Inspiratie, Tips

2020 trend: een vloerkleed voor buiten

vloerkleed voor buiten

Elk jaar zijn er wel weer andere trends voor in huis én voor in de tuin. In sommige gevallen is het opvallend dat voorwerpen van binnen naar buiten worden gehaald en vice versa. Dat is bijvoorbeeld ook in 2020 het geval; een nieuwe trend is namelijk om een vloerkleed buiten neer te leggen. Normaliter leg je een vloerkleed in huis neer, aangezien dat een prima aanvulling is voor de inrichting van een huis. Daarnaast krijg je ook lekker warme voetjes van het vloerkleed.

Het is nu dus echter ook een trend om de vloerkleden buiten in de tuin neer te leggen! Waar deze trend vandaan komt? Daar moeten wij je het antwoord schuldig op blijven. Wel willen we je graag meer vertellen over de vloerkleden voor buiten. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat deze kleden een absolute meerwaarde voor in veel tuinen zijn. De vloerkleden brengen namelijk meerdere voordelen met zich mee en passen in onze ogen perfect in een tuin. Maar, uit welke varianten heb je dan zoal de keus? Ook daar vind je in dit artikel een passend antwoord op.

vloerkleed voor buiten kiezen

vloerkleed voor buiten kiezen

De voordelen van een vloerkleed

Zit jij graag ’s avonds laat nog op je loungeset? Of zit je graag nog op jouw tuinbank een boekje te lezen? Waar zet je op dat moment je voeten neer? Leg je die bijvoorbeeld op het bankje neer of laat je deze op de grond rusten? Uit ervaringen weten wij dat veel mensen het onprettig vinden om hun voeten op de grond te laten rusten. Hier kunnen immers insecten oplopen, terwijl de vloer in de tuin ook vies kan zijn.

Om dit te voorkomen, kan je prima een vloerkleed onder de loungeset of tuinbank neer leggen. Je kunt dan heerlijk je voeten op het zachte vloerkleed laten rusten, waardoor je optimaal geniet van een heerlijke avond in jouw tuin.

Daarnaast brengt een vloerkleed voor buiten ook een extra dimensie met zich mee. Het is een prachtige aanvulling voor de uitstraling van jouw tuin. Dat is zeker het geval als je met de kleur van het vloerkleed gaat spelen; je kunt hierdoor bijvoorbeeld een mooi contrast met jouw tuinmeubelen of bijvoorbeeld het gazon creëren.

Tot slot is het ook een voordeel dat je een vloerkleed zowel binnen als buiten kunt gebruiken. Ben je het vloerkleed in jouw huis wel een beetje zat? Dan kan je voor binnen een nieuw vloerkleed kopen. Het huidige vloerkleed leg je vervolgens buiten neer, waar het dus eigenlijk aan een tweede leven begint. Ook dat is voor veel mensen een zwaarwegend voordeel om een nieuwe vloerkleed aan te schaffen!

Welke soorten vloerkleden voor buiten bestaan er?

Het is goed om te weten dat het aanbod van vloerkleden voor buiten behoorlijk divers is. Je hebt de keus uit meerdere soorten vloerkleden, waarbij het onderscheid wordt gemaakt door materiaalgebruik, kleurgebruik en de vorm van het vloerkleed. Je kunt bijvoorbeeld voor een rond vloerkleed gaan, maar ook een vierkant of een rechthoekig vloerkleed past prima in jouw tuin.

Ook op het gebied van kleurstelling heb je onwijs veel keus. Je kunt voor een basic kleur gaan (zwart, bruin, grijs), maar je kunt ook voor een felle kleur gaan. In het huidige aanbod zijn onder meer gele en blauwe vloerkleden voor buiten te vinden.

Doordat je de keus uit meerdere soorten vloerkleden hebt, heb je voldoende mogelijkheden om het perfecte vloerkleed voor jouw tuin te vinden. Je kunt de vloerkleden met elkaar vergelijken en hierdoor uiteindelijk de beste keuze gaan maken. Mogen wij je daar nog één tip bij geven? Let goed op de meubels in jouw tuin; het is immers de wens dat het vloerkleed past bij de meubels die in jouw tuin staan. Gelukkig heb je meer dan voldoende mogelijkheden om deze op een leuke manier met elkaar te combineren.

Heb je een nieuw vloerkleed voor buiten gekocht? Ben je nu nog op zoek naar nieuwe tuinmeubelen of tuinaccessoires? Daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres. In onze webshop vind je namelijk een uitgebreid aanbod van hoogwaardige meubelen en accessoires. Bekijk op je gemakje onze webshop en schaf de gewenste meubelen en accessoires aan. Voordelig, snel geleverd en meer dan voldoende keus!