Inspiratie, Tips

Wil je een schaduwdoek in jouw tuin? Let goed hier op!

schaduwdoek kopen

Breng jij gedurende de zomer graag veel tijd in jouw tuin door? Dan heb je ongetwijfeld al gemerkt dat de zon vrij fel kan schijnen in ons land. Zeker in de afgelopen jaren hebben we met écht warme zomers te maken. Soms is het zelfs té warm, waardoor het niet altijd super aangenaam in de tuin is.

Wil jij het in jouw tuin echter wel altijd aangenaam hebben? Dan is het aan te raden om op zoek te gaan naar de juiste tuinmeubelen en de juiste accessoires. Met bijvoorbeeld een comfortabele loungeset kun je altijd wel genieten van het heerlijke weer én van het gewenste comfort. Tegelijkertijd zit je wel altijd nog met de felle zonnestralen. Als de zon écht fel straalt, voelt dit niet altijd even lekker aan. Bovendien loop je hier ook nog een groot risico bij, aangezien de felle zonnestralen absoluut niet goed voor jouw lichaam, huid en gezondheid zijn.

Er zijn dus voldoende redenen om zo snel mogelijk schaduw in jouw tuin te creëren. Maar, hoe doe je dat nou? Nou, daar heb je meerdere mogelijkheden voor. Zo kun je bijvoorbeeld voor de standaard keuze gaan; dat is een parasol. Je kunt hierbij uit tal van varianten kiezen, waarmee je gemakkelijk de gewenste schaduw in jouw tuin kunt creëren.

Wil jij het echter liever nét iets anders doen? Dan is het interessant om eens naar een schaduwdoek te kijken. Met een schaduwdoek kun je namelijk op een nét iets andere manier de gewenste schaduw in jouw tuin creëren. Tegelijkertijd zijn er wel enkele aandachtspunten als je een schaduwdoek wilt kopen of wilt gebruiken. Meer informatie daarover vind je in dit artikel terug!

Wat is een schaduwdoek precies?

Wil je graag schaduw in jouw tuin creëren? Dan is het dus interessant om te kiezen voor een schaduwdoek. Dit is een doek die je in jouw tuin strak kunt spannen, waarna dit doek de felle zonnestralen tegen weet te houden. Je weet hierdoor dus van de gewenste schaduw in jouw tuin te genieten.

Het is hierbij wel goed om te weten dat je bevestigingspunten moet hebben. Je moet het schaduwdoek namelijk aan 2 of drie punten zien te bevestigen. Alleen als je het doek tussen deze punten héél strak weet te spannen, kun je van de voordelen van een schaduwdoek profiteren.

Als je een schaduwdoek wilt hebben, moet je dus rekening houden met een forsere investering. Je moet namelijk naast het schaduwdoek ook nog de bevestigingspunten aanschaffen. Je kunt deze punten bijvoorbeeld aan de gevel van jouw woning bevestigen, maar je kunt ook het schaduwdoek aan palen in jouw tuin bevestigen.

Wat op dit vlak de beste keuze is? Dat hangt vooral af van jouw eigen voorkeuren én van de afmetingen van jouw tuin. Indien je een grotere tuin hebt, is het bijvoorbeeld prachtig om grote palen in jouw tuin te plaatsen. Aan deze palen kun je vervolgens het schaduwdoek ophangen, waardoor je een prachtig geheel in jouw tuin weet te creëren. Ondertussen weet je ook nog dat je in jouw tuin van de gewenste schaduw kunt genieten!

Waarom voor een schaduwdoek kiezen?

Zo, je weet nu precies wat een schaduwdoek is. Je kunt het eigenlijk zien als een unieke variant op een normale parasol. Is het daarom ook interessant om voor een schaduwdoek te kiezen in plaats van voor een normale parasol? Nou, als je voor een schaduwdoek kiest, weet je in ieder geval zeker dat je voor iets bijzonders kiest.

Loop bijvoorbeeld maar eens door een gemiddelde woonwijk in ons land en kijk daarbij de tuinen in. De kans is héél groot dat je in nagenoeg alle tuinen wel een parasol aantreft. Tegelijkertijd is de kans heel klein dat je in veel tuinen een schaduwdoek ziet hangen. Dit voorbeeld geeft in ieder geval duidelijk aan dat je met een schaduwdoek uniek bent. Met een schaduwdoek teken je eigenlijk buiten de ‘normale lijntjes’, waardoor je een unieke uitstraling in jouw tuin weet te creëren.

Daarmee komen we direct uit bij een ander voordeel van een schaduwdoek: de prachtige uitstraling. Bij het uitkiezen van een dergelijk doek kun je uit tal van stijlen en kleuren kiezen. Doordat je zoveel keuze hebt, kun je altijd kiezen voor een schaduwdoek die voor 100% aan jouw wensen voldoet. Als je eenmaal voor een dergelijk doek gekozen hebt, geniet je in jouw tuin altijd van de gewenste uitstraling. Dit is voornamelijk te danken aan de afmetingen van een schaduwdoek. Een schaduwdoek is vrij groot uitgevoerd, waardoor het doek ook direct in jouw tuin opvalt. Dit zorgt ervoor dat het schaduwdoek echt bepalend is voor de totale uitstraling in/van jouw tuin.

Tevens is het goed om te weten dat een schaduwdoek echt heel veilig is. Hoe dat precies zit? Nou, met een schaduwdoek kun je jouw huid echt heel goed tegen de felle zonnestralen beschermen. Je bent hierdoor in staat om veel tijd in jouw tuin op een veilige en aangename manier door te brengen. Je geniet in jouw tuin namelijk altijd van de gewenste schaduw, waardoor je eigenlijk nergens omkijken naar hebt. Je hoeft alleen maar uit te kijken dat je niet continu in slaap valt.

Al met al brengt een schaduwdoek dus de nodige voordelen met zich mee. Staan hier ook nog nadelen tegenover? Nou, het belangrijkste nadeel is dat je rekening moet houden met de plaatsing van het schaduwdoek. Zoals we hierboven al aangaven, moet je het schaduwdoek op één of andere manier stevig vast zien te spannen. Daar bestaan gelukkig meerdere mogelijkheden voor, maar dit is wel iets waar je goed rekening mee moet houden.

schaduwdoek tuin kopen

schaduwdoek tuin kopen

Hoe kun je het beste schaduwdoek uitkiezen?

Heb je voor jezelf de knoop doorgehakt? Wil jij graag van een schaduwdoek in jouw tuin gaan genieten? Dan is het belangrijk om te bepalen hoe je dit precies wilt gaan doen. Waar moet het schaduwdoek komen te hangen? En hoe wil je het schaduwdoek strak spannen? Dit zijn eigenlijk de twee belangrijkste vragen waar je voor jezelf een passend antwoord op moet zien te vinden.

Weet je waar het schaduwdoek in jouw tuin moet komen te hangen? Dan kun je ook de aanwezige ruimte op gaan meten. Of met andere woorden: je gaat opmeten hoe groot het schaduwdoek moet worden. Zoals je al direct in ons aanbod kunt zien, heb je in ieder geval de keus uit tal van afmetingen. Je kunt hierdoor altijd wel een schaduwdoek vinden die qua afmetingen perfect voor in jouw tuin is.

Het advies is om niet alleen op de afmetingen te letten. Nee, de afmetingen moeten kloppen, maar dat geldt ook voor het design en de kleurstelling van het schaduwdoek. Probeer daarom voor jezelf te bepalen naar welke kleur jouw voorkeur uit gaat. Heb je het liefste een opvallend gekleurd schaduwdoek? Of gaat je voorkeur uit naar een iets minder opvallende kleur? De keus is volledig aan jou. Wij willen je alleen maar adviseren om goed naar de rest van jouw tuin te kijken. Het is namelijk prachtig als je met het schaduwdoek en jouw tuinmeubelen een prachtig gehele weet te creëren.

Tevens is het aan te raden om goed naar de kwaliteit van het schaduwdoek te kijken. Als het schaduwdoek in jouw tuin hangt, krijgt het doek met de nodige weersomstandigheden te maken. Zo moet het doek bestand zijn tegen regen en moet het doek ook bestand zijn tegen (harde) windstoten. Dat is eigenlijk op maar één manier mogelijk: door te kiezen voor een schaduwdoek van de beste kwaliteit.

Hoe je de kwaliteit van een schaduwdoek kunt beoordelen? Dat doe je eigenlijk door naar de fabrikant te kijken. Is het schaduwdoek door een gerenommeerd merk gefabriceerd? Dan kun je eigenlijk uitgaan van een prima kwaliteit én ook van een lange levensduur.

Let tot slot ook nog goed op het prijskaartje van het schaduwdoek. Een dergelijk doek is zeker niet goedkoop te noemen, maar uiteraard bestaan de nodige gradaties in het prijsniveau. Stel daarom voor jezelf een maximum budget vast; binnen dit budget kun je vervolgens op zoek gaan naar het beste schaduwdoek.

Slotwoord

Is de aanschaf van een schaduwdoek aan te raden? Ja, absoluut. Een schaduwdoek is compleet anders dan een parasol, waardoor je een unieke uitstraling in jouw tuin weet te creëren. Lijkt jou dat wel iets? Check dan direct ons aanbod, maak een goede vergelijking, volg bovenstaande tips op en hak de knoop voor jezelf door. Van de aanschaf van een schaduwdoek ga je onwijs genieten!