Inspiratie, Tips

De stijl van je tuin

De tuin is een heerlijke plek om even bij te komen, om tijd met vrienden en familie te spenderen en om te genieten. Een belangrijk onderdeel daarbij is de stijl van je tuin en de daarbij behorende tuinmeubelen. Opteer jij bijvoorbeeld voor een tuin met veel groen? Of wens je liever een strakke tuin met veel tegels, een grasveld en een fraai terras?
De keuze is reuze als het aankomt op de inrichting van je tuin. Grofweg kunnen we drie verschillende stijlen aanwijzen voor de stijl van een tuin. We hebben het hierbij over een groene tuin, een moderne tuin en een mix van beide stijlen. De groene tuin wordt overigens ook wel eens getypeerd als een natuurlijke tuin.

tuin stijl

tuin stijl

Natuurlijke tuin

Zoals de naam al zegt, speelt de natuur een belangrijke rol in deze stijl. De natuur staat voorop, dus met andere woorden omvat deze tuin veel groen. Dit uit zich in bijvoorbeeld een grasveld, bomen, planten en bloemen. In een natuurlijke is er ook vaak een groot scala aan dierenleven aanwezig. Dat wordt nog versterkt als je kiest voor een klein vijvertje in je natuurlijke tuin.
Wat betreft tuinmeubelen; in een natuurlijke tuin vind je geen tuinmeubelen van bijvoorbeeld graniet terug. Nee, in een natuurlijke tuin staan veelal houten tuinmeubelen, bijvoorbeeld een boomstamtafel.

Moderne tuin

Bij een moderne tuin is de tuin min of meer het verlengstuk van het huis. Je past de stijl van je tuin aan op de stijl van het huis. Dit uit zich veelal in veel tegelwerk, strakke begroeiing en weinig wildernis wat betreft bomen en planten.
Bij een moderne tuin kan je allerlei kanten op tijdens het uitzoeken van tuinmeubelen. In een moderne tuin past bijvoorbeeld een granieten tafel perfect, maar ook een tafel van vlechtwerk, een tafel van teakhout en een tafel van kunststof staan fraai. Het is maar net waar jouw wens naar uit gaat en wat de stijl van je huis is.

Mix van beide

Het komt ook wel eens voor dat je de voordelen van beide stijlen wil combineren. We hebben het dan ook over een mix van een natuurlijke en moderne tuin. Deze mix uit zich bijvoorbeeld in tuinmeubelen met een strak design, terwijl je ook veel ongerepte natuur in je tuin terug kan vinden. In een tuin met een mix van beide kan je in ieder geval alle kanten op. Het is in ieder geval erg leuk om te experimenteren; uiteindelijk creëer je dan een unieke tuin met een unieke stijl.