Inspiratie, Tips

Een luxe buitenkeuken

luxe buitenkeuken

Het is heerlijk om een warme zomeravond in je eigen tuin door te brengen. Hoe prettig zou het zijn als je dan ook nog eens buiten je eigen eten kan bereiden? Met een buitenkeuken is dat mogelijk. In dit geval hebben we het over een echte luxe buitenkeuken en niet een gasbarbecue. Ook die producten worden namelijk wel een getypeerd als een buitenkeuken.

Nee, een luxe buitenkeuken valt echt te vergelijken met een normale keuken. Het enige verschil is dat een buitenkeuken zich in je tuin bevindt en een normale keuken binnen in je huis. In dit artikel bespreken we de kenmerken van een luxe buitenkeuken.

buitenkeuken vol luxe

buitenkeuken vol luxe

Volwaardige keuken

Een luxe buitenkeuken wordt gezien als een volwaardige keuken. Je hebt in een luxe buitenkeuken namelijk de beschikking over verlichting, stromend water en wellicht zelfs een koelkast. Door de aanwezigheid van alle benodigde producten ben je in staat om buiten heerlijke gerechten te bereiden. Een luxe buitenkeuken kan ook nog eens de beschikking hebben over een dak. Hierdoor ben je ook als het regent in staat om het eten klaar te maken.

Bij de aanleg van een luxe buitenkeuken is het ook belangrijk om op de verschillende aansluitingen te letten. Je moet tenslotte water, gas en elektriciteit tot je beschikking hebben. Maar, het is ook van belang om een soort van schoorsteen te hebben. Anders krijgt de rook de vrije ruimte in je tuin en dat is niet wenselijk.

De verschillende merken

Als je een luxe buitenkeuken aan wilt schaffen, heb je de keus uit meerdere merken. Een van de grootste fabrikanten van Buitenkeukens is het Italiaanse bedrijf Boretti. Deze fabrikant produceert vele verschillende Buitenkeukens. Dat varieert van een buitenkeuken met één kleine grillplaat en wieltjes tot aan een ongelooflijk uitgebreide en luxe buitenkeuken.
De producten van Boretti zijn kwalitatief hoogwaardig, zijn uitgebreid en hebben een lange levensduur. Wat wens je nog meer?

Mocht je interesse in een luxe buitenkeuken hebben, is het aan te raden om genoeg ruimte in je tuin hiervoor te reserveren. Een luxe buitenkeuken kan behoorlijk groot uitvallen; genoeg ruimte is daardoor noodzakelijk en wenselijk.