Inspiratie

Wat zijn de mooiste hangplanten voor buiten?

hangplanten voor buiten

Ben je bezig met het inrichten c.q. aankleden van jouw tuin? Dan is het aan te raden om veel tijd te besteden aan het uitkiezen van de juiste planten. De juiste planten zorgen voor een prettig leefklimaat in jouw tuin én dragen bij aan de fraaie uitstraling van jouw tuin. Een opvallende trend hierbij is dat steeds meer mensen voor hangplanten kiezen. Zoals de naam al doet vermoeden, worden deze planten aan bijvoorbeeld een muurtje of een schutting opgehangen.

Door de planten op te hangen, geniet je van meerdere voordelen. Allereerst nemen de planten weinig tot geen ruimte in; ja, ze nemen wel ruimte in, maar dat is aan een muur of aan een schutting. Normaliter zou je die ruimte ook niet op een andere manier kunnen benutten. Daarnaast zorgen de hangplanten ook voor een fraaie uitstraling in jouw tuin. Ze kunnen de grote massa van een muur of een schutting op een zeer fraaie manier ‘onderbreken’, waardoor je tuin één fraai geheel krijgt. Om het helemaal af te maken, zorgen de hangplanten uiteraard ook voor meer gezelligheid in jouw tuin. Dat is zeker het geval als je de hangplanten op de juiste plek op weet te hangen en als je de mooiste hangplanten aan schaft.

hangplanten voor buiten kiezen

hangplanten voor buiten kiezen

Waar kan je het beste hangplanten op hangen?

Waar in jouw tuin breng je de meeste tijd door? Is dat op de loungeset, aan de eettafel of wellicht op het gazon? Ongeacht waar je de meeste tijd door gaat brengt; je hebt onwijs veel mogelijkheden om de hangplanten op te hangen. In elke tuin vind je immers wel een muur, een schutting of een vergelijkbaar object.

Het advies hierbij is om de hangplanten altijd te combineren met de prachtige meubels uit jouw tuin. Zit je graag op jouw tuinbank? Zorg er dan voor dat je de hangplanten in het gezichtsveld vanaf deze tuinbank hangt. De momenten dat je heerlijk op jouw tuinbank aan het relaxen bent, zie je elke keer weer de hangplanten. Aangezien deze hangplanten bijzonder fraai zijn, is dat elke keer weer leuk om te zien.

Het aanschaffen van hangplanten is geen gemakkelijke keuze. Door de jaren heen zijn er namelijk meer en meer hangplanten beschikbaar gekomen, waardoor je onwijs veel keus hebt. Gelukkig helpen we jou een handje met het vinden van de mooiste hangplanten. In dit artikel hebben wij namelijk enkele van de mooiste hangplanten op een rijtje gezet.

De mooiste hangplanten

Ga je op zoek naar nieuwe hangplanten? Dan is het allereerst goed om te beseffen dat er óók hangplanten voor binnen bestaan. Die hangplanten zijn minder geschikt om buiten op te hangen; kies dus altijd voor hangplanten die specifiek voor buitengebruik geschikt zijn.

Zoals gezegd heb je bij het kiezen van de hangplanten onwijs veel keus. In onze ogen kan je het beste voor bijvoorbeeld de klimop, de zaagcactus, de hanglobelia, de hangpetunia, de bacopa of de aubrieta noemen.

Bij het uitkiezen van de mooiste hangplanten moet je op meerdere facetten letten. Allereerst moeten de hangplanten qua uitstraling uiteraard naar tevredenheid zijn, maar je moet ook goed nadenken over de plaatsing van de hangplanten. De aubrieta kan bijvoorbeeld prima tegen de felle zonnestralen, maar een hangbegonia groeit ‘beter’ als deze in de schaduw geplaatst is. Houd dus rekening met de stand van de zon en selecteer op basis daarvan de meest fraaie hangplanten.

Van bovengenoemde planten zijn wij voornamelijk fan van de aubrieta en de hangpetunia. De aubrieta is een prachtige plat die op een zonnige en droge plek het beste tot zijn recht komt. Deze plant heeft als bijnaam blauwkussen; de kleur van de plant ligt echter tussen blauw en paars in.

Ook de hangpetunia spreekt ons erg aan. Deze plant is gek op de zon en kan dus probleemloos op een zonnige plek opgehangen worden. Deze plant is in allerlei kleuren verkrijgbaar, waardoor de plant in onwijs veel tuinen prima tot zijn recht komt. Het is aan jou de taak om te bepalen wat de gewenste kleur van de plant moet gaan worden; je hebt in ieder geval meer dan genoeg keus!

De aanschaf van hangplanten voor buiten is in ieder geval absoluut aan te raden. Schaf de gewenste hangplanten aan en combineer deze met de prachtige meubels in jouw tuin!