Inspiratie, Tips

Een kleine tuin inrichten; zó doe je dat

kleine tuin inrichten

Heb jij een prachtig huis weten te kopen? Is de tuin alleen niet al te groot? Geen nood aan de man! Door een kleine tuin op een handige manier in te richten, kun je alsnog vol overgave van deze tuin gaan genieten. In dit artikel vertellen wij je graag hoe je dit kunt doen, voor welke tuinmeubelen je het beste kunt kiezen en waar je verder rekening mee moet houden.

Na het lezen van dit artikel kun je eigenlijk direct aan de slag gaan. Direct aan de slag gaan om jouw kleine tuin op de best mogelijke manier in te richten. Zelfs als je een kleine tuin hebt, kun je veel kanten op. Dat is alvast de eerste belofte die wij in dit artikel aan je willen geven!

Daarbij willen wij je ook alvast graag wijzen op het aanbod in onze webshop. In dit artikel benoemen wij enkele tuinmeubelen die de aanschaf meer dan waard zijn voor in een kleine tuin. Alle meubelen die wij benoemen, kun je in ons uitgebreide aanbod vinden. Dit uitgebreide aanbod hebben wij met behulp van de beste merken samen kunnen stellen, waardoor je je over de kwaliteit ook geen zorgen hoeft te maken. Bovendien bieden wij alle tuinmeubelen tegen zéér scherpe prijzen aan! Wat wens je nog meer?

Tip 1: werk de hoogte in

Is jouw tuin niet al te breed en niet al te diep? Dan is het verstandig om de hoogte in te gaan werken. Hoe je dat kunt doen? Nou, je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een verticale tuin te gaan creëren. Met een verticale tuin weet je alsnog begroeiing naar jouw tuin te halen, alleen zorg je er wel voor dat deze begroeiing niet al te veel ruimte in beslag neemt. Ideaal dus!

Hoe je een verticale tuin kunt creëren? Je kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld tegen jouw schuur aan allerlei plantjes op te hangen. Heb je een hoge muur in jouw tuin staan? Dan kun je die muur uiteraard ook prima gebruiken. Ook als je een schutting in jouw tuin hebt staan, kun je deze schutting gebruiken als basis voor de verticale tuin.

Eigenlijk het enige wat je nodig hebt, is een verticaal en hoog oppervlak. Aan dit oppervlak kun je tal van bloemen en planten hangen, waarmee je dus een verticale tuin kunt creëren. Deze verticale tuin oogt prachtig, brengt het leven naar je toe en is dus ruimtebesparend.

Tip 2: kies voor ruimtebesparende tuinmeubelen

Wij willen je ook graag aanraden om altijd voor ruimtebesparende tuinmeubelen te kiezen. Wat ruimtebesparende tuinmeubelen zijn? Nou, dat is bijvoorbeeld een loungestoel met een uitschuifbaar voetenbed. Op de momenten dat je dit voetenbed niet gebruikt, staat het voetenbed ook niet in de weg. Wil je het voetenbed wel gaan gebruiken? Dan kun je het voetenbed direct uitschuiven, waardoor je alsnog heerlijk languit in jouw tuin kunt liggen.

Een ander voorbeeld van een ruimtebesparend meubelstuk is een uitschuifbare tafel. Op het moment dat je meerdere eters over de vloer krijgt, kun je deze tafel op een makkelijke manier uitschuiven. Je weet daarmee direct meer zitplaatsen te creëren, waardoor je met een grotere groep van een gezellige maaltijd kunt genieten. Zelfs in jouw kleinere tuin.

Gebruik je de tafel niet? Dan kun je het verlengstuk inschuiven, waardoor de tafel niet meer al te veel ruimte in jouw tuin in beslag neemt. Sowieso is het verstandig om heel kritisch naar de tuintafel te kijken, aangezien dit vaak het meubelstuk is dat de meeste ruimte in beslag neemt.

Iets waar wij je daarom ook graag op willen wijzen, is een dining loungeset. Met een dergelijke loungeset weet je eigenlijk twee vliegen in één klap te vangen. Je kunt er enerzijds voor kiezen om lekker op deze loungeset te dineren, terwijl je anderzijds ook heerlijk op deze loungeset kunt relaxen. Het ligt er dus maar net aan wat jouw mood is en waar je de loungeset voor wilt gebruiken.

Waarom is een dining loungeset dan vooral voor in een kleine tuin geschikt? Omdat je met deze set direct klaar bent. Je hoeft niet een loungeset én een tuintafel inclusief tuinstoelen aan te schaffen. Nee, als je een dining loungeset aanschaft, ben je eigenlijk direct klaar. Gemak dient de mens én je weet hier ook nog eens geld mee te besparen.

Al met al kun je dus heel veel kanten op met de tuinmeubelen in een kleine tuin. Als je de juiste tuinmeubelen aan wilt gaan schaffen, raden wij je sowieso aan om een goed vergelijk te maken. Kijk hierbij niet alleen goed naar de uitstraling van de meubelen, maar ook naar de afmetingen van de meubelen. Een meubelstuk dat net 10 centimeter korter is, kan in een kleine tuin namelijk voor een wereld van verschil zorgen.

Tip 3: kleed je tuin leuk aan

Ook als je een kleine tuin hebt, is het absoluut aan te raden om deze tuin op een leuke manier aan te kleden. Waarom? Omdat je hiermee meer sfeer in jouw tuin kunt creëren en omdat je jouw tuin hiermee groter kunt laten ogen. Dat is zeker het geval als je voor accessoires zoals een plantenbak of een tuinbankje kiest.

Met dergelijke accessoires weet je jouw tuin namelijk optisch groter te laten worden. Om dat voor elkaar te krijgen, moet je wel goed nadenken over de plaatsing van bijvoorbeeld de plantenbak. Indien je de plantenbak in een hoek van jouw tuin neerzet, geniet je niet echt van de voordelen. Als je de plantenbak meer in het midden van de tuin zet, weet je de tuin wel groter te laten ogen. Je weet hiermee eigenlijk de tuin in twee delen te splitsen, waardoor de tuin groter gaat ogen.

Daarnaast is het ook super gezellig om jouw kleine tuin leuk aan te kleden. Je weet jouw tuin hiermee knusser te maken, je weet jouw tuin gezelliger te maken en je gaat hierdoor sowieso meer tijd in jouw tuin doorbrengen. Als je nog op zoek naar geschikte accessoires voor in de tuin bent, ben je daarvoor bij ons aan het juiste adres. Wij bieden niet alleen veel meubelen voor in de tuin aan, maar ook heel veel leuke en mooie accessoires voor in de tuin.

kleine tuin maken

kleine tuin maken

Tip 4: doe inspiratie op

Wil je graag jouw kleine tuin op een unieke manier in gaan richten? Dan ben je niet de enige op de wereld die deze wens heeft. Juist daar kun je van profiteren, aangezien je via het internet onwijs veel inspiratie op kunt gaan doen. Hoe je dit kunt doen?

Dat doe je bijvoorbeeld door op Google of op Pinterest naar foto’s te kijken. Als je honderden foto’s van kleine tuinen bekijkt, zie je in deze foto’s ongetwijfeld interessante dingen naar voren komen. Die zaken kun je gaan kopiëren en kun je vervolgens ook in jouw tuin gaan verwerken. Ook via YouTube kun je overigens de nodige inspiratie op doen dankzij verschillende leuke inspiratiefilmpjes.

Al met al is het echt aan te raden om inspiratie op te gaan doen via het internet. Je gaat mogelijk dingen ontdekken die je zelf niet had gedacht en je gaat vanuit een andere invalshoek naar jouw tuin kijken. Als je het lastig vindt om dit te doen, kun je ook aan vrienden vragen om dit voor jou te doen. Zij kijken mogelijk met een compleet andere blik naar jouw tuin toe.

Slotwoord

Wil je jouw kleine tuin op de best mogelijke manier inrichten? Met de handige tips uit dit artikel moet dat ongetwijfeld gaan lukken. Wij raden je graag aan om jouw wensen op een rijtje te zetten en gewoon te starten met het maken van een tuinontwerp. Dit ontwerp kun je continu bijschaven, waarna je uiteindelijk een prachtige kleine tuin weet te ontwerpen. Een tuin waar je absoluut veel tijd in door gaat brengen!