Onderhoud Tuinmeubelen, Tips

Tuinmeubelen in de lente; tips en tricks

tuinmeubelen tips lente

De lente is één van de omschakelperiodes in het jaar. De koude en natte winter is achter de rug en het vooruitzicht is stralend en zonnig. De zomers in Nederland worden namelijk, naar verwachting van geleerden, alleen maar warmer en warmer. Het is dan ook heerlijk als je in de zomer kan genieten van je tuinmeubelen. Maar, hoe doe je dat optimaal? Wel, door in de lente al de nodige voorbereidingen te nemen.

Met de nodige voorbereidingen in de lente kan je nóg meer van de zomer genieten. De lente is eigenlijk een voorbode op de lekkere zomers. Dat wordt nog eens versterkt doordat we in de lente ook wel eens warme en zonnige dagen hebben. Ook op die dagen kan je al heerlijk tijd in je tuin doorbrengen.

lente tips tuinmeubelen

lente tips tuinmeubelen

Klaarmaken van de meubelen

Als je onze tips voor in de winter opgevolgd hebt, staan je meubelen netjes onder een afdekhoes. De kussens van je tuinmeubelen liggen binnen en in het najaar heb je de meubelen nog goed schoongemaakt. Dit betekent dat je in de lente al een stuk minder werk te doen hebt.

Je moet in ieder geval de meubelen klaarmaken voor in de zomer. Dit betekent: afdekhoezen van de meubelen verwijderen en vervolgens even kijken naar de huidige staat van de tuinmeubelen. Zijn de meubelen in de winter vies geworden? Die kans is aanwezig.

Schoonmaakbeurt

Zorg daarom ook voor een goede schoonmaakbeurt in de lente. Neem de tuinmeubelen uitgebreid onder hand; trek hier voldoende tijd voor uit. Dankzij deze uitgebreide schoonmaakbeurt kan je in zomer nóg meer genieten van het leven, van je tuin en van het lekkere zonnetje.

Planten en bloemen; laat ze tot bloei komen

In de lente komt overigens ook de flora en fauna weer tot leven. Als je optimaal van je tuin wilt genieten, is het aan te raden om in de lente je tuin goed te onderhouden. Hierdoor kan je met veel plezier vanaf je lounge set of tuinstoel naar de prachtige planten en bloemen kijken.
Het is dan ook aan te raden om de planten en bloemen voldoende aandacht in de lente te geven. Geef ze consequent water en knip eventuele dode stukken af. De planten en bloemen vormen samen met je schone tuinmeubelen een fraai geheel in de lente!