Inspiratie, Tips

Drie redenen om voor een houten tuinhuis te kiezen

houten tuinhuis kopen

Als je op zoek bent naar een nieuw tuinhuis, kom je al snel op een tuinhuis van hout uit. Het aanbod van houten tuinhuizen is namelijk bijzonder groot. Dat is uiteraard niet zonder achterliggende reden. De basis voor een houten Tuinhuis is al vele jaren gelegen gelegd. Op dat moment werden tuinhuizen voornamelijk van hout geproduceerd. Tegenwoordig heb je ook de keus uit andere materialen, bijvoorbeeld kunststof.

Maar, momenteel is toch hout nog steeds het populairste. Hoe dat komt? Wij hebben de drie belangrijkste redenen daarvoor hieronder uiteengezet.

houten tuinhuis kiezen

houten tuinhuis kiezen

Levensduur

De aanschaf van een Tuinhuis is voor velen een behoorlijke investering. De aanschafwaarde is niet al te mals voor een Tuinhuis. Het zou daarbij dan ook wenselijk zijn dat je voor een lange periode van het huisje gebruik kan maken. Met een Tuinhuis van hout is dat mogelijk. Hout heeft namelijk voor een lange levensduur. Dit betekent dat je voor een lange tijd kan genieten van je mooie en multifunctionele Tuinhuis.

Uitstraling

Een houten Tuinhuis heeft bovendien een prachtige uitstraling. Deze uitstraling kan zowel in een moderne tuin als in een natuurlijke tuin prachtig naar voren komen. Een moderne tuin heeft veelal strakke en geordende lijnen; dat heeft een houten Tuinhuis ook. Een natuurlijke tuin heeft veel groen en natuurlijke elementen; hout is ook een natuurlijk product. Bij beide tuinen past een houten Tuinhuis dus prima in het totaalplaatje.
Over smaak valt uiteraard niet te twisten, maar vele houten tuinhuizen zien er ook simpelweg fraai uit.

Aanschafwaarde

We gaven hierboven al even aan dat de aankoop van een Tuinhuis een behoorlijke investering kan zijn. Een voordeel van een houten Tuinhuis is dat deze nog relatief goedkoop zijn. Tuinhuizen van andere materialen zijn over het algemeen duurder, uitzonderingen daargelaten. Uit financieel oogpunt is de aanschaf van een houten Tuinhuis dus ook duidelijk en logisch te verklaren.

De aanschaf van een houten Tuinhuis biedt dus meerdere voordelen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je vaak een houten Tuinhuis in een tuin aantreft. De voordelen zijn evident, wegen zwaar en zijn uniek. Mede daardoor besluiten vele mensen om een houten Tuinhuis aan te schaffen, in plaats van bijvoorbeeld een kunststof Tuinhuis.