Inspiratie

Hoe kies jij de mooiste kerstboom uit voor bij jou in huis

pexels vladislav murashko 6117267 (1)

Veel mensen kijken er al het hele jaar naar uit! Het moment dat ze de kerstboom uit kunnen kiezen. Een onwijs leuk en gezellig moment waarbij alles goed samenkomt en waarbij je dus vooral heel veel sfeer naar je woning toe brengt.

Het kerstfeest kan dan ook voor vele mensen niet zonder kerstboom en wij sluiten ons daar dan ook bij aan. Het uitzoeken van de kerstboom is voor veel mensen dan ook een speciaal moment waar ze veel zorg en aandacht aan besteden om uiteindelijk thuis te kunnen komen met de boom die het beste bij hen past. Gelukkig zijn er dan ook heel veel soorten kerstbomen en is er dus ook ruim voldoende keuze.

In deze blog helpen wij je in ieder geval een handje op weg. We vertellen je dan ook welke keuzes er allemaal zijn. Uit welke soorten kerstbomen je kan kiezen en hoe je dat dan ook het beste kan doen. Zo kun ook jij de boom kiezen die het beste bij jou en je wensen past en kun je het kerstfeest thuis dan ook helemaal compleet maken! Lees je gezellig met ons mee?

Een echte boom of een kunstboom

Als je op pad gaat voor een kerstboom dan kom je eigenlijk al meteen voor een belangrijke keuze te staan. Je moet namelijk beslissen of je voor een echte boom of een kunstboom gaat. Beide hebben zo hun voor en nadelen en het is dan ook zeker iets om even goed over na te denken.

De voordelen van een echte boom zijn natuurlijk de heerlijke onmiskenbare geur! Deze kun je echt niet nadoen met een flesje geurspray en is dus ook niet te overtreffen. Maar ook de natuurlijke tint van een echte boom is onmiskenbaar. Daarnaast is het ook nog eens zo dat een echte kerstboom goedkoper is over het algemeen dan een kunstboom. Dus dat zijn allemaal punten om goed over na te denken.

Uiteraard zijn er ook nadelen. Zo is een echte boom na enkele weken kaal en ziet er dus niet meer zo mooi uit. Ook geven de vallende naalden natuurlijk veel troep. Maar ook is het zo dat een echte boom dus maar een keer mee gaat en je ieder jaar weer opnieuw een boom moet aanschaffen.

Bij een kunstboom hoeft dit natuurlijk niet. Uiteraard is het even een flinke uitgave maar daarna gaat de boom jarenlang mee en dat is natuurlijk ook wat waard. Ook is het zo dat je bij een kunstboom ziet dat er geen naalden uitvallen en dat het geheel dus geen troep in huis geeft.

Echter zijn  er ook enkele nadelen aan een kunstboom te vinden. Zo ruiken ze minder lekker dan een echte boom en ogen ze ook altijd wat minder natuurlijk. En ook bij de aanschaf moet je rekening houden met hoge kosten al gaat de boom daarna natuurlijk wel jaren mee. Het is dan ook een persoonlijke keuze en afweging waar jij je het meest prettig bij voelt onderaan de streep.

Welke keuze je ook maakt het is hierbij vooral van belang om je eigen voorkeuren te volgen en om dus te kijken wat het beste bij jouw eigen smaak en stijl past.

De afmetingen van de boom

Uiteraard kies je dus eerst voor een echte kerstboom of een kunstboom en als die keuze gemaakt is kom je alweer voor de volgende te staan. Want maak je de keuze voor welke afmetingen. Het is hierbij dan ook belangrijk om goed naar je woning te kijken en welke keuzes er te maken zijn.

Bedenk bijvoorbeeld ook eerst goed waar de boom komt te staan. Bedenk dan ook een fijne plek voor de boom zodat je daarna kunt kijken welke afmetingen de boom dan ook mag en kan hebben. Als je dit eenmaal bedacht hebt dan is het ook veel makkelijker om te kijken welke afmetingen de boom hebben kan.

Houdt hierbij goed rekening met de hoogte van de boom. Je wil natuurlijk nog wel dat je er een piek op kan zetten en het is dan ook belangrijk om bovenin iets van ruimte over te houden. Ook moet je goed opletten om de ruimte om de boom heen. Als de boom namelijk eenmaal staat met de takken wijdt dan kan dit best wel wat ruimte in beslag nemen. Het is dan belangrijk om goed te kijken naar hoe je er dan voor kan zorgen dat de boom netjes kan staan en ook echt tot zijn recht komt.

Er zijn dan ook verschillende manieren en mogelijkheden om dit te realiseren en om ervoor te zorgen dat jij straks een schitterende boom hebt staan die helemaal tot zijn recht komt onderaan de streep.

Maak er een gezellig uitje van

Als dan daadwerkelijk het moment van aanschaf aanbreekt dan kan het natuurlijk heel erg leuk zijn om hier een echt feestje van te maken! Kijk dan ook goed naar hoe je dit kan realiseren en wat je dus kan doen om ervoor te zorgen dat je er echt een gezellige dag van gaat maken.

Ga bijvoorbeeld eerst uitzoeken waar je de boom zou willen gaan halen en zoek daarna de beste en mooiste boom uit. Als je dit gedaan hebt  kan het ook heel leuk zijn om verder te kijken naar hoe je de sfeer er goed in kan brengen. Ga bijvoorbeeld gezellig een kopje warme chocolademelk drinken om het te vieren en maak er zo een sfeervol uitje van.

Ook kan het leuk zijn om meteen wat ornamenten voor in de boom uit te zoeken en zo dus te kijken hoe je meteen door kan pakken en alles naar wens kan maken.

Onderaan de streep zijn er dus heel erg veel mogelijkheden om voor veel sfeer en gezelligheid in de tuin te zorgen en hier dus echt je voordeel mee te doen. Je kunt er dan ook echt een familie traditie van maken die je ieder jaar weer terug kan laten komen. Hoe leuk is het op die manier wel niet om optimaal te genieten van dit moment en om hier ook ieder jaar weer met het gehele gezin naar uit te kijken.Heb je voldoende versiering

Als je gaat zoeken naar een kerstboom dan speelt de versiering natuurlijk ook wel een rol. Het is dan ook belangrijk om te kijken naar de hoeveelheid versiering die je hebt en wat je daarmee kan. Is het genoeg om de boom die je op het oog hebt volledig te versieren of is daar wat meer voor nodig.

Uiteraard kan je ook altijd nog versiering bijkopen maar het is sowieso belangrijk om goed te kijken naar hoeveel kanten je hiermee op kan. Onderaan de streep is het dan ook zeker weten erg leuk om te kijken of je met de versiering die je nu hebt uit de voeten kan of dat hier meer voor nodig is.

Kijk dan ook goed naar hoeveel versiering je hebt en naar wat je daarmee kan doen. Als dit voldoende is dan biedt dit natuurlijk veel mogelijkheden om hier je boom op uit te kiezen. Anders heb je natuurlijk ook altijd nog wel de optie om versiering bij te kopen en er zo een mooi geheel van te maken.

Kies het ras dat bij je past

Kerstbomen hebben verschillende rassen en al deze verschillende rassen hebben bepaalde eigenschappen. Als jij dus op zoek gaat naar een fijne kerstboom die bij jou wensen past dan is het ook belangrijk om goed te kijken naar de verschillende rassen die er zijn en om hier een keuze in te maken.

Kijk bijvoorbeeld naar de eigenschappen die de rassen hebben en naar of deze bij je passen. Zo kun je er dus een mooi totaal van maken en het is dan ook erg leuk om hiermee aan de slag te gaan. Sommige bomen hebben bijvoorbeeld als eigenschap dat ze minder snel uitvallen, andere rassen ruiken juist weer hee lekker en weer andere rassen zorgen voor een mooie volle boom. Zo kun je dus goed kijken naar welke eigenschappen jij belangrijk vindt en een goede keuze maken voor bij jou in de tuin.

Uiteindelijk kies je zo dan dus een boom uit die goed bij je past en die het geheel in je tuin dan ook compleet maakt. Optimaal genieten is wat er dan overblijft en dat is natuurlijk wel heel erg fijn. een mooie boom in huis is dan ook wat ons betreft onmisbaar tijdens de feestdagen. Gelukkig zijn er veel verschillende soorten bomen waardoor je dus ook heel goed een keuze kan maken voor een boom die goed bij je past. Kijk hierbij zowel naar het uiterlijk van de boom als naar de afmetingen en de eigenschappen. Je wil natuurlijk wel dat dit alles helemaal klopt en dat je er zo dus een mooi totaal plaatje van maken kan.

Als je dan uiteindelijk een prachtige boom hebt staan aan het einde van het jaar dan is dit ook wel echt heel erg genieten en zien we vaak dat mensen hier heel blij van worden. Het maakt je kerst versiering in huis dan ook helemaal compleet!