien het niet al te lekker is om met lage temperaturen op jouw tuinset te liggen, doet de set met name in de zomermaanden van dienst. Maar, wat doe je dan alsnog in de wintermaanden met jouw tuinset? Dat bespreken we in dit artikel!

tuinset heel jaar buiten

tuinset heel jaar buiten

De mogelijkheden voor in de winter

Heb je een prachtige tuinset gekocht? Heb je daar de volle zomer en ook nog in het najaar van kunnen genieten? Dan is het zaak om jouw tuinset goed voor te gaan bereiden op de komende winter. Daarbij moet je rekening houden met één belangrijk vraagstuk: heb jij in eerste instantie voor een all weather tuinset gekozen of niet?

Zoals de naam al doet vermoeden, is het mogelijk om een all weather tuinset de gehele winter in de tuin te laten staan. Je hoeft niet bang te zijn dat de tuinset gaat rotten of op een andere manier er qua conditie op achter uit gaat. Nee, de all weather tuinsets zijn simpelweg tegen alle weersomstandigheden bestand; óók tegen een harde wind, tegen zure regen, tegen sneeuw en tegen lage temperaturen.

Mocht je géén all weather tuinset hebben, heb je meerdere mogelijkheden voor in de winter:

  • Tuinset in de tuin laten staan en afdekken met een beschermhoes
  • Tuinset in een garage/schuur opbergen
  • Tuinset in de tuin laten staan

All weather tuinsets

Zie jij het niet zitten om elk najaar jouw tuinset op te gaan bergen? In dat geval kun je het beste voor een all weather tuinset kiezen. Zoals hierboven al aangegeven, kun je namelijk het gehele jaar door van deze tuinset genieten. Daarbij is het ook goed om te weten dat een all weather tuinset perfect bestand is tegen alle verschillende weersinvloeden.

Een absoluut voordeel van een all weather tuinset is dan ook het gemak. Mocht het bovendien in het najaar nog enkele dagen lekker weer zijn, kun je alsnog van jouw tuinset genieten. Je hebt de tuinset immers nog niet opgeborgen of afgedekt met een beschermhoes; bij een all weather tuinset is dat immers niet nodig.

Is het aan te raden om een all weather tuinset aan te schaffen? Ja, in onze ogen zeker. Je gaat immers al snel van meerdere voordelen genieten, maar daar staat wel een hoger prijskaartje tegenover. Over het algemeen zijn de all weather tuinsets vrij prijzig te noemen; houd daar goed rekening mee tijdens jouw zoektocht naar de beste tuinset.

Tuinset in de tuin laten staan en afdekken met een beschermhoes

Heb je géén all weather tuinset? Of wil je jouw all weather tuinset alsnog heel goed beschermen in de winter? Dan is het aan te raden om een passende beschermhoes aan te schaffen. Deze beschermhoes kun je vervolgens om/over jouw tuinset heen doen, waardoor jouw tuinset goed beschermd wordt in de winterperiode.

De beschermhoes behoedt de tuinset onder meer voor vuil en vocht. Zowel het vuil als het vocht hebben geen toegang tot de tuinset, waardoor je ook niet bang hoeft te zijn voor aantasting van de tuinset. Nadat je in het voorjaar de beschermhoes weer over de tuinset heen vandaan haalt, hoef je eigenlijk maar één ding te doen: de tuinset even snel schoonmaken. Nadat je dat gedaan hebt, kan het echte genieten weer gaan beginnen.

Heb je interesse in deze mogelijkheid? Dan hoef je eigenlijk maar één ding te doen: een passende beschermhoes aanschaffen. Voor het aanschaffen van die beschermhoes ben je bij ons absoluut aan het juiste adres. Wij bieden namelijk een uitgebreid assortiment van de beste beschermhoezen aan!

Tuinset in een garage/schuur opbergen

Heb jij een schuur, garage of tuinhuisje bij jouw huis? Dan kun je er ook voor kiezen om de tuinset in de schuur, de garage of het tuinhuisje op te bergen. Je weet dan zeker dat jouw tuinset op de juiste manier de winter doorkomt, terwijl je daarvoor ook geen beschermhoes aan hoeft te schaffen.

Is dit de meest ideale optie? Dat ligt maar net aan de ruimte die je in jouw schuur/garage/tuinhuisje hebt. Als je een grote tuinset op wilt bergen, heb je immers vrij veel ruimte nodig. Ook is het advies hierbij om in eerste instantie al te kiezen voor een tuinset die je relatief makkelijk op kunt bergen. Alleen in een dergelijke situatie is dit een ideale optie voor je.

Tuinset in de tuin laten staan

Uiteindelijk kun je er ook nog voor kiezen om jouw tuinset ‘gewoon’ in jouw tuin te laten staan. Is dat aan te raden? Nee, dat is allerminst aan te raden. Het vocht en het vuil gaan namelijk een ongekende invloed op de staat van jouw tuinset hebben. In de meeste gevallen heb je daar blijvend last van; zo kan de tuinset gaan verkleuren, kan de conditie van de tuinset flink achteruitgaan en kan het materiaal van de tuinset flink aangetast worden. Laat dus nooit zomaar jouw tuinset in de tuin staan tijdens de wintermaanden!