Resultaat 1–18 van de 195 resultaten wordt getoond

Terrasverwarming

We willen graag allemaal steeds vaker kunnen genieten van al het moois dat er in onze tuin is terug te vinden. Dit niet alleen tijdens de zomer, maar ook bij de eerste mooie lentedagen. Ondanks het feit dat het er lekker aangenaam weer uit kan zien gebeurt het niet zelden dat te lage temperaturen de buitenpret al snel bederven. Wil jij ook in de lente lekker comfortabel buiten kunnen zitten en wil je graag op een mooie zomeravond zonder dekentje kunnen vertoeven op jouw terras? In dat geval biedt terrasverwarming de perfecte oplossing.

Elektrische terrasverwarming

Elektrische terrasverwarming is bijzonder populair. Dit heeft niet alleen te maken met het feit dat ze veelal over een compacte vorm beschikken, daarnaast zijn ze ook nog eens erg eenvoudig te installeren. Het enige wat je nodig hebt voor een elektrische terrasverwarming is dan ook een stopcontact en een afdakje waar je ze onder kan hangen. De keuze voor elektrische terrasverwarmers zorgt er bovendien eveneens voor dat je snel kan rekenen op een aangenaam warme gloed terwijl je niet hoeft te zeulen met zware gasflessen. Daarnaast blijft ook de volledige oppervlakte van je terras perfect bruikbaar. Niet voor niets hebben de elektrische terrasverwarmers in sneltempo de klassieke gas varianten naar de achtergrond weten te verdrijven.

Infrarood terrasverwarming

Een bijzondere variant op de gewone elektrische terrasverwarmers is terug te vinden onder de vorm van de infrarood terrasverwarming. Ondanks het feit dat deze toestellen dus ook gewoon op elektriciteit werken is het zo dat de warmte die wordt gerealiseerd op een iets andere manier plaatsvindt. Dit gebeurt immers door middel van kortegolf infrarood. Het is wat dit betreft ook mogelijk om te kiezen tussen verschillende soorten lampen. We onderscheiden op dit vlak de kwarts van de halogeen evenals de golden tube uitvoeringen. Voor welk type van infrarood terrasverwarming je uiteindelijk zal kiezen is altijd afhankelijk van de exacte situatie. Is er veelal sprake van een stevig windje op je terras? Dan kies je bijvoorbeeld beter voor halogeen of golden tube. Voor een meer beschutte veranda geldt echter dat gebruikmaken van een carbonstraler of heatstrip weer de interessantste optie is.