Inspiratie

Jouw tuinset voor in een klassieke tuin

Er is weer steeds meer vraag naar een tuinset voor in een klassieke tuin. Dit is ook wel te verklaren. De zuiver moderne tuin is voor veel mensen toch wat te kil en te zakelijk terwijl een romantische tuin vaak wat te oubollig is. Als jij een modern mens met een voorliefde voor een knusse sfeer dan is een klassieke tuin typisch iets voor jou. In dit artikel geven we aan wat de belangrijkste elementen zijn van een klassieke tuin en welke tuinset daarbij past. Natuurlijk kun je ook zelf inspiratie opdoen in onze digitale catalogus met tuinsets.

tuinset klassieke tuin kiezen

tuinset klassieke tuin kiezen

Een tuinset die symmetrie biedt

Een klassieke tuin wordt ook wel eens de kunst van het spiegelen genoemd. Je mag dan denken aan een lekker strak recht pad met mooie borders bloemen en planten aan weerszijde. Ook een brede bestrating met twee hagen van potplanten in pot kan prima sfeer brengen in een klassieke tuin. Om de symmetrie van rechte lijnen niet te doorbreken kun je kiezen voor een mooie witte tuinset. Kies bijvoorbeeld een rechthoekig model met een rij stoelen aan iedere lange kant van de tafel en je kunt direct genieten in lijn met de rest van de tuin.

Een tuinset van Bellagio past altijd

Bellagio is een merk dat zich richt op de liefhebbers van een klassieke tuin. De rechte lijnen in de vormgeving maken dat het strakke element van een klassieke tuin goed tot zijn recht komt. Heb je zin om jouw bezoekers een beetje af te troeven dan is wit of zwart een mooie kleur om contrast te creëren met jouw omgeving. Zo versterk je het ‘wauw’-gevoel. Wil je liever niet dat jouw tuinset als blikvanger fungeert dan kun je ook voor een antraciete tuinset gaan. Door de bescheiden kleurstelling valt deze al snel weg in de tegels en het decor.

De romantische tuin zonder terras

Het kan natuurlijk zo zijn dat je door ruimtegebrek of een creatieve indeling geen terras hebt opgenomen in jouw tuinontwerp. Als dit in jouw tuin het geval is dan is de kans groot dat je gras als bedekking hebt gekozen. Die keuze biedt de mogelijkheid om de tuin aan te kleden met een of, als je de symmetrie wilt aanhouden, twee loveseats. Een verrassende en betaalbare keuze is de Le Sud klapbank. Deze kan je ingeklapt gebruiken om lekker te gaan liggen en even tot rust te komen. Als je weer lekker relaxt tot de mensen komt is het natuurlijk wel zo gezellig om een hapje te eten of een lekker drankje te nemen. Dat is lastig consumeren als je ligt. Als je overeind komt kun je het middelste deel opknappen als tafeltje. Voor je het weet zit je dan lekker te genieten van een goed boek of jouw gezelschap met een versnapering onder handbereik.

Een tuinset om een moderne tuin romantisch te maken

Stel je voor dat je net een moderne tuin hebt gelegd. Je staat op een mooie dag te kijken naar de nieuwe tuin en ineens hoor je je betere helft lieftallig fluisteren: “het is wel erg strak hé?’. Uiteraard snappen we dat je, vol van jouw nieuwste creatie, deze hint nog even parkeert. Als je echter een uurtje later een poeslief ‘had jij gedacht dat die lijnen zo zouden overheersen… Weer eens wat anders denk ik dan maar’ hoort zeggen is er geen houden meer aan. De tuin moet romantischer. Op dat moment kan een mooie bistroset uitkomst bieden. Ook als een smeedijzeren set je net te veel wordt kun je nog voor de middenweg kiezen.

De klassieke tuin voor elk budget

Het mooie is dat een klassieke tuin ook romantische elementen heeft. Als wij aan romantiek denken dan zien we een vuurkorf waarin het hout knispert. Een lekker glas rosé en een hapje onder handbereik. Toch zonde als je de duurste tuinset voor een klassieke tuin kiest en vervolgens ontdekt dat je alleen nog een glas water kunt sorteren. Wij willen de romantiek natuurlijk niet verstoren, dus voor nog geen 100 euro heb je al keuze uit zo’n 30 tuinsets voor een klassieke tuin.