Inspiratie

Met een mooie parasol lijkt de schaduw lekkerder

Dat heerlijke zonnetje is altijd lekker na een koude winter. Toch wil je na verloop van tijd wel weer even van de schaduw genieten. Onder een mooie parasol even rustig wegdromen. Lekker een boek lezen zonder het risico om verbrand te worden. Misschien wil je wel wat eten in de schaduw of ander lekker een kopje koffie drinken terwijl een zacht windje wat verkoeling brengt. Dat kan natuurlijk prima mits je de juiste parasol hebt. Speciaal voor de liefhebbers die graag zon en schaduw afwisselen hebben we een uitgebreide collectie parasols. In dit artikel bieden we je wat inspiratie.

parasol kopen

parasol kopen

De parasol die bij jouw tuin past

Laten we eens beginnen bij de rest van jouw tuin. Hoe ziet jouw tuin eruit? Heb je een moderne tuin met strakke lijnen en rechthoekige indeling? Dan moet je eerlijk bekennen dat zo’n ronde parasol wel erg veel van dat lijnenspel verstoort. Een rechthoekige parasol kan in zo’n geval uitkomst bieden. Daarbij zijn moderne tuinen vaak wat donker of grijs van kleur. Natuurlijk kun je die trend volgen, maar een donker doek trekt warmte aan. Daarom is het wellicht beter om een neutraal witte te kiezen. Als je wat meer uitgesproken ben doe je lekker gek met een vrolijke gele of roze kleur. De variaties zijn eindeloos.

De parasol die bij jouw ruimte past

Gaaf hoor, zo’n enorm scherm van 2 bij 2 meter. Best jammer dat het formaat van jouw balkon net genoeg is om hem uit te klappen. Ook de buren zullen niet heel blij zijn als ze met zijn allen de hele dag in de schaduw van jouw grote tuinparasol zitten. Gelukkig is er in ons assortiment voor iedere ruimte een passende parasol. Voor op het balkon of een kleine tuin kun je bijvoorbeeld deze collectie roof parasols eens bekijken. Door de rechthoekige vorm neemt de parasol weinig ruimte in. Bovendien kun je toch overal bescherming tegen de zon vinden door de parasol te draaien.

In sommige gezinnen begint een dagje buitenleven standaard met een flinke discussie. De een wil lekker van het zonnetje genieten en de ander blijft liever in de schaduw. Vaak zie je zo’n stel in gedachten al door de tuin gaan. Puffend en zuchtend van warmte en ergernis, trekkend aan een parasol die altijd net niet doet wat ze beiden willen. Zo nu en dan gooit men elkaar een boze blik toe en tegen de tijd dat iedereen zit ligt de gevoelstemperatuur ondanks het zonnetje aardig dicht bij de noordpool. Goed nieuws, dat is niet meer nodig! Deze a-symetrische parasol biedt aan één kant veel schaduw en aan de andere kant veel zon. Nu alleen nog even overleggen wie waar zit…

De parasol voor ieder budget

Nu kun je natuurlijk lekker breeduit genieten onder de meest luxieuze zweefparasols. Als je die ruimte niet hebt en ook nog lekker veel over wilt houden voor andere tuindecoraties kun je ook kiezen voor onze budgettoppers. Voor nog geen 50 euro kies je al uit minstens vijftig tinten schaduw.