Inspiratie

Een open plan tuin en hoe je die vorm geeft

pexels mike bird 126271

Als  het gaat om het inrichten van je tuin dan kunnen we niet uitgeschreven raken en zijn er dus heel wat blogs die we hieraan kunnen wijden. Het is dan ook zo dat de inrichting van je tuin een heel prettig proces is waar je dan ook zeker weten veel plezier aan kan beleven. Het is dan ook onwijs fijn om naar een bepaald eindresultaat toe te werken en om daar vervolgens een mooi geheel van te maken.

Gedurende het gehele proces leer je ook al heel veel en het is dan ook zeker weten heel fijn en leuk om dit proces zelf vorm te geven en om er zo dus je voordeel mee te doen en om toe te weken naar een tuin die aan al je wensen voldoet.

Er zijn heel erg veel verschillende manieren van inrichten en dus ook heel erg veel mogelijkheden om je tuin vorm te geven. Ook daar gaan we graag wat dieper op in. In deze blog zetten we echter een specifieke manier centraal. We laten je namelijk heel erg graag zien hoe je een open plan tuin vorm kunt geven en wat daar allemaal voor  nodig is.

Lees dus snel met ons mee en leer hoe jij ook in je eigen tuin de keuze kunt maken voor een open plan tuin en wat daar dan allemaal voor nodig is.

Verschillende soorten van inrichten

Er zijn heel erg veel verschillende manieren te bekennen waarop jij je tuin in kunt richten. Dit is dan ook niet zo vreemd want het is heel erg persoonlijk hoe jij je tuin graag vorm wil geven. Iedereen doet dit dan ook op zijn of haar eigen manier en onderaan de streep zorg je zo voor een tuin waar jij jezelf helemaal prettig in voelt.

Zo hebben we bijvoorbeeld een ruimtelijke inrichting, moderne inrichting, landelijke inrichting en een natuurlijke inrichting. Maar ook kun je dus de keuze maken voor een open plan inrichting en dat is weer een heel specifiek soort inrichting die weer vraagt om een geheel eigen wijze van vormgeving.

Het is natuurlijk maar goed ook dat er zoveel verschillende manieren van inrichten zijn waardoor je dus onderaan de streep je eigen keuze kunt maken en je tuin in kunt richten op een manier die volledig bij je wensen past.

Wat verstaan we onder een open plan inrichting

Ten eerste gaan we kijken wat we nu eigenlijk onder een open plan inrichting verstaan. Kortweg betekend dit een inrichting waarbij alles op een open manier weergegeven wordt. Dus geen hoekjes, nisjes en aparte delen maar alles vormt een open en overzichtelijk geheel. Je kunt dus vanaf ieder punt eigenlijk heel de tuin overzien omdat het een open uitstraling heeft en er dus nergens afschermingen zijn.

Dit geeft dus heel veel rust, ruimte en overzicht, en juist dat vinden veel mensen dus heel erg prettig. Het is dan ook voor veel mensen een hele fijne manier om hun tuin in te richten via de open plan inrichten. Ze genieten voluit van de ruimte en de rust die dit aan een tuin geeft en voelen zich hier heel prettig bij.Wel is het natuurlijk zo dat een open plan inrichting niet voor iedereen weggelegd is vandaar dat we in deze blog nog wat meer ingaan op de elementen die een rol spelen bij een open tuin inrichting.

Geen afscheidingen in de tuin

Als we gaan kijken naar een open plan tuin dan valt het vooral op dat er in de tuin geen afscheidingen gebruikt worden. Je ziet dus dat er geen verschillende vakken of delen in de tuin gemaakt worden die dan ook allemaal weer een eigen functie of doel hebben. Nee bij een open plan tuin zien we eigenlijk dat er geen afscheidingen zijn en dat alles een geheel met elkaar vormt.

Op die manier zie je dan ook dat je juist heel erg veel ruimte in de tuin kunt realiseren. Juist doordat er dus geen afscheidingen zijn en alles heel open is en een geheel vormt met elkaar krijg je juist onderaan de streep zoveel meer ruimte en zie je dan ook dat alles bij elkaar past.

Geen afscheidingen gebruiken in de tuin kan dus een hele fijne keuze zijn waar je onwijs blij van kan worden en waar je dan ook zeker weten je voordeel mee kan doen.

Alles laag bij de grond

Een ander punt bij een open plan tuin is dat je alles laag bij de grond houdt. Je werkt dus niet de hoogte in om alles ook zo ruimtelijk en overzichtelijk mogelijk te houden en natuurlijk met fijn resultaat. Het is dan ook heel belangrijk om ook hier goed naar te kijken en om ook dit vorm te geven op een manier die bij je past.

Door alles dus laag bij de grond te houden zie je dan ook dat je er een heel sfeervol geheel van kan maken en dat je dus onderaan de streep een tuin realiseren kunt waar je heel blij en gelukkig mee kunt zijn.

Zorg voor het gebruik van luchtige materialen

Een ander belangrijk punt is dat je vooral luchtige materialen gebruikt. Dus geen grote en heftige materialen die heel zwaar ogen en voelen waardoor je bijvoorbeeld meteen al beperkt bent in wat je met de tuin kan doen. Het is dan ook vooral verstandig om goed te kijken naar hoe je de keuze voor materialen zo luchtig mogelijk kan houden en hoe je hier je voordeel mee kan doen.

Luchtige materialen zorgen dan ook voor heel veel sfeer in de tuin en onderaan de streep ook voor een hele fijne uitstraling. Juist door luchtige materialen te kiezen die de ruimte in je tuin dus in stand houden zie je ook dat je tuin heel open aanvoelt en dus ook groter en ruimer.

En juist dat is iets wat veel mensen graag terug zien in een tuin en het is natuurlijk heel erg fijn als je dat gewoon in je eigen tuin kunt realiseren.

Onderaan de streep zijn luchtige materialen dan ook zeker weten materialen waar jij je voordeel mee doen kan en die jouw tuin naar een hoger niveau tillen.

Zorg voor voldoende groen in de tuin

Als we kijken naar het vormgeven van een tuin dan is de natuur en dus het groen in de tuin hier ook een belangrijk onderdeel van. Dus ook bij een open plan tuin komt het groen om de hoek kijken en is het dus erg belangrijk om goed te kijken hoe je dit vorm wil geven en welke keuzes je hierin maken wil.

Het is vooral heel belangrijk om lekker veel groen aan je tuin toe te voegen en om er zo dus een heel sfeervol geheel van te maken. Juist groen in de tuin zorgt dan ook voor die sfeer en gezelligheid waar je waarschijnlijk naar op zoek bent.

Voldoende groen in de tuin kun je dan ook op verschillende manieren vormgeven. Ten eerste kun je kiezen voor groen in de vorm van planten, struiken en bomen maar ook kun je de keuze maken om aan de slag te gaan met losse planten en bloemen en kun je dus op deze wijze het plaatje compleet maken.

Zorg voor een paar fijne blikvangers

Net als iedere andere stijl tuin zie je ook bij de open plan tuin dat een paar hele fijne blikvangers eigenlijk niet mogen ontbreken. Deze zien we dan ook veel terug in dit soort tuinen en het is dan ook heel erg fijn om op deze manier blikvangers aan je tuin toe te voegen voor een sfeervol totaal plaatje.

Door deze blikvangers een fijne en prominente plek in je tuin te geven zie je dan ook dat je zorgt voor heel veel sfeer maar ook voor overzicht in de tuin. Het is dan ook vooral aan te raden om deze blikvangers op plekken te plaatsen waar ze de aandacht trekken en waar ze onderaan de streep een fijn geheel vormen met de andere items in je tuin. Juist dan zie je dus hoe je er een mooi geheel van maken kan en hoe alles vorm krijgt bij elkaar.

Deze blikvangers zie je dan ook op veel manieren terug en juist dat maakt het zo sfeervol en waardevol om je tuin dus op die manier vorm te geven.

Een open plan tuin kan vele fijne voordelen hebben

In deze blog hebben wij de open plan tuin centraal laten staan en zien we vooral dat er dus heel veel verschillende manieren zijn om voor een open plan in je tuin te kiezen en dat je hier dus ook zeker weten je voordeel mee kan doen. Het is dan ook erg prettig om juist doormiddel van een open plan vorm te geven aan je tuin en hier dus ook de voordelen van te ervaren.

Een open plan tuin kun je ook volledig naar je eigen wensen maken en juist dat is wel heel erg prettig. Kijk dan ook goed naar op welke manieren je dat allemaal kunt doen en hoe je dus onderaan de streep het plaatje helemaal compleet kan maken en voor een heel sfeervol geheel kan zorgen in je eigen tuin.