Inspiratie

Een kinderfeestje in eigen tuin

tuin kinderfeest

We hebben er allemaal weleens mee te maken gehad het geven van een kinderfeestje. Stiekem zien we er soms ook altijd wel een klein beetje tegenop. Alle kinderen in huis die soms per ongeluk iets stuk maken, alle troep die het toch altijd weer met zich meebrengt, denk aan plakkerige handjes en kruimels. Het kan dan ook heel fijn zijn om het kinderfeestje lekker buiten te geven in je eigen tuin! Super handig want je loopt zo naar binnen om alles te pakken wat je nodig hebt maar je houdt alle troep en drukte verder lekker buiten. Niet eindeloos opruimen na het feestje maar even de bezem door de tuin en klaar ben je.

Wij geven je de 10 leukste tips voor een kinderfeestje in eigen tuin! Kies er eentje uit of meerdere die je aanspreken en je hebt de basis voor een onvergetelijk verjaardagsfeest!

 

Het snoepfeest

Alle kinderen houden van snoepen! Het is dan ook een prima thema voor een kinderfeestje, natuurlijk is het niet de bedoeling dat je kinderen met volle buikjes gevuld met suiker helemaal hyper naar huis gaan. Maar het thema is wel snoep! Wat je kunt doen is een aantal bakken met water op je tuintafel zetten, hierin leg je snoepjes die de kinderen vervolgens met een duikbril op mogen opduiken. Lekker ouderwets maar altijd succesvol! Daarnaast kun je ook een touw door je tuin spannen en hier gezonde ontbijtkoek aanhangen, de kinderen kunnen dan lekker koekhappen, dit is altijd een succesnummer. Maar denk ook aan het verstoppen van snoepjes in de tuin, het versieren van cupcakes lekker aan de tuintafel en het knippen van snoepjes aan touwtjes uit de boom.

 

Het groene vingers feestje

Voor kinderen kan het heel boeiend en leerzaam zijn om meer over de natuur te leren. Met een groene vingers feestje kan dit prima! Laat de kinderen bijvoorbeeld aardbeien plukken in de tuin, of zaadjes planten voor verschillende gewassen. Vervolgens kun je ze ook kaartjes laten knutselen om bij de gewassen te zetten! Zo leren ze ook meteen van alles over de tuin en zijn ze ook lekker buiten bezig! Vaak vinden ze het ook nog leuk om plantjes water te geven of om een beetje te vegen of harken. Geef ze allemaal een overal en tuinhandschoenen aan en ze vinden het al gauw helemaal geweldig!

 

Een tropisch feestje

Een super leuk thema voor een feestje is de tropen! Zeker in je tuin kun je heel makkelijk een echt tropisch kinderfeestje organiseren! Ten eerste versier je de tuin leuk met allerlei slingers, ballonnen en decoratie. Er is tegenwoordig genoeg in tropische sferen te vinden aangezien deze stijl helemaal in is. Daarnaast kun je bijvoorbeeld kleine zwembadjes vullen waar de kinderen met hun voetjes in kunnen zitten om pootje te baden, geef ze een zogenaamde limonade cocktail in de hand en ze vinden het al snel helemaal leuk! Je kunt ook glas stiften kopen en de kinderen de cocktail glazen eerst laten versieren. Ook kunnen ze zelf ananas sap maken of kun je als je echt helemaal los wil gaan een flinke berg zand in de tuin storten en zo een eigen privé strand voor de kinderen realiseren!

kinderfeest in de tuin

kinderfeest in de tuin

Een spa in de buitenlucht

Dit is vooral voor meisjes een heel leuk feestje. Een echte spa in de buitenlucht! Zet kleine badjes met water neer zodat de meisjes hierin een voeten bad kunnen nemen, vul de badjes met badzout of een lekkere bruisbal en badderen maar! Daarnaast kun je ook lekker nageltjes lakken en gezichtsmaskertjes nemen en dit allemaal lekker in de buitenlucht! Geen angst voor geknoei alles is toch lekker buiten! Verwen de meisjes met een lekker glas koele ijsthee en een donut en het is helemaal een succes! Tot slot kunnen de meisjes nog heerlijk op een ligbedje van het zonnetje genieten en kunnen ze helemaal uitgerust als nieuw weer naar huis!

 

Het ouderwetse zwemfeestje

Vroeger kwam het al vaak op uitnodigingen voor kinderfeestjes voorbij, neem je ook je zwemkleren mee. We wisten toen al dat het weer zover was en dat je naar een echt zwemfeestje ging, blijer kon je ons als kind niet maken! Maar ook in de tuin kun je dus prima bij goed weer een heus zwemfeestje geven. Zet een zwembadje op in de tuin, laat er een paar speelgoedeendjes in ronddobberen en leg wat waterpistolen en waterballonnen naast het zwembadje neer en je bent gegarandeerd van succes! Breng de kinderen vervolgens wat lekkers bij het zwembadje en sluit de dag heerlijk af met een patatje en een snack net als in het zwembad! De kinderen zullen het helemaal geweldig vinden en op en top genieten van dit leuke zwemfeestje in eigen tuin!

 

Een speurtocht in de tuin

Het kan ook heel leuk zijn om een echt speurdersfeestje te organiseren. Laat de kinderen met een kaar met allemaal zoekobjecten de tuin door gaan en laat ze vervolgens een sticker plakken bij ieder item wat ze vinden. Zo kun je ze heel de tuin door laten gaan en ze overal goed laten speuren en zoeken! Laat ze bijvoorbeeld een grassprietje of een steen, of een roze bloem vinden. Ze zijn hier best wel even mee zoet en ze vinden het ook vaak erg leuk! Daarna kun je ze nog een raadsel laten oplossen en schrijf met stoepkrijg een echte rebus op de grond! Het antwoord mogen ze vervolgens ook weer met stoepkrijt invullen! Zorg daarna voor wat lekker en geef de winnaar met de juiste antwoorden een medaille van snoep!

 

Het Hollandse kinderfeestje

Voor dit kinderfeestje maak je gebruik van een thema, namelijk het Hollandse thema. Versier de tuin met rood wit blauwe vlaggetjes en zet overal verspreid door de tuin heen echte Hollandse spellen neer! Denk bijvoorbeeld aan een sjoelbak, een bordspel, koekhappen en ezeltje prik. In de tuin heb je vaak voldoende ruimte om al deze spellen uit te stallen! Verdeel de kinderen in groepjes en laat ze dan de spellen spelen, ze zullen zeker een middag zoet zijn!

 

Alle landen van de wereld.

Een echt werelds kinderfeestje met allerlei activiteiten van landen vanuit de hele wereld en met natuurlijk bijbehorend lekkers! Dit wereldse feestje is vaak een echte hit! Laat de kinderen bijvoorbeeld kleine mini pizza’s beleggen en laat ze bij een ander punt sushi rollen. Laat ze hun eigen Italiaanse ijsje scheppen en serveer op het “ terras” frans stokbrood met allerlei smeersels. Laat de kinderen vervolgens raden uit welk land al het lekkers komt en geef de winnaar een beker of medaille! Vervolgens mogen ze al het lekkers ook nog eens zelf opeten!

 

Het kampeer feestje

Als je de ruimte in je tuin hebt kan een kampeerfeestje ook wel enorm leuk zijn! Zet een paar tenten op en laat de kinderen de tenten vanbinnen en vanbuiten versieren. Vervolgens maken jullie een kampvuurtje en laat je de kinderen marshmallows en worstjes boven het vuur roosteren. Uiteraard ook met wat lekkers te drinken erbij! Vervolgens kan het ook nog heel leuk zijn om liedjes te zingen en verhalen te vertellen rond het kampvuurtje. En wat is er nu leuker bij kamperen dan dat je ook echt in de tent mag blijven slapen! Laat de kinderen allemaal een slaapzak en een zaklamp meenemen en laat ze vervolgens in de tent slapen! Hoe leuk is dat een echt slaapfeestje! De volgende ochtend kunnen ze nog lekker ontbijten met elkaar en dan is het weer tijd om naar huis te gaan, maar wat een belevenis en wat een groot avontuur!

 

Het achterstevoren feestje

Ook dit is vooral een erg leuk thema als je de ruimte hebt in je tuin! Bij de dit feestje is het thema achterstevoren en laat je de kinderen dus alles in de omgekeerde volgorde doen. Trek je trui maar binnenstebuiten aan en loop vervolgens een stukje achteruit. Laat de kinderen ook omgekeerd schrijven met stoepkrijt en begin de maaltijd met het toetje in plaats van het hoofdgerecht. De kinderen zullen dit helemaal geweldig vinden en het is dan ook vaak een groot succes! Denk ook aan activiteiten als het alfabet omgekeerd opzeggen of achterstevoren met de bal naar elkaar gooien. Veel plezier zullen ze hebben en ze praten hier nog lang over door.

Je ziet er zijn dus heel veel leuke en bijzondere kinderfeestjes te bedenken in je eigen achtertuin! Het voordeel is dat je alles lekker buiten hebt, ook voor de kinderen is het erg fijn en gezond om lekker buiten te zijn en plezier te hebben met elkaar. Daarnaast heb je ook de rommel lekker buiten in plaats van binnen. Je kunt alle kanten op met een kinderfeestje in de buitenlucht. Wel is het fijn om een thema te kiezen en het feestje rondom dit thema vorm te geven. Dit werkt vaak wel fijn en het helpt ook om een leuke planning van activiteiten te maken! Laat je kind zoveel kinderen uitnodigen als dat er op een fijne manier in de tuin passen en vraag desnoods ook wat andere ouders om je te helpen. Met een wijntje erbij in de zon vinden ze dit vast geen probleem!