Materialen, Tips

Tuinhuizen – de verschillende materialen

tuinhuizen materialen

Heb je wel eens nagedacht over de aanschaf van een tuinhuis? Het is een investering die wij absoluut aan kunnen raden. Ja, we noemen het hierbij bewust een investering. Een Tuinhuis biedt je namelijk ongelooflijk veel plezier en maakt je tuin nog fraaier, mooier en multifunctioneler.

Het is dan ook niet geheel verwonderlijk dat je regelmatig een Tuinhuis in een tuin ziet staan. Nederlanders zijn over het algemeen dol op een Tuinhuis en de bijbehorende voordelen. We noemden het woord ‘multifunctioneler’ al eerder in dit artikel. Een Tuinhuis kan met trots multifunctioneel genoemd worden, omdat je een Tuinhuis voor meerdere doeleinden kan gebruiken. Je kan in een Tuinhuis een leuk zitje creëren waar je heerlijk met vrienden of familie iets kan drinken. Maar, je kan een Tuinhuis ook gebruiken om bijvoorbeeld een grasmaaier, fietsen of overige attributen in te stallen. Ook kan een Tuinhuis uitkomst bieden voor bijvoorbeeld de tuinkussens van je tuinmeubelen.

materialen tuinhuizen

materialen tuinhuizen

Hout

Veel tuinhuisjes worden van hout vervaardigd; dat levert fraaie huisjes op. Maar, hout heeft ook enkele zwaarwegende voordelen. De levensduur van hout is namelijk relatief lang, waardoor je voor een langere tijd van een houten Tuinhuis kan genieten.
Ongeacht of je een moderne of een natuurlijke tuin hebt; met een houten Tuinhuis zit je altijd goed. Het hout zorgt voor een strakke doch natuurlijke uitstraling. Ook kan je nog enigszins experimenteren met de kleur van het hout; wellicht staat in jouw tuin een iets donkere kleur hout mooier, of juist niet.

Kunststof

Een relatief nieuw soort materiaal voor een tuinhuisje is kunststof. Dit materiaal wordt meer en meer toegepast voor tuinmeubelen. Het is tegenwoordig dan ook mogelijk om een Tuinhuis van kunststof aan te schaffen. Dit is met name aan te raden als je een tuin met een moderne uitstraling hebt. Een dergelijke tuin heeft strakke lijnen en ziet er geordend uit. In dat geval is een strak Tuinhuis dus een welkome aanvulling. Een Tuinhuis van kunststof heeft absoluut een strakke uitstraling.

Als je op zoek bent naar een Tuinhuis, heb je dus de keus uit twee verschillende soorten materialen. Naar welk soort materiaal gaat jouw voorkeur uit? Denk er goed aan om de uitstraling van je Tuinhuis af te stemmen op de uitstraling van je tuin en de overige tuinmeubelen. We wensen je alvast veel plezier met je Tuinhuis.