Inspiratie, Tips

Tuinmeubelen in een moderne tuin

Bij het inrichten van een tuin heb je altijd meerdere mogelijkheden. Eén en ander is uiteraard afhankelijk van de afmetingen van de tuin en de omgeving van de tuin. Maar, in de basis kunnen we twee verschillende stijlen onderscheiden; een tuin met een natuurlijke stijl en een tuin met een moderne stijl.

Tuinmeubelen in een moderne tuin

Tuinmeubelen in een moderne tuin

Wat is een moderne stijl?

De vraag die waarschijnlijk direct in je opkwam, was ‘wat is een moderne stijl?’. Wel, een moderne stijl is te herkennen aan strakke patronen, een samenhangend geheel en nette en duurzame materialen. Een tuin in een moderne stijl is dus bijvoorbeeld een tuin met mooie tegels, een klein en strak grasveldje en enkele bloemen die netjes in een rijtje staan. Het belangrijkste kenmerk van een moderne tuin is wellicht de drang naar perfecte; alles ziet er netjes en strak uit. Doordat er veelvuldig van strakke lijnen gebruik gemaakt wordt, straalt een moderne tuin ook veel rust uit.

Tuinmeubelen in een moderne stijl

Als je een tuin in een moderne stijl hebt, wil je uiteraard ook geschikte tuinmeubelen hebben. In een tuin met een moderne stijl kan je kiezen voor bijvoorbeeld een fraaie eethoek, een lekkere lounge hoek en een Buitenkeuken. Als het er maar strak uitziet en strakke lijnen heeft.

Bij een tuin met een moderne stijl heb je in ieder geval genoeg keuze wat betreft de tuinmeubelen. Voor bijvoorbeeld de eettafel op het terras kan je kiezen uit graniet, teakhout, kunststof, aluminium, rope enzovoort. Je kan dus werkelijk waar alle kanten op met de tuinmeubelen in een moderne stijl. Het enige wat wellicht niet al te netjes staat, is onafgewerkt hout. Dat heeft een bepaalde ‘natuurlijke’ uitstraling en dat kan botsen met de rest van de tuin.

Bij een moderne tuin worden overigens ook veel tuinmeubelen afgestemd op de stijl aan de binnenkant van het huis. Op die manier kan je de tuin echt bij je huis betrekken. Je kan vervolgens heerlijk genieten van je fijne tuinmeubelen en je moderne, strakke tuin.
Om je moderne tuin nog te optimaliseren, kan je ook gebruik maken van Tuindecoratie en tuinaccessoires. Met mooie en strak vormgegeven bloempotten kan je een mooie plek voor je bloemen creëren. Als de Tuindecoratie in de lijn met de stijl van je tuin is, wordt je moderne tuin nog fraaier en gezelliger.